Power point

232 views

Published on

Treball sobre Infromàtica, és un power point que mostra que hi ha dintre l'ordinador.

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
232
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Power point

 1. 1. Ramon Baqués Vázquez1 ESO-C
 2. 2. ORDINADOR Hardware Software (Maquinari) (Programari) Caixa o bastidor Perifèrics Aplicacions Sistemes operatius Placa base Microprocessador Entrada Sistemes Memòria Ram Sortidad’emmagatzematge Font d’alimentació Entrada/Sortida Ports externs Targetes d’expansió
 3. 3. La paraula hardware vol dirtrastos, andròmines. El hardware omaquinari el formen totes les partsfísiques i electròniques de l’ordinador.Fa referència a les parts delicadesde la màquina. El software oprogramari el formen els sistemesoperatius i les aplicacions.
 4. 4. Conté el conjunt d’instruccions mínim perquè funcionin els perifèrics i el processador.Les instruccions controlen com s’envien les dades al processador i d’aquí alsperifèrics. Controla la manera de presentar la informació a la pantalla. Sol incorporaraplicacions. L’entorn de treball amb els sistemes operatius d’avui en dia s’anomeneninterfícies gràfiques,. Hi ha dos tipus de sistemes operatius : Linux i Windows.Cada sistema operatiu porta aplicacions que sinstal·len per defecte. Per exemple: lacalculadora, el bloc de notes ,el paint, el internet Explorer, el Mozila Firefox...
 5. 5. Els perifèrics són els instruments quepermeten que el microprocessador escomuniqui amb l’entorn. Es connectenhabitualment fora de la carcassa:ratolí, teclat, impressora, monitor, escàner, càmeres digitals ... Els perifèrics espoden comunicar de diverses maneres.• D’entrada ( el ratolí, el teclat, càmera fotogràfica...)• De sortida ( impressora, altaveus...)• Entrada i sortida simultàniament ( módem, controladora de sistemes robòtics...)
 6. 6. És el canal de comunicació per on circulen les dades que intercanvien laplaca base i els perifèrics. S’anomenen ports externs tots els connectors que espoden beure des de l’exterior de la caixa de l’ordinador. De ports podenhaver-hi : en sèrie, en paral·lel, el USB 1.0, el USB 1.1, el USB 2.0 i el Firewire.
 7. 7. L’element principal es la placa base. S’hi connecten el microprocessador, lamemòria RAM, la font d’alimentació i les unitats d’emmagatzematge.
 8. 8. • Aquesta placa electrònica, integra un conjunt de circuits, elements de control i connectors on es poden acoblar els dispositius següents:• La font d’alimentació.• El microprocessador.• La memòria RAM.• Els sistemes d’emmagatzematge.• Els perifèrics.
 9. 9. La memòria RAM és un tipus memòriainformàtica caracteritzat per un accésdirecte en qualsevol ordre aleatori, enun temps constant i sense distinció de ones trobi la informació. Són uns instruments computacionals que són capaços d’emmagatzemar dades o qualsevol tipus d’informació. Cada sistema té la seva capacitat, quan més petites i amb més capacitat d’emmagatzematge, és millor.
 10. 10. Aporta corrent elèctric atots els dispositius del’ordinador integrats a lacaixa.La font d’alimentaciósubministra voltatges querequereixen els diversoscomponents. És el cor de l’ordinador. Està connectada directament a la placa base i està col·locada a sota d’un ventilador. Al seu interior hi ha milions de transistors comunicats entre ells per cables. S’hi fan múltiples operacions.

×