IK HEB EEN BEDRIJF
                                   EN WIL TWITTER
         ...
IK HEB EEN BEDRIJF
  EN WIL TWITTER
  GEBRUIKEN...
Een veel gehoorde vraag, maar niet direct de
 juiste vraag. Wa...
DAT TWITTER POPULAIR IS ZIEN WE OVERAL OM ONS HEEN.
  NIET ONTERECHT, TWITTER VERANDERT NAMELIJK
     IETS FUNDAMENTE...
Toen in 2009 er een vliegtuig neer was gestort
 op de Hudson, werd dit voor het eerst aan de
wereld bekend gemaakt door i...
Het zijn dus niet meer de journalisten die het nieuws als
  eerste brengen, maar de mensen die het meemaken.
Twitter is d...
Maar wat moet je er
nou mee als bedrijf?
Even afgezien van de vraag hoe je Twitter moet inzetten, zijn er
een aantal belangrijke doelstellingen die je kunt bereike...
Transparantie/authenticiteit
Onze economie werd vooral gedreven door goederen en diensten. Het
belangrijkste koopcriterium...
Merkbouw
De keuze van tools kan bijdragen aan het merk dat je
wil opbouwen. Wil je een innovatief merk zijn, zal het
gebru...
Direct Sales
Twitter als sales tool is nog vrij onbekend gebied voor veel bedrijven, maar het kan
zeker! Met tools als Hoo...
Voorbeeld - Direct Sales
Stel je bent een accountant of administratiekantoor en je bent
benieuwd naar wie er iets zegt ove...
Promotie
Promotie is enkel mogelijk als je genoeg volgers op Twitter hebt. Deze verdien
je door iets waardevols en relevan...
Voorbeeld - Promotie
Denk bijvoorbeeld aan Twitter op evenementen. Nu doen we dat nog
veel met SMS op schermen. Maar Twitt...
Voorbeeld - Promotie
Promotie kan ook samensmelten
met sales. Denk bijvoorbeeld aan
hoe Dell gebruik maakt van Twitter.
Vi...
Luisteren
Luisteren kan ook prima met een tool als Hootsuite. Wat zeggen mensen over mijn merk of product(en)?
Hoe vinden ...
Interactie
Interactie kan ook op diverse doeleinden hebben op Twitter. Je kan 1-1 vragen beantwoorden van mensen of
discus...
Creatief voorbeeld van Twitter gebruik
Luisteren, merkbouw, transparantie en interactie met de Twitter etalage.
Jou Twitter mening als stem voor korting
Stel je eens voor dat een willekeurige kledingwinkel drie
verschillende nieuwe se...
WE WETEN NU WAT JE ZOAL ALS
BEDRIJF ZOU KUNNEN DOEN EN
BEREIKEN MET TWITTER. MAAR
VERGEET NIET...
SLAGROOM(TWITTER & NIEUWE MEDIA - NIEUWE
  MARKETING) PAST NIET GOED BIJ EEN
GEHAKTBAL (EEN TRADITIONELE ORGANISATIE
 Z...
Nieuwe marketing Methoden helpen je niet in essentie te
veranderen. En dit is wel nodig als je een maximaal resultaat wilt...
Het business model van de muziek industrie is redelijk traditioneel en is tot op de dag van vandaag niet geïnnoveerd.
...
En dus gaat het nu op veel vlakken mis. Ze geven de schuld aan allerlei anderen, maar ondertussen
wordt de kern van het pr...
Social Media(tools) zoals Twitter gaan de
  muziekindustrie dus niet helpen…
Business model innovatie en terug gaan naar de kern wel!
       Pas dan wordt het magisch!
HANDIGE LINKS
                        Twitter Iphone/mobile clients
                ...
Ik wil deze presentatie over Twitter voor bedrijven graag beter maken.
 Dus wil je ook bijdragen aan versie 2? Stuur mij ...
Ik ben Robert van Geenhuizen
en als communication designer
ondersteun ik mensen/bedrijven
   die de status quo willen
 ...
IDEAS THAT SPREAD
ARE THE ONES THAT WIN.

  HTTP://WWW.ROGENICA.NL
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Twitter Mogelijkheden Voor Bedrijven

6,865 views

Published on

Waarom zou je als bedrijf moeten gaan Twitteren? Of waarom niet? En als je het doet, op welke manier? Met welke doelstellingen en met welke tool?

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
6,865
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2,467
Actions
Shares
0
Downloads
101
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Twitter Mogelijkheden Voor Bedrijven

 1. 1. IK HEB EEN BEDRIJF EN WIL TWITTER GEBRUIKEN... Een presentatie van: Robert van Geenhuizen - http://www.rogenica.nl Afbeelding van: http://marksuster.files.wordpress.com/2009/07/twitter-bird-with-pc.jpg
 2. 2. IK HEB EEN BEDRIJF EN WIL TWITTER GEBRUIKEN... Een veel gehoorde vraag, maar niet direct de juiste vraag. Waarom wil je als bedrijf gaan Twitteren en hoe denk je hiermee waarde te kunnen creëren?
 3. 3. DAT TWITTER POPULAIR IS ZIEN WE OVERAL OM ONS HEEN. NIET ONTERECHT, TWITTER VERANDERT NAMELIJK IETS FUNDAMENTEELS: ONS GEDRAG.
 4. 4. Toen in 2009 er een vliegtuig neer was gestort op de Hudson, werd dit voor het eerst aan de wereld bekend gemaakt door iemand die het zelf meemaakte. Vanaf de kant maakte Krum een foto met zijn mobiel en Twitterde die. Zijn volgers zagen die en stuurde dit ook door naar hun volgers. Een ketting reactie was geboren.
 5. 5. Het zijn dus niet meer de journalisten die het nieuws als eerste brengen, maar de mensen die het meemaken. Twitter is daarmee een krachtig massamedia kanaal voor iets wat waardevol genoeg is om te delen met anderen.
 6. 6. Maar wat moet je er nou mee als bedrijf?
 7. 7. Even afgezien van de vraag hoe je Twitter moet inzetten, zijn er een aantal belangrijke doelstellingen die je kunt bereiken/hebben met Twitter als bedrijf: • Transparantie/authenticiteit • Merkbouw • Direct sales • Promotie • Luisteren • Interactie
 8. 8. Transparantie/authenticiteit Onze economie werd vooral gedreven door goederen en diensten. Het belangrijkste koopcriterium voor consumenten was wat betreft goederen de kosten en bij services was dit kwaliteit. Nu komen we langzaam in een economie die gedreven wordt door ervaringen. De belangrijkste taak voor bedrijven hierin is het genereren van authenticiteit. Want erg is geen schaarste meer in kwaliteit en betaalbare goederen. Er is wel schaarste in echte en dus authentieke zaken. We willen weer dingen die echt voelen. Het internet helpt hier enorm in omdat het transparantie op grote schaal mogelijk maakt. Daardoor kun je bekrachtigen dat wat je zegt, je ook daadwerkelijk bent. Twitter kan daar prima bij helpen!
 9. 9. Merkbouw De keuze van tools kan bijdragen aan het merk dat je wil opbouwen. Wil je een innovatief merk zijn, zal het gebruik van Twitter in dat geval je merk bekrachtigen. Het laat zien dat je een open, authentiek & innovatief merk wil zijn.
 10. 10. Direct Sales Twitter als sales tool is nog vrij onbekend gebied voor veel bedrijven, maar het kan zeker! Met tools als Hootsuite, kun je een aantal zoektermen instellen. Op basis van die termen krijg je live te zien wie, wat, waar dan ook ter wereld iets zegt met die woorden erin. Je kan dan informatie krijgen over wie dat zegt en direct reageren op dat specifieke bericht.
 11. 11. Voorbeeld - Direct Sales Stel je bent een accountant of administratiekantoor en je bent benieuwd naar wie er iets zegt over boekhouding of administratie. Je kan dan Twitter berichten tegenkomen zoals hiernaast. Je kan mensen als het goed is dus echt helpen, en direct dat laten weten! Voeg je een linkje in met behulp van Hootsuite, kun je ook nog eens meten of hier op geklikt wordt. Mits je het gestructureerd doet met een goede strategie kan Twitter als Sales tool misschien dus wel eens stuk waardevoller zijn dan 'koud' bellen!
 12. 12. Promotie Promotie is enkel mogelijk als je genoeg volgers op Twitter hebt. Deze verdien je door iets waardevols en relevants te Twitteren waardoor de juiste mensen je gaan volgen. Mits je genoeg volgers hebt heb je tal van mogelijkheden op het gebied van promotie.
 13. 13. Voorbeeld - Promotie Denk bijvoorbeeld aan Twitter op evenementen. Nu doen we dat nog veel met SMS op schermen. Maar Twitter heeft zo zijn voordelen. Het is gratis, elk bericht dat gestuurd wordt is gelijk een promotie op internet omdat het zichtbaar is voor alle volgers van de Twitteraar. Twitteraars kunnen onderling gaan Twitteren met elkaar buiten de publieke 'stream' . Mensen hoeven bovendien niet op het evenement te zijn om mee te kunnen doen met de Twitter 'stream', participeren kan gewoon via (mobiel) internet.
 14. 14. Voorbeeld - Promotie Promotie kan ook samensmelten met sales. Denk bijvoorbeeld aan hoe Dell gebruik maakt van Twitter. Via de Dell Outlet Twitter (@delloutlet met al ruim 1,573,403 volger) worden zogeheten ‘refurbished’ producten verkocht (krasje erop, teruggestuurd en gerepareerd, etc…) met grote kortingen, en worden ook tijdelijke acties gepromoot. kortom, je bent alleen op de hoogte van deze buitenkansjes(lees promoties) als je deze witter volgt. Dell verdiende hiermee al miljoenen Dollars, serieuze business dus!
 15. 15. Luisteren Luisteren kan ook prima met een tool als Hootsuite. Wat zeggen mensen over mijn merk of product(en)? Hoe vinden ze onze diensten? Door te luisteren kun je jezelf verbeteren en dat wordt weer gewaardeerd door de mensen waar je naar geluisterd hebt!
 16. 16. Interactie Interactie kan ook op diverse doeleinden hebben op Twitter. Je kan 1-1 vragen beantwoorden van mensen of discussie's aangaan. Maar je kan ook aan crowdsourcing doen. Betrek mensen in je merk door ze onderdeel te maken van bijvoorbeeld ontwerp of design processen. Geef ze een mogelijkheid tot waardevol bij te dragen aan je merk. Durf je dit te doen, zullen er weer verassende resultaten ontstaan, maar zullen mensen ook van je gaan houden, je helpen en over je praten!
 17. 17. Creatief voorbeeld van Twitter gebruik Luisteren, merkbouw, transparantie en interactie met de Twitter etalage.
 18. 18. Jou Twitter mening als stem voor korting Stel je eens voor dat een willekeurige kledingwinkel drie verschillende nieuwe setjes in de etalage zet. Elk setje heeft een eigen Twitternaam, bijvoorbeeld: @HM/CHIQ (Zoals afgebeeld in de illustratie). Door mensen belonen te hun mening te Twitteren over deze setjes genereer je een buzz op Twitter. Zo’n beloning kan bijvoorbeeld zijn dat het setje dat de meeste reacties krijgt een bepaalde korting krijgt. Als je het leuk vindt, een simpele motivatie om je mening erover te geven, het dus zelf te promoten en vervolgens beloond te worden met een korting. Een andere beloning is dat jou bericht in de etalage direct zichtbaar is op een tv scherm. De berichten worden direct op internet gepubliceerd en zijn natuurlijk zichtbaar voor alle followers van degene die erover getwitterd heeft. Misschien wordt het wel een Twitter trend? Zo’n actie is in ieder geval goed voor veel free publicity….
 19. 19. WE WETEN NU WAT JE ZOAL ALS BEDRIJF ZOU KUNNEN DOEN EN BEREIKEN MET TWITTER. MAAR VERGEET NIET...
 20. 20. SLAGROOM(TWITTER & NIEUWE MEDIA - NIEUWE MARKETING) PAST NIET GOED BIJ EEN GEHAKTBAL (EEN TRADITIONELE ORGANISATIE ZONDER EEN INNOVATIEF BUSINESS MODEL).
 21. 21. Nieuwe marketing Methoden helpen je niet in essentie te veranderen. En dit is wel nodig als je een maximaal resultaat wilt hebben. Wil je dit niet? Onthoud dat iemand anders waarschijnlijk wel gebruik maakt van die kans.
 22. 22. Het business model van de muziek industrie is redelijk traditioneel en is tot op de dag van vandaag niet geïnnoveerd. Afbeelding van: http://www.slideshare.net/Alex.Osterwalder/the-music-industry-new-models-excerpt-of-a-keynote
 23. 23. En dus gaat het nu op veel vlakken mis. Ze geven de schuld aan allerlei anderen, maar ondertussen wordt de kern van het probleem niet erkend. Namelijk, dat het business model outdated is! Afbeelding van: http://www.slideshare.net/Alex.Osterwalder/the-music-industry-new-models-excerpt-of-a-keynote
 24. 24. Social Media(tools) zoals Twitter gaan de muziekindustrie dus niet helpen…
 25. 25. Business model innovatie en terug gaan naar de kern wel! Pas dan wordt het magisch!
 26. 26. HANDIGE LINKS Twitter Iphone/mobile clients http://hootsuite.com/iphone Twitter desktop clients http://www.atebits.com/tweetie-iphone/ http://www.hootsuite.com http://www.tweetsville.com/ http://www.tweetdeck.com http://www.tweetdeck.com/iphone/ https://destroytwitter.com/ http://seesmic.com/ Twitter clients voor op evenementen http://loungeapp.com/mac/ http://www.danieldura.com/code/twittercamp http://www.atebits.com/tweetie-mac/ http://tweetbubbles.net/english.html http://iconfactory.com/software/twitterrific http://visibletweets.com/ http://backchannel.us/ http://www.twitterfountain.com/
 27. 27. Ik wil deze presentatie over Twitter voor bedrijven graag beter maken. Dus wil je ook bijdragen aan versie 2? Stuur mij je input en ik ga ermee aan de slag! Iedereen die input geeft vermeld ik in de volgende presentatie! Alvast bedankt. samen maken we het het waardevoller! Robert van Geenhuizen info@rogenica.nl http://www.twitter.com/rogenica http://www.rogenica.nl http://www.linkedin.com/in/robertvangeenhuizen
 28. 28. Ik ben Robert van Geenhuizen en als communication designer ondersteun ik mensen/bedrijven die de status quo willen uitdagen. p.s. mijn Twitter: http://www.twitter.com/rogenica
 29. 29. IDEAS THAT SPREAD ARE THE ONES THAT WIN. HTTP://WWW.ROGENICA.NL

×