Successfully reported this slideshow.

More Related Content

Giorgio Morandi

  1. 1. Giorgio Morandi
  2. 2. Morandi és un pintor italià del segle XX. Va ser sobrenomenat 'il monaco' (el monjo) a causa del seu estil de vida Està considerat el mestre més gran de “Natura Morta” del segle vint
  3. 3. FRANCISCO DE ZURBARÁN (1598-1664) L'obra mestra del Zurbarán ' Parades de la vida morta amb la ceràmica' desenvolupa quatre primeres peces, cadascuna competint amb l'altra per atendre l'audiència. Les peces de Morandi, però, són el contrari d'aquests, un cor humil però disciplinat que canta en perfecta harmonia.
  4. 4. Quan s'uneixen en un grup de bodegons, les seves ampolles i caixes polsoses adquireixen una qualitat monumental que evoca l'arquitectura de l'Itàlia medieval,
  5. 5. Morandi va limitar deliberadament la seva tria d'objectes de la natura morta a les botelles, caixes i gerros que es trobaven comunament en el seu entorn domèstic quotidià.
  6. 6. Morandi contempla les seves peces durant molt de temps abans de pintar-les.
  7. 7. Morandi intenta comunicar una sensació de tranquil·litat en el s seus quadres.
  8. 8. Morandi despersonalitza els objectes eliminant les seves etiquetes i pintant-los amb un color mate per eliminar qualsevol tipus de lletra o reflexió.
  9. 9. Morandi crea un repartiment anònim de formes prefabricades que podia organitzar i reorganitzar per explorar les seves qualitats i relacions abstractes.
  10. 10. Quan va morir, el 1964, ja es considerava com un dels millors pintors italians moderns Giorgio Morandi (1890-1964)

×