Minda Eureka by hubspot-directory.blogspot.com

206 views

Published on

Kaedah Infografik menggalakkan pemikiran spatial dan kritikal. Perbahasan Topik Hebat melibatkan diri pembaca dengan fakta-fakta penting dan membantu membangunkan sudut pandangan.

Cerita Grafik menggalakkan celik visual melalui kisah dengan seni berjujukan. Maklumat berkala memperkenalkan pembaca kepada masyarakat, kebudayaan, negara, dan persekitaran.

Eksperimen membangunkan siasatan dan penyelesaian masalah dalam kemahiran saintifik.

Sub topik menakjubkan memperkenalkan pelajar untuk maklumat baru dan menggalakkan penyelidikan susulan.

Aktiviti Kraf dan Projek DIY membantu anak-anak belajar bagaimana untuk mengikuti prosedur atau tatacara melalui aktiviti-aktiviti yang mudah dan menyeronokkan.

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
206
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Minda Eureka by hubspot-directory.blogspot.com

  1. 1. Apa itu majalah digital Minda eUreka?
  2. 2. Majalah digital berkonsep INFOGRAFIK teras KSSR yang pertama di Malaysia boleh dilayari menggunakan komputer. Majalah ini penting untuk bahan rujukan anak-anak dari Tahun 1 hingga 6.
  3. 3. Ianya mengambil berat dengan cara yang praktikal dan menyeronokkan untuk rujukan pelajar dari banyak aspek termasuklah kaedah infografik, video dan audio. Boleh di akses di mana-mana sahaja, bila-bila masa, 24 jam sehari, 7 hari seminggu, 365 hari setahun!
  4. 4. Bayangkan anak anda leka membaca semasa waktu lapang. Mustahil bukan? Tetapi dengan pendekatan majalah digital Minda eUreka yang bergambar penuh warna juga infografik, ditambah pula set video dan audio untuk memenuhi cara pembelajaran yang efektif untuk anak-anak supaya mereka tidak bosan. Melalui infografik juga anak-anak mudah mengingati apa yang mereka baca.
  5. 5. Apa itu majalah digital Minda eUreka?
  6. 6. Setiap isu Majalah Digital Minda eUreka mengandungi 8 topik bernaskah setiap bulan.
  7. 7. Klik di sini untuk menjadi ibubapa dan pendidik tahap baru !! "Setiap hari dalam setiap cara anda menjadi ibubapa baik, lebih baik dan terbaik".

×