Groen fiets comfort - ppt

329 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
329
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
9
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Groen fiets comfort - ppt

 1. 1. Inzending voor de openbare ideeënprijsvraag Innovaties voor het RijnWaalpad
 2. 2. Missie: vergroten van kwaliteit, herkenbaarheid en duurzaamheid voor het comfort van de fietserwindscherm paraplu zon benutten elektriciteit inpassenverlichting geluid weren zicht verfraaien markering herkennen kringloop toepassen
 3. 3. bekabeling voor elektra van ledlamp en zonnepanelen elektraleiding in gesloten in de kern van samengestelde mast stalen band houdt de elementen van de mast bij elkaarSamengestelde bamboemast Elementen van bamboe en miscanthus CONCEPT: Buigzame bamboestammen die ter plekke tot boog gemaakt kunnen worden door een spandraad.
 4. 4. ELEMENTEN IN HET LANDSCHAP: Olifantengras (miscanthus) en bamboe (Phyllostachys): plantages als landschappelijk onderdeel van de routes en tevens leverancier van duurzame grondstoffen.RIJN WAAL ELEMENTEN IN DE ROUTE: Er zijn globaal drie zones waar comfort kan worden gecreëerd door de bamboemasten in te zetten als geluidscherm, verlichtingsmasten, poorten en daktunnels. Dit zijn de meest open delen van de route.
 5. 5. dakpaneelgeluidscherm zonnepaneel Bamboestammen (verduurzaamd door Boucherie-methode) zijn de markering van deze belangrijke fietsroute, een wisselende ritmische wand, geluidscherm, gebogen masten om beschutting te geven in de meest open delen van de route.
 6. 6. Open constructie; Op de bogen aan de Tussen de bogen zijnalleen de masten tot zonzijde zijn zonnepanelen bamboe dakpanelenbogen gevormd. geplaatst. geplaatst; het fietspad heeft een tunneldak.
 7. 7. Top 8m ledlamp 6,3m 3,50m miscanthusplantage spandraad ter hoogte van rand fietspadXiriton is een recent ontwikkeld 1,25mproduct. Het is beton waarvan hetgrind en zand vervangen is doorvezels van de miscanthusplant. Metzowel miscanthus als bamboe op de 1,50mvelden wordt een cyclisch proces een samengestelde bamboemastmogelijk. 4m fietspad gebogen tot verlichtingsmast
 8. 8. Top 8mkruispunt boog 7m ledlamp 6,3m bamboescherm Twee samengestelde masten gebogen tot poort. Door de poorten kort op elkaar te plaatsen is het mogelijke bamboe dakpanelen tussen de bogen te bevestigen.
 9. 9. Bamboestammen vormen allerlei ritmes langs jeweg. Van groeiende planten die ruisen in de windtot bogen die zelfs een tunnel vormen. HetRijnwaalpad: groen fietscomfort.

×