Case Study: Amsterdam Light Festival - Nederlands

433 views

Published on

Het Amsterdam Light Festival vroeg ons om binnen drie maanden een website te bedenken en te bouwen die bezoekers zou aantrekken, verrassen en informeren. In deze case lees je welke technieken en practices we hebben gebruikt om dit internationale lichtfestival online voorsprong te geven.

Published in: Marketing
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Case Study: Amsterdam Light Festival - Nederlands

  1. 1. HOE LAAT JE ONLINE LICHT ZIEN?
  2. 2. Uitdaging ! Het Amsterdam Light Festival vroeg ons om binnen drie maanden een website te bedenken en te bouwen die bezoekers zou aantrekken, verrassen en informeren. In deze case lees je welke technieken en practices we hebben gebruikt om dit internationale lichtfestival online voorsprong te geven.
  3. 3. Oplossing
 
 Branding De interface van de website maakt dankbaar gebruik van de krachtige elementen van de Amsterdam Light Festival huisstijl.
 
 Grote gebaren
 De grote visuals met het 'parallax effect' weerspiegelen de essentie van het festival beter dan duizend woorden kunnen doen.

  4. 4. Oplossing
 
 Inline editing Beeld en tekst moeten elkaar versterken voor het beste resultaat. De webredacteuren van Amsterdam Light Festival kunnen hun content direct in de webpagina’s invoeren. Ze zien gelijk het eindresultaat en dat zorgt voor betere content.
 
 Gallery
 Lichtkunst moet je zien. Daarom hebben we een elegante gallery gemaakt die met foto's en video het festival in beeld brengt.

  5. 5. content
 
 inline editing Content voor een website maken is creatief werk. Beeld en tekst moeten elkaar versterken voor het beste resultaat. De webredacteuren van Amsterdam Light Festival kunnen hun content direct in de webpagina’s invoeren. Ze zien gelijk het eindresultaat en dat zorgt voor betere content.
 
 gallery
 Lichtkunst moet je zien. Daarom hebben we een elegante gallery gemaakt die via foto's en video het festival in beeld brengt.
 Oplossing
 Blokkenschema 2.0 ! Een grote hoeveelheid kunstwerken, wandelroutes en routes over water, deelnemende musea en bedrijven en dat over een periode van zo’n 6 weken. Om dat voor de bezoeker in kaart te brengen, hebben we blokkenschema 2.0 ontwikkeld. Via allerlei ingangen binnen enkele kliks een beeld van alles wat het Amsterdam Light Festival te bieden heeft.
  6. 6. Oplossing
 Er is maar één manier om het Amsterdam Light Festival echt mee te maken. En dat is erbij zijn! Om ook dan te kunnen beschikken over routes, locaties en natuurlijk de informatie over de kunstwerken, hebben we een webapp ontwikkeld. Geïntegreerd met de website- informatie is het onderhoud van de gegevens een fluitje van een cent.
  7. 7. Impact ! 300% Meer websitebezoekers, waarvan 55% internationaal 3.000.000 Page views 20.000 Unieke mobiele gebruikers
  8. 8. ! ! ! ! ! Redhotminute digital agency ! www.redhotminute.com twitter.com/redhotminute www.facebook.com/redhotminutedigital

×