Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Metsäkanalintujen metsästyksen eettiset ohjeet

18,333 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Metsäkanalintujen metsästyksen eettiset ohjeet

  1. 1. Metsäkanalintujen metsästyksen EETTISET OHJEET
  2. 2. 2 1 Kunnioita luontoa 2 Valikoi saaliisi Kunnioita suomalaista, vanhaa, eränkäynnin perinnettä ja metsästä kanalintuja eettisesti ja moraalisesti oikealla tavalla. Käytä sellaisia pyyntimenetelmiä, joissa valikoiva metsästys on mahdollista ja haavoittamisriski pieni. Metsästä koiran avulla aina, kun siihen on mahdollisuus.
  3. 3. 3 3 Nauti pyynnistä 4 Näe vaivaa Kanalintujen metsästyksen kiinnostavuus muotoutuu koko pyyntitapahtumasta. Metsästyspäivä voi olla onnistunut, vaikka saalista ei tulisikaan. Älä pyri saamaan saalista helpoimmalla mahdollisella tavalla. Parhaan mielihyvän saat näkemällä vaivaa ja käyttämällä taitoa pyynnissä.
  4. 4. 4 5 Seuraa luontoa 6 Vältä apuvälineiden käyttöä Seuraa kanalintuja ympäri vuoden ja osallistu kannanarviointeihin. Harkitse tarkkaan, kuinka paljon ja minkälaisia lintuja voit ampua, ja noudata saaliskiintiöitä ja -suosituksia. Älä käytä moottorikäyttöisiä kulkuneuvoja tai muita teknisiä laitteita lintujen etsimiseen tai pyynnin helpottamiseen.
  5. 5. 5 7 Käytä tuttua asetta 8 Ammu vain sopiville etäisyyksille Käytä metsästyksessä sopivia ja ennakkoon kokeiltuja aseita ja patruunoita. Laukaise aseesi vain silloin, kun olet varma osumasta. Ammu haulikolla korkeintaan 30 metrin matkalta ja kiväärillä enintään 150 metriin.
  6. 6. 6 9 10 Etsi haavakkoa aikaa ja vaivaa säästämättä Tee parhaasi haavoittuneen linnun löytämiseksi ja talteen saamiseksi. Kunnioita saalistasi Kunnioita saalistasi, käsittele sitä arvostaen ja käytä se tarkoin hyväksi. Kanalintuaterian nauttiminen on harvinainen juhlahetki.
  7. 7. 7 11 Älä kehu saaliillasi 12 Anna hyvä kuva harrastuksestasi Älä kehu lintusaaliillasi tai ole kateellinen metsästyskavereittesi saamasta saaliista. Muista, että metsästäjänä aina edustat koko metsästäjäkuntaa. Ota huomioon maanomistajat ja kunnioita muiden luonnossaliikkujien mielipiteitä.
  8. 8. Eettiset ohjeet kokonaisuudessaan ovat luettavissa internetissä osoitteessa www.riista.fi

×