ƵileleBiz 2010: BCR / Sorin Mititelu

853 views

Published on

Published in: Travel, Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
853
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
16
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

ƵileleBiz 2010: BCR / Sorin Mititelu

 1. 1. Filename: Version: Date: Author: Relatia ANTREPRENOR – BANCA, inseamna Mai mult decat accesul la creditare! 1.0 Noiembrie 2010 Sorin Mititelu Distribuit catre: Zilele BIZ 2010
 2. 2. Confidential 2 I.DESPRE ANTREPRENORI SI ANTREPRENORIAT AGENDA II.DESPRE ANTREPRENORII ROMANI IN CONTEXTUL ACTUAL IV.DESPRE ANTREPRENORI SI BANCA COMERCIALA ROMANA 1. Ce intelegem prin antreprenor si activitate antreprenoriala? 2. Care sunt cele mai importante intrebari la care un antreprenor ar trebui sa aiba raspunsuri? 3. Care este profilul antreprenorului roman? 1. Care sunt cele mai importante provocari? 2. Care sunt prioritatile? III.DESPRE PRECEPTIA ANTREPRENORILOR ASUPRA BANCILOR 1. Care este pozitia bancii pe acest segement al pietei? 2. Care este Oferta de afaceri a BCR pentru antreprenori? 3. Importanta formarii si dezvoltarii relatiei client – banca, pentru companiile noi (start-up).
 3. 3. Confidential 3 I.1. Ce intelegem prin antreprenor si activitate antreprenoriala? Antreprenorii *= Persoanele, proprietari ai unei afaceri, ce urmareste crearea de valoare, prin crearea unei activitati economice sau dezvoltarea uneia existente, prin indentificarea si valorificarea noilor produse, procese sau piete. Activitatea antreprenoriala* = Actiunea umana ce urmareste generarea valorii, , prin crearea unei activitati economice sau dezvoltarea uneia existente, prin indentificarea si valorificarea noilor produse, procese sau piete. •Sursa: Publicatie OECD – Defining Entrepreneurial Activity : Definitions Supporting Frameworks for data Collection – Nadim Ahmad & Richard E. Seymour OBSERVATIE: -Antreprenoriatul nu se limiteaza la crearea de companii (start-up-uri)! -In Romania, numarul Antreprenorilor este de peste 1.000.000, din care aprox. 650.000 sunt companii.
 4. 4. Confidential 4 I.2.Care sunt cele mai importante intrebari la care un antreprenor ar trebui sa aiba raspunsuri? -Obiective personale; - Toleranta la risc; - Marimea afacerii; - Sustentabilitate; -Obiective personale; - Toleranta la risc; - Marimea afacerii; - Sustentabilitate; - Clar, simplu; - Profitabiliate; - Rata de crestere; - Durabilitate. - Clar, simplu; - Profitabiliate; - Rata de crestere; - Durabilitate. - Resurse; - Infrastructura; - Rolul fondatorului; - Resurse; - Infrastructura; - Rolul fondatorului;
 5. 5. Confidential 5 I.3. Care este profilul antreprenorului roman? Potrivit Cartii Albe a IMM-urilor din Romania 2010, realizata de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, OBSERVATII: -Concluzii similare au rezultat si in cadrul studiului realizat in martie 2008, sub Patronajul Fundatiei Kauffman, asupra unui esantion de firme din SUA. -Studii realizate si pe alte piete, referitoare la unele din subiectele analizate in cele doua analize de piata, conduc, in mare parte, la concluzii similare. -Asadar, este de asteptat ca multe din evolutiile viitoare de pe piata romaneasca sa fie similare celor deja experimentate pe pietele mature. ANTREPRENORIATUL PE PIETELE EMERGENTE, CUM AR FI SI CEA DIN ROMANIA, DEMONSTREAZA A FI CEL MAI DINAMIC, IN PRINCIPAL, DATORITA INTENSITATII MAI REDUSE A COMPETITIEI.
 6. 6. Confidential 6 I.DESPRE ANTREPRENORI SI ANTREPRENORIAT AGENDA II.DESPRE ANTREPRENORII ROMANI IN CONTEXTUL ACTUAL IV.DESPRE ANTREPRENORI SI BANCA COMERCIALA ROMANA 1. Ce intelegem prin antreprenor si activitate antreprenoriala? 2. Care sunt cele mai importante intrebari la care un antreprenor ar trebui sa aiba raspunsuri? 3. Care este profilul antreprenorului roman? 1. Care sunt cele mai importante provocari? 2. Care sunt oportunitatile? III.DESPRE PRECEPTIA ANTREPRENORILOR ASUPRA BANCILOR 1. Care este pozitia bancii pe acest segement al pietei? 2. Care este Oferta de afaceri a BCR pentru antreprenori? 3. Importanta formarii si dezvoltarii relatiei client – banca, pentru companiile noi (stat-up).
 7. 7. Confidential 7 II.1. Care sunt cele mai importante provocari? Sursa: Cartea Alba a IMM-urilor din Romania 2010, realizata de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania.
 8. 8. Confidential 8 II.2. Care sunt oportunitatile? Sursa: Cartea Alba a IMM-urilor din Romania 2010, realizata de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania.
 9. 9. Confidential 9 I.DESPRE ANTREPRENORI SI ANTREPRENORIAT AGENDA II.DESPRE ANTREPRENORII ROMANI IN CONTEXTUL ACTUAL IV.DESPRE ANTREPRENORI SI BANCA COMERCIALA ROMANA 1. Ce intelegem prin antreprenor si activitate antreprenoriala? 2. Care sunt cele mai importante intrebari la care un antreprenor ar trebui sa aiba raspunsuri? 3. Care este profilul antreprenorului roman? 1. Care sunt cele mai importante provocari? 2. Care sunt oportunitatile? III.DESPRE PRECEPTIA ANTREPRENORILOR ASUPRA BANCILOR 1. Care este pozitia bancii pe acest segement al pietei? 2. Care este Oferta de afaceri a BCR pentru antreprenori? 3. Importanta formarii si dezvoltarii relatiei client – banca.
 10. 10. Confidential 10 Principalele aspecte pozitive Numărul de sucursale Dotările moderne Timpul de aşteptare mai scurt Tranzacţi i rapide Siguranţa mai mare a băncilor Personalul mai amabil Competenţă mai mare a personalului Internet banking Modificările unilaterale ale condiţiilor contractuale Schimbări ale regulamentelor interne şi necomunicarea schimbărilor Aplicaţia limitată a internet banking la tranzacţii (plăţi) atipice Aroganţa, lipsa de amabilitate şi irascibilitatea personalului Căderea sistemului informatic şi a reţelei ATM Principalele nemulţumiri Erorile de procesare III. Care este perceptia antreprenorilor asupra bancilor? Sursa: Raport IRSOP, la cererea BCR, in septembrie 2010 Cele mai importante asteptari ale clientilor: 1.Crearea unei relatii de parteneriat; 2.Abordare personalizata din partea bancii; 3.Recunoasterea valorii si importantei clientului pentru banca; 4.Eficienta maxima in servire.
 11. 11. Confidential 11 I.DESPRE ANTREPRENORI SI ANTREPRENORIAT AGENDA II.DESPRE ANTREPRENORII ROMANI IN CONTEXTUL ACTUAL IV.DESPRE ANTREPRENORI SI BANCA COMERCIALA ROMANA 1. Ce intelegem prin antreprenor si activitate antreprenoriala? 2. Care sunt cele mai importante intrebari la care un antreprenor ar trebui sa aiba raspunsuri? 3. Care este profilul antreprenorului roman? 1. Care sunt cele mai importante provocari? 2. Care sunt oportunitatile? III.DESPRE PRECEPTIA ANTREPRENORILOR ASUPRA BANCILOR 1. Care este pozitia bancii pe acest segement al pietei? 2. Care este Oferta de afaceri a BCR pentru antreprenori? 3. Importanta formarii si dezvoltarii relatiei client – banca, pentru companiile noi (start-up).
 12. 12. Confidential 12 IV.1. Care este pozitia BCR, pe acest segment al pietei? 370.000 clienti companii cu Cifra de afaceri mai mica de 1.000.000 euro 20.000 clienti persoane fizice cu activitati liberale
 13. 13. Confidential 13 IV.2. Care este Oferta de afaceri a BCR pentru antreprenori?
 14. 14. Confidential 14 IV.3. Importanta formarii si dezvoltarii relatiei Client – Banca, pentru companiile noi (start-up). Dupa 1 an! Dupa 1 trimestru! In cursul primului an! In cursul primului an! In cursul primului an!
 15. 15. Confidential 15 Multumesc!

×