Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Power

757 views

Published on

El nostre projecte del sistema solar

Published in: Education
 • Login to see the comments

 • Be the first to like this

Power

 1. 1. EL SISTEMA SOLAREL SISTEMA SOLAR
 2. 2. PER QUÈ ELS PLANETES NO SE MOUEN CAP AMUNT I CAP AVALL? ● MOVIMENTS DE LA TERRA ● Fa rotació i translació. Moviment de rotació: ● La Terra es mou sobre el seu eix a una velocitat en l'equador de 465'11 m / s. ● Triga 24 hores. Moviment de translació: ● La Terra triga 365 dies en fer la volta al sol.
 3. 3. PER QUÈ ELS PLANETES NO SE MOUEN CAP AMUNT I CAP AVALL? MOVIMENT DE JUPITER : Per què JUPITER no orbita al voltant del sol: ● Júpiter és tan enorme, que en realitat no orbita al voltant del Sol.
 4. 4. QUÉ ELS FALTA ALS ALTRES PLANETES PER TENIR VIDA ● A la Terra existeix una atmosfera rica en oxigen que permet que existeixi la vida tal i com la coneixem. ● De moment, el que s´ha estudiat demostra que els altres són planetes amb unes condicions atmosfèriques i de temperatura incompatible amb la vida a la Terra.
 5. 5. QUÉ ELS FALTA ALS ALTRES PLANETES PER TENIR VIDA ● La Terra té més quantitat d'aigua que de terra. L´aigua en forma líquida permet que s´evapori i doni lloc a una atmosfera rica en oxigen que podem respirar els humans i els animals.
 6. 6. COM ÉS EL DIA A DIA D´UN ASTRONAUTA REQUISITS PER SER ASTRONAUTA ● Tenir una vista perfecta. ● Ser enginyer. ● Tenir entre 27 i 37 anys.
 7. 7. COM ÉS EL DIA A DIA D´UN ASTRONAUTA ENTRENAMENT DELS ASTRONAUTES ● L´entrenament requereix passar per 1600 hores d'estudi i fer dures proves físiques. ● Se pot viatjar a l'espai com a pilot o com a especialista.
 8. 8. COM ÉS EL DIA A DIA D´UN ASTRONAUTA VIDA D'UN ASTRONAUTA DINTRE I FORA DE LES NAUS ESPECIALS ● FORA – Realitzen cada dia molts d'experiments científics. ● DINTRE – Tenen que fixar els sacs de dormir a la paret de la nau perquè no quedin flotant. – No hi ha dutxa en la EEI i per això tenen que rentar-se amb panys.
 9. 9. COM ÉS EL DIA A DIA D´UN ASTRONAUTA MENJAR A LES NAUS ESPACIALS ● Els astronautes mengen 3 vegades al dia en la EEI. ● Els nutricionals cuiden que el menjar tengui una bona quantitat de vitamines i minerals.
 10. 10. COM PASSA EL TEMPS A L' ESPAI Mercuri. Gira al voltant del sol més ràpid que qualsevol altre planeta:completa una orbita en 88 dies terrestres(la terra ho fa en 365).
 11. 11. COM PASSA EL TEMPS A L'ESPAI Venus es el planeta més lent, triga 5.832 hores (8 mesos) en rotar sobre el seu propi eix (la terra ho fan en 24 hores).
 12. 12. COM PASSA EL TEMPS A L'ESPAI Mart el seu període de rotació és molt similar al de la terra: 24 hores i 37 minuts. Això fa que la duració del dia i la nit siguin molt semblants a la nostra..
 13. 13. COM PASSA EL TEMPS A L'ESPAI Júpiter És el planeta més gran. Dura 12 anys. Júpiter té molts satèl·lits girant al voltant seu,dels quals quatre son especialment visibles:Io,Europa,Ganímedes i Calisto.
 14. 14. COM PASSA EL TEMPS A L'ESPAI Saturn: És el planeta més gran del sistema solar i l´únic que té anells visibles des de la Terra. Saturn té oficialment ,18 satèl·lits. És el planeta que en té més. Exemples: Tità, Rea, Jàpet, etc.
 15. 15. COM PASSA EL TEMPS A L'ESPAI Urà: És un gegant gasós, 67 vegades més gran que la Terra (en volum). El planeta triga 84 anys en completar una òrbita sencera..
 16. 16. COM PASSA EL TEMPS A L'ESPAI Neptú: És el planeta més exterior i tarda 164,8 anys en donar la volta al Sol. El seu satèl·lit més important és Tritó.
 17. 17. ESTA FET PER :

×