Blanck

373 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
373
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
42
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Blanck

 1. 1. BLANCK your treasure
 2. 2. “Curiosity about life in all of its aspects, I think, is still the secret of great creative people.” – Leo Burnett“Travel is more than the seeing of sights; it is a change that goes on, deep and permanent, in the ideas of living.” – Miriam Beard “Imagination is more important than knowledge.’’ - Albert Einstein
 3. 3. Heritage
 4. 4. Quinto Gomez is opgegroeid in Zaragoza, een stad in het Noord-Oosten van Spanje. Op achtjarige leeftijd stelde hij aan z’n ouders en aankennissen vragen die het liefste vermeden worden, zoals ‘bestaat God’ en ‘hoe weetje dat de kleur blauw echt blauw is’? Wat opmerkelijk was: Quinto had geen lievelingsknuffel, maar wel eenlinnen zakdoekje dat hij altijd bij zich had. Pas op tien jarige leeftijd, wasde tijd gekomen dat Quinto hem netjes opgevouwen in een la achterliet.
 5. 5. Nadat hij het zogeheten ‘Educación Secundaria Obligatoria’ had af- gerond, had Quinto zoals velen behoefte aan vrijheid en onderzoeknaar het onbekende. Op een donkere dinsdag in November zei Quinto ‘Mama, ik ga onderzoeken wat de wereld mij te bieden heeft.’Hij reisde door Azie en Zuid-Amerika. Daar leerde hij niet alleen de lokale bevolking kennen, maar met hen ook hun gewoontes.
 6. 6. Zo leerde hij onderandere nieuwe gerechten, nieuwe gebaren en ooknieuwe materialen. Quinto’s fascinatie voor materialen en feiten in hun oervorm werd hierdoor versterkt en aangemoedigd. Het persoonlijke stukje vertrouwdheid wat hij tijdens het lopen, ontdekken, voelen en proeven, altijd meedroeg, was zijn zonnebril.Hij besloot daarom in Colombia, op 4 december 2001, een eigen zonne- brillen lijn te maken, genaamd: Blanck.
 7. 7. ProductBLANCK
 8. 8. De inspiratie voor de zonnebrillen zelf en de materialen waaruit de bril is gemaakt, komt van de verschillende landen en bevolkingen.Nadat de bril ontworpen is, worden er verschillende materialen van overde wereld gezocht die uniek zijn en passen bij het ontwerp. De afkomst van de materialen staan ook op het kaartje die bij de bril is.
 9. 9. De bril heeft meer een emotionele waarde dan een technische functie. Het design is absoluut van belang, maar het moet wel functioneel zijn. Daarom is het niet zo dat het design de overhand neemt.Het is een duurzame, mooie, maar functionele bril. Als mensen er zuinig op zijn, kan deze bril een leven lang mee.
 10. 10. Toekomst
 11. 11. Mensen gaan steeds meer reizen. Mensen halen steeds meer inspiratie uit andere landen en inspireren daarmee ook andere mensen. Blanck wil dat deze mensen hun reis ook kunnen delen met andereBlanck-dragers. In de toekomst hoopt Blanck mensen de kans te bieden hun eigen zonnebril te ontwerpen en samenstellen.
 12. 12. Doelgroep
 13. 13. De Blanck brillen zijn bedoeld voor mensen die het avontuur en het on-bekende opzoeken en dat zorgvuldig en met grote interesse voor hun om- geving doen.Ondanks dat ze zich thuis voelen in andere landen, vinden ze het toch fijn om een kleine houvast te hebben, een stukje vertrouwdheid.

×