alfresco

232 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
232
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

alfresco

 1. 1. UF 4 – GESTORS DARXIUS WEB● Rubén Mur Sánchez
 2. 2. Origen dels gestors darxius web● L’origen dels gestors d’arxius web el trobem en els primers gestorsd’arxius no basats en web, és a dir, aquelles aplicacions locals queens permetien gestionar o administrar els arxius que teníememmagatzemats en els nostres discos durs.● Actualment, l’ús d’Internet ha originat la necessitat de disposard’aquesta funcionalitat de manera remota, motiu pel qual es vaafegir el terme web a la definició d’aquestes noves aplicacionsbasades en pàgines web.
 3. 3. Origen dels gestors darxius web
 4. 4. Funcions bàsiques gestors darxius● Crear carpetes i arxius: permeten la creació de directoris i fitxers enel servidor.● Reanomenar: permeten canviar el nom dels fitxers.● Eliminar: es poden eliminar fitxers del servidor.● Copiar: es poden fer còpies d’un fitxer a un altre.● Moure: les carpetes i els fitxers es poden moure d’una ubicació auna altra.● Cerca d’arxius: molts ofereixen la possibilitat de cercar fitxersd’acord amb atributs del fitxer i fins i tot dins del fitxer mateix.● Edició de fitxers: dins del gestor mateix s’obre una finestra amb elcontingut del fitxer, normalment de tipus text, en el qual se’npermet l’edició sense obrir aplicacions externes.
 5. 5. Funcions pròpies gestors darxius web● Càrrega/descàrrega: aquesta funció és la que permet copiar arxiusde l’ordinador local, des d’on s’executa l’aplicació web, al servidorweb, on està allotjada l’aplicació.Normalment, la visualització dels arxius i les carpetes solrepresentar-se sempre jeràrquicament en forma d’arbre.
 6. 6. Avantatges aplicacions basades en web● Els grans avantatges de les aplicacions basades en web són, entred’altres, la versatilitat de les aplicacions, la facilitat d’ús, la riquesavisual de les interfícies, i el fet que no cal instal·lar programariaddicional en els ordinadors dels clients.
 7. 7. Algunes aplicacions● De tipus privatiu trobem, entre d’altres, programes com elFileVista, l’iDC File Manager, el Web File Explorer o el Docuware.● De tipus gratuït (o semigratuïts), trobem programes coml’AjaXplorer, l’eXtplorer, el PHPFileNavigator2, el Nuxeo ol’Alfresco.
 8. 8. Classificació aplicacions● No documentals: aquest grup inclou aquells gestors d’arxius web lamàxima finalitat dels quals és la d’emular un gestor d’arxius local.● Documentals: els gestors d’arxius web d’aquest grup no solamentes limiten a l’administració d’arxius, sinó que els donen unasemàntica, permeten relacionar-los entres si, i fer un seguiment detot el cicle de vida del document. Amb aquest tipus de gestorspodem gestionar els grans volums de documents de les empresesjunt amb el suport de bases de dades que en faciliten i n’agilitzenl’accés.
 9. 9. ALFRESCO pàgina principal
 10. 10. Alfresco Enterprise Edition● La gestió de registres.● La gestió d’imatges.● La gestió de continguts web● La gestió documental.
 11. 11. Gestió Documental Característiques● Gestió flexible de les metadades associades als documents.● Transformació de les dades.● Permet copiar/enganxar.● Permet la navegació.● Seguretat i control de versions.● Indexació i cerques avançades del contingut.● Bloqueig/desbloqueig de documents.● Sincronització de documents fora de línia.● Categorització i taxonomia de contingut.
 12. 12. Gestió Documental Característiques● Cerques avançades amb la combinació de metadades, ubicació icerques per categories● Manipulació del contingut● Recuperació de documents eliminats.● Accions programables.● Gestió de recursos web.● Utilitza interfícies gràfiques familiars i integrades en les aplicacionsmés usuals:● Sistema d’arxius virtual● Permet fer cerques directament des dels navegadors web● Navegació similar al Yahoo● Espais intel·ligents
 13. 13. Gestió Documental Característiques● Transparència en el cicle de vida de documents● Organitza i facilita la gestió de tota mena de continguts delsdocuments● Proporciona un repositori font basat en les últimes tecnologies iestàndards.● Facilita el treball col·laboratiu● Altament escalable, disponible i extensible.
 14. 14. Alfresco● El gestor d’arxius documental de l’Alfresco està desenvolupat enJava, i és compatible amb el programari més utilitzat en el mercat(Oracle, MS SQL Server, Red Hat, Windows Vista, Windows XP,Tomcat, etc.). Els clients disposen del codi font de l’aplicació, i lesempreses poden aconseguir alts nivells de personalització del’aplicació. Si aquesta eina es desenvolupés des de zero, el cost pera l’empresa seria altament superior.
 15. 15. Alfresco Share● L’Alfresco ofereix una interfície anomenada Alfresco Share que enfacilita l’ús col·laboratiu, i unes interfícies de servidors d’arxiusvirtuals, que ofereixen accés al contingut a través de mecanismes detransferència de fitxers com FTP, CIFS, WebDAV, etc.
 16. 16. Programari necessariLa instal·lació d’aplicacions web en un servidor implica tenirinstal·lat tot un grup de programes :● Sistema gestor de base de dades o SGBD● Controlador de l’SGBD per poder connectar l’aplicació web amb labase de dades.● Màquina virtual del Java per poder treballar amb aplicacions enllenguatge Java.● Paquet ofimàtic (per exemple l’OpenOffice).● Servidor d’aplicacions web (per exemple: el JBoss, Glassfish, oApache Tomcat).● Aplicació web. Pot ser entregada en dos tipus de format:● Comprimides amb extensió .WAR● Comprimides amb extensió .ZIP o .TAR.GZ
 17. 17. Seguretat● El sistema de seguretat del contingut de l’aplicació es basa enl’assignació de rols (conjunt de permisos) a usuaris o grupsd’usuaris sobre un espai determinat.● Pel que fa a la seguretat de la connexió l’Alfresco permetconfigurar l’autenticació de l’aplicació per mitjà del protocolLDAP, i permet una connexió encriptada a través del protocol SSLconfigurat des del servidor de l’aplicació web.
 18. 18. Procés dinstal-lació dAlfresco● Web descarrega:http://www.alfresco.com/products/community
 19. 19. Accedir a laplicació● Arrencar el servidor.
 20. 20. Interficie Gràfica Alfresco● Interficie dusuari:
 21. 21. Afegir usuaris● Consola administració / Gestionar usuaris delsistema / Crear Usuaris
 22. 22. Creació de Grups● Entrar al sistema com administrador / Consoladadministració / Gestionar grups dusuaris.
 23. 23. Creació despais● Accedim amb un usuari qualsevol i entrem al espaipersonal /barra deines / Crea.
 24. 24. Documentació tècnica● http://www.alfresco.com● http://www.alfresco.com/es● http://wiki.alfresco.com● http://forums.alfresco.com/es/● http://forge.alfresco.com● http://share.alfresco.com● http://wiki.alfresco.com/wiki/Release_3.1● http://www.alfresco.com/es/products/dm/learn/
 25. 25. Desinstal-lació dAlfresco● Eliminar la carpeta dinstal-lació dAlfresco.C:Alfresco● Eliminar lesquema alfresco de l?SGBD MySQL( o de qualsevol altre SGBD utilitzat ).

×