Retail Squad

362 views

Published on

Retail Squad is een team van zelfstandige praktijkgerichte retailerspecialisten datretailers helpt om succesvol te blijven in een razendsnel veranderende retailomgeving.

De teamleden van RetailSquad zijn stuk voor stuk opgeleid in de retailpraktijk en beschikken over alle benodigde kennis, inzicht, en praktijkervaring om retailers “100% futureproof” te maken.

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
362
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Retail Squad

 1. 1. Is jouw winkel klaar voor de toekomst?
 2. 2. Retail Squad is een team van zelfstandigepraktijkgerichte retailerspecialisten datretailers helpt om succesvol te blijven ineen razendsnel veranderenderetailomgeving.De teamleden van Retail Squad zijn stukvoor stuk opgeleid in de retailpraktijk enbeschikken over alle benodigde kennis,inzicht, en praktijkervaring om retailers“100% futureproof” te maken.
 3. 3. Wat vinden wijRetail Squad heeft een duidelijke mening overwat retailers nodig hebben om de komendejaren succesvol te blijven.De visie van Retail Squad is verwoord in de"Six rules for future proof retailing"
 4. 4. 1. Shopper focusDe wensen en behoeftenvan shoppers centraalRetailen draait uiteindelijk om de gunst van deshopper. Alleen winkels die relevant zijn in hetleven van consumenten en daadwerkelijkluisteren en inspelen op de wensen enbehoeften van consumenten hebben in detoekomst bestaansrecht.Kennis en inzicht over consumenten- enshoppergedrag zijn daarom cruciaal.
 5. 5. 2. Be a brandVan winkel naar merkIn een tijd waarin alles overal en altijd te koopis, is winkelvoorkeur steeds vaker gebaseerd opde emotionele band die consumenten met eenwinkel hebben.Consumenten kiezen voor het gemak en dezekerheid van sterke merken. Daarom moetenook winkels zich ontwikkelen tot sterke, lokalemerken met een onderscheidendepositionering, een sterke merkidentiteit en eenaantrekkelijke en herkenbare “look&feel”.
 6. 6. 3. Fish where the fish areCross channel infrastructuurDe huidige consument is een “cross-channel consument”die alle beschikbare kanalen gebruikt om zich teinformeren, te oriënteren en te kopen.Retailers zullen daarom moeten beschikken over eenkrachtige cross-channel infrastructuur waarbij online,offline en mobile kanalen effectief ingezet kunnen wordenom consumenten te bereiken.
 7. 7. 4. Take controlPlan van aanpakHet wordt steeds lastiger om consumenten te bereikenen te binden. Alleen een gerichte planmatige aanpakwaarbij offline (incl. instore), online en mobile optimaal opelkaar worden afgestemd, zorgt ervoor dat durecommunicatie euro’s optimaal en effectief worden besteed.
 8. 8. 5. Create selling powerAlles in het teken van conversieen bonbedragAlleen een mooi winkelconcept is niet genoeg: bottomlinegaat retail over omzet. Om van bezoekers ook werkelijkkopers te maken moeten winkels inspireren, informerenen faciliteren. Winkel en medewerkers moeten elkaaroptimaal aanvullen en versterken om de benodigde omzette realiseren.
 9. 9. 6. Practice what you preachMensen maken het verschilSuccesvol retailen gaat over het managen vanverwachtingen. Alleen winkels die dag indag uit waarmaken wat ze beloven wordenbeloond met klantentrouw.Klant- en servicegerichte medewerkers diewerkelijk belichamen waar de winkel voor staatvormen de basis voor het succes van jouw winkel.
 10. 10. Retail Squad werkt conform een 360° aanpak waarbij opbasis van 8 concrete stappen wordt gewerkt aan hetfuture proof maken van jouw winkel.
 11. 11. Aan de slag als future proof retailer? info@retailsquad.nl

×