Vw happy family

515 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
515
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Vw happy family

 1. 1. VW: Happy Family? Generaties: (1.) Nel (ouderdom) (2.) Jeffrey (ouderdom) x Carlijn (honger) (3.) Rebecca (ouderdom) x Xander (geest), Lara (ouderdom) x Ciske (geest) x Tom (ouderdom) , Marc (honger) (4.) Nina, Tessa & Adam, Roy, Patrick & Harriët (5.) Sanne, Kevin, Thomas Vorige keer ontmoette Roy Thomas in de speeltuin. Adam adopteerde een zwerfhond, Waldo. Patrick en Harriët verloofden zich, en trouwden later. Sanne kwam oppassen bij Thomas. De vriendschap tussen Sanne en Sakura ging kapot nadat Sakura Aarons msn niet wilde zeggen, en later verkering met hem kreeg. Thomas groeide op tot kind. En als laatste groeiden Kevin en Sanne op tot volwassenen :)
 2. 2. 1 dag spelen Sanne kroop achter de computer. Het was midden in de nacht, maar dat kon haar niet schelen. In het afgelopen uur had ze nagedacht over haar toekomst. Haar droom om de Oceanografie in te gaan, had ze altijd diep weggestopt. Nu begon ze toch eens naar een baantje in die carrière te zoeken.
 3. 3. Kevin mompelde vanaf de bank: ‘Dat lukt je toch nooit, zulke banen liggen echt niet voor het oprapen.’ Maar hij had het mis, constateerde Sanne triomfantelijk. Ze vond een baantje in haar droomcarrière, en ze kon al over een paar uur beginnen!
 4. 4. ‘ Ik ben blij voor je, San!’ lachte Kevin. ‘Leuk pakkie, trouwens.’ Sanne stak haar tong uit en vertrok naar haar eerste werkdag.
 5. 5. Het was nog heel vroeg in de ochtend toen Thomas overstuur de kamer van zijn ouders binnen kwam rennen. ‘ Ik heb mijn huiswerk nog niet af!’ gilde hij. Gelukkig was zijn moeder er, die hem meteen hielp. En met al haar ervaring in het onderwijs, was het huiswerk zó af!
 6. 6. Nadenkend zat Roy op de bank. Binnenkort zou hij opgroeien tot oudere. Daar baalde hij flink van. Kon hij maar eeuwig jong blijven...
 7. 7. Aan de andere kant was zijn verjaardag natuurlijk dé perfecte reden om een enorme party te houden. Vette beats, dansende chicks in bikini, hete meiden in het bubbelbad, sterke drank recht uit de fles... Ja, daar had hij wel zin in.
 8. 8. Zonder verder nog na te denken ging Roy naar zijn buurman, Patrick. ‘ Kom binnen,’ zei Patrick, vriendelijk als altijd. ‘Wil je wat eten, ik heb nog staan van het ontbijt.’ ‘ Sure.’ Roy werkte snel een omelet naar binnen. ‘ Vertel, wat brengt jou hier, Roy?’
 9. 9. ‘ Ik wil een birthdayparty houden, vanavond. Maar daar heb ik hulp bij nodig. Wil je helpen?’ Natuurlijk wilde Patrick dat. Even later hadden ze Kevin er ook bij gehaald, en zaten de drie mannen op de bank te overleggen.
 10. 10. ‘ Dus je wilt zoveel mogelijk mensen uitnodigen? Ik ken nog wel wat mensen...’ mompelde Patrick nadenkend. ‘En mijn vrouw, mag zij ook komen?’ ‘ Dude, die chick van jou heb je toch ontmoet op een feest van mij!’ Ze lachten allebei.
 11. 11. ‘ En de rest hier uit de buurt? Tessa, Adam, Nina?’ ‘ O, shut up!’ Roy vloekte hardgrondig. ‘Met die mensen heb ik mijn hele leven al niks te maken willen hebben. Vooral die Tessa en dat brave huisvadertje Adam hangen me flink de keel uit. Nee, laat die maar lekker thuis.’
 12. 12. En zo begonnen ze met de voorbereidingen. Kevin en Patrick bliezen ballonnen op tot ze er duizelig van werden, en Roy bond ze aan het hek vast. ‘ Looks good.’ mompelde hij tevreden.
 13. 13. ‘ Mijn zus, Sanne...Mag die ook komen?’ vroeg Kevin een beetje aarzelend. ‘ Sanne...?’ Roy moest even moeite doen om haar te herinneren. ‘ Ze is cool.’ zei Kevin snel. ‘ Whatever, neem haar maar mee.’ lachte Roy.
 14. 14. Toevallig kwam Sanne net op dat moment naar buiten. Ze was een paar uur geleden uit haar werk gekomen, en had zich nu omgekleed. ‘ Wat zijn jullie daarboven aan het doen?’ riep ze. ‘ Vanavond, feest, hier!’ brulde Kevin naar zijn zus. ‘Kom je ook?’
 15. 15. Sanne aarzelde even. Ze was nooit het type geweest voor wilde party’s. Maar aan de andere kant... Het leek haar eigenlijk best leuk. ‘ Als het mag,’ lachte ze.
 16. 16. Ineens klonken er, snel achter elkaar, een aantal felle knallen. Verward keken de drie mannen op het balkon om zich heen. Wat was dat? Toen zagen ze de ballonnen in zielige hoopjes op de grond liggen. ‘Okee, geen ballonnen dus.’ merkte Roy droog op. ‘ Ik help wel even opruimen.’ grinnikte Sanne en ze kwam naar boven.
 17. 17. Toen alles was opgeruimd, riep Roy vanachter de bar: ‘ Wie wil er alvast een drankje, om in de stemming te komen?’
 18. 18. Dat zagen ze allemaal wel zitten. ‘ Het is nu al gezellig!’ lachte Patrick. ‘ Ik kan niet wachten tot vanavond.’ zei Kevin. Roy nam een flinke slok uit een fles en veegde zijn mond af. ‘ Jullie gaan echt wat meemaken, tonight.’
 19. 19. Thomas kwam dolblij uit school. Hij had een tien op zijn rapport! Maar dat was niet het enige wat hem zo vrolijk maakte...
 20. 20. Saskia, een meisje uit zijn klas dat vaak gepest werd, was vandaag met hem mee naar huis gekomen. Thomas had haar al heel lang aardig gevonden, maar durfde nooit voor haar op te komen uit angst ook gepest te worden. Vandaag had hij eindelijk de grote stap gewaagd en haar mee gevraagd.
 21. 21. Thomas vond haar het liefste meisje dat hij ooit gezien had. ‘ Wat zullen we gaan spelen? Zullen we naar het speeltuintje?’ Saskia knikte verlegen. ‘ Goed,’ zei ze zacht.
 22. 22. Thomas hoorde voetstappen achter zich en zag zijn moeder. ‘ Mama! Kom eens hier! Dit is Saskia, het liefste meisje van de héle wereld!’ Saskia lachte vrolijk. ‘ Doe niet zo gek!’
 23. 23. ‘ Nou nou,’ lachte Tessa en ze knielde bij het meisje neer. ‘Aangenaam kennis te maken, Saskia.’ Ze knipoogde naar haar en kreeg een verlegen lachje terug. Ze bedacht bij zichzelf dat haar zoon best een beetje gelijk had: ze had niet vaak zó’n leuk meisje gezien.
 24. 24. Tessa ging naar huis, en de kinderen renden naar de speeltuin. ‘ Papegaaitje leef je nog?’ stelde Thomas voor, en Saskia knikte. Na hun spelletje keek ze hem verlegen aan. ‘ Ga jij me niet pesten, Thomas? ‘ Nooit!’ riep hij, en het glimlachje op haar gezicht deed hem goed.
 25. 25. Al snel was het avond, en dat betekende... ‘ PARTYTIME!’ brulde Roy over zijn dakterras.
 26. 26. Langzaam druppelden de gasten binnen. Roy draaide plaatjes en zwaaide enthousiast naar iedereen die hij zag.
 27. 27. De sfeer zat er meteen al goed in – de beats dreunden, iedereen danste en de alcohol vloeide rijkelijk. ‘ Hell yeah!’ schreeuwde Roy.
 28. 28. Sanne dobberde lekker in het bubbelbad. Ze merkte de verlekkerde blikken van de mannelijke gasten wel op – maar ze negeerde ze en eigenlijk vond ze het stiekem best leuk. Pas toen er naast haar een man helemaal naakt in het water stapte, voelde ze zich ongemakkelijk worden.
 29. 29. Sanne liet haar ogen over de menigte gaan. Er bleven maar nieuwe mensen binnenkomen! Ineen schrok ze. Er kwam een stelletje binnen dat ze maar al te goed kende...
 30. 30. Snel hees ze zich overeind en klom uit het bad, terwijl ze zich pijnlijk bewust was van de blikken op haar natte lichaam. Snel liep ze naar de deur. ‘ Sakura?’ riep ze boven de muziek uit. ‘Wat doe jij nou hier?’
 31. 31. ‘ Sanne!’ lachte Sakura, alsof er in hun tienerjaren nooit iets tussen hen gebeurd was. ‘Ik ben via via uitgenodigd... Aaron kende iemand, die Roy ook kende!’ Sanne verstond de helft niet, maar knikte alsof ze het begreep. Sakura was veranderd, zag ze. Ze droeg felroze oogschaduw en een veel te strak shirtje.
 32. 32. ‘ Wat doe jij hier dan?’ riep Sakura. ‘ Roy is verre familie van me, een geadopteerde neef van mijn moeder. Ben je hier met Aaron?’ ‘ Ja! We zijn nog steeds samen, gaaf hè?’ lachte Sakura en haar ogen glinsterden.
 33. 33. Sakura wees trots en Sanne volgde de richting waarin haar roze gelakte nagel priemde. Er ging een schok door haar heen toen ze Aaron herkende. Hij was nog hotter dan eerst... Zijn ietwat magere puberlichaam was veranderd in een gespierd mannenlijf. Sanne slikte moeizaam en wendde haar blik af.
 34. 34. Sanne staarde naar de dansende menigte. Toen ze weer naast zich keek, was Sakura weg. Sanne’s ogen gingen zoekend het dakterras af. In een donker hoekje stond een hevig zoenend stelletje – toen ze besefte dat het Sakura en Aaron waren, liep ze vastberaden naar de bar.
 35. 35. In één beweging gooide ze een glas Malibu-cola achterover. De alcohol verdoofde haar gevoelens een beetje, en iets vrolijker stortte ze zich toen op de dansvloer. Kevin had het draaien inmiddels van Roy overgenomen, zodat de jarige echt van het feest kon genieten.
 36. 36. En dat deed hij. Roy deelde gratis drank uit aan iedereen, en sloeg zelf ook het ene na het andere glas achterover. Regelmatig flirtte hij met meisjes, kneep ze in hun achterste, wierp ze een veelzeggende blik toe, en soms zoenden ze zelfs.
 37. 37. Sanne genoot van het dansen. Wat stom dat ze dit nooit in haar tienerjaren gedaan had! Feesten was geweldig! Ze rende naar de bar en dronk genietend een Blue Hawaii op. Toen haastte ze zich terug naar de dansvloer, waar ze oogcontact kreeg met een grote kerel met een groene hanenkam.
 38. 38. Hij zat vol piercings en Sanne moest toegeven dat het hem best sexy stond. Ook die hanenkam had wel wat. Ze gaf hem een oogverblindende glimlach, wierp haar haren over haar schouder en even later stonden ze samen te dansen.
 39. 39. Sanne genoot van zijn aandacht. Ineens vond ze het helemaal niet erg meer dat ze in haar bikini stond. Ze merkte dat Sakura ook op de dansvloer was gekomen, en voelde zich ineens heel trots dat ze nu kon laten zien dat ze met een man danste.
 40. 40. Intussen ging Kevin helemaal los op de DJ-installatie. Hij had die dag flink geoefend, en met wat tips van de ervaren Roy kon hij nu aardig wat plaatjes draaien.
 41. 41. De mensen dansten dicht op elkaar. Het was een warme, heldere zomernacht en de muziek dreunde door de hele omgeving. Roy stond in het middelpunt van de belangstelling – precies waar hij zich het meest op zijn gemak voelde.
 42. 42. Sanne voelde haar hoofd licht worden en grijnsde gelukzalig naar de man tegenover haar. Ze voelde zich met de minuut meer tot hem aangetrokken. Ze keek naar zijn shirt, en dacht aan het gespierde lichaam dat daaronder moest zitten. Ze volgde al zijn bewegingen en ging steeds dichter bij hem staan.
 43. 43. Kevin genoot van het zien van al die feestende mensen. Zijn muziek had duidelijk succes! En dus deed hij er nog een schepje bovenop, en mixte wat beats door elkaar.
 44. 44. Een paar mensen begonnen uitgelaten te joelen, en sloegen goedkeurend met hun vuisten in de lucht.
 45. 45. Vanuit zijn ooghoek zag Kevin zijn zus wel érg close met een man dansen. Hij griezelde van zulke figuren met alternatieve kapsels en piercings – dat was toch ook niks voor Sanne?! Jammer genoeg kon Kevin zich nu niet met zijn zus bezighouden, hij moest zich concentreren!
 46. 46. Harriët had het ook goed naar haar zin op het feest. Bijna de hele avond had ze met haar man in het bubbelbad gezeten, dicht tegen elkaar aan. Daarna waren ze de dansvloer op gegaan. Nu had ze wel zin in een drankje.
 47. 47. Tevreden keek Roy om zich heen. Dit was weer een knalfeest! Hij zag dat er een plekje vrij was in het bubbelbad en trok snel zijn kleren uit. Hij keek naast zich en schreeuwde: ‘ Dude, trek een broek aan!’ ‘ Moet jij zeggen!’ ‘ Dit is mijn feest, bek houden!’
 48. 48. ‘ Hey, kappen nou!’ klonk het kwaad vanaf de andere kant van het bad. Roy keek op en werd aangenaam verrast. ‘ Hey, schatje.’ zei hij verleidelijk en ging naast haar zitten. ‘ Hai,’ lachte het meisje en liet zijn geflirt gewillig toe.
 49. 49. Met één ervaren, snelle beweging had hij de touwtjes van haar bikini losgekregen. Even keek het meisje geschrokken, toen drukte ze een ruwe kus op zijn mond en trok hem mee onder water. De andere man die nog in het bad gezeten had, klom er snel uit.
 50. 50. Sanne stond met een paar meiden bij de bar iets te drinken. Toen ze zag wat er in de jacuzzi gebeurde, voelde ze zich knalrood worden. Snel wendde ze haar blik af, en zag Aaron en de piercing-guy op de dansvloer. Ook dát wilde ze liever niet zien, en richtte haar aandacht dus maar op haar drankje.
 51. 51. Het begon te regenen, en al gauw kwam het met bakken uit de hemel. Niemand trok zich er iets van aan, het feest werd er juist nog spannender door. Rond half 3 vertrokken de eerste gasten, en een uurtje later was iedereen weg.
 52. 52. Sanne, Patrick en Harriët stonden nog op de dansvloer, en Roy lag met een gelukzalige blik voor zich uit te staren in het bubbelbad.
 53. 53. Niemand merkte dat ze op dat moment bekeken werden. De oude Nina zuchtte. Het was vreemd om haar kinderen te zien dansen en drinken. Ze waren nu echt volwassen – en dat deed een beetje pijn.
 54. 54. ‘ Kom op, nog één nummer!’ riep Sanne naar haar broer. ‘ Ja, nog ééntje dan!’ riep hij. Kevin wilde net een nieuwe plaat gaan zoeken, toen zijn oog getrokken werd door licht op de straat.
 55. 55. Een carpool...? Hoe laat was het in hemelsnaam? ‘ San, je carpool!’ brulde Kevin toen boven de muziek uit. Zijn zus stopte geschokt met dansen, en keek over haar schouder. ‘ Verrek.’ mompelde ze.
 56. 56. Zo snel ze kon rende Sanne naar huis en trok haar duikpak aan over haar bikini. En zo vertrok ze naar haar werk.
 57. 57. Kevin onderdrukte een gaap. Eigenlijk wilde hij best graag naar bed. Hij stopte de muziek, wat hem op luid geprotesteer kwam te staan. ‘ Ga je nu al? Het feest is nog lang niet over!’ riep Roy vanuit het bad. ‘ Ik ben hartstikke moe man, ik ga slapen.’ ‘ Okee dan, wat jij wilt. Wacht...’ Roy kwam uit het water.
 58. 58. ‘ Ik wou je even bedanken voor vanavond...’ stamelde Roy dronken en trok zijn verkreukelde spijkerbroek aan. ‘ Ja, graag gedaan!’ zei Kevin snel en hij deinsde achteruit toen de halfnaakte man hem wilde omhelzen. ‘Het is al goed, Roy.’
 59. 59. Kevin ging naar huis. Even later klom Harriët met een vreemd gevoel van binnen het water uit. Geschokt legde ze haar hand op haar buik.
 60. 60. ‘ Zwanger...?’
 61. 61. ‘ Patrick, ik ben zwanger!’ krijste ze en meteen sprong Patrick overeind. Met grote ogen keken ze allebei naar haar opbollende buikje. ‘ O, lieverd! Dat is geweldig!’
 62. 62. ‘ We worden papa en mama, Harriët!’ ‘ O, Patrick!’ Pas toen merkten ze dat Roy hen al de hele tijd met een raar gezicht stond aan te kijken, en ze lachten allemaal.
 63. 63. De zon was al opgekomen toen Patrick en Harriët eindelijk in bed kropen. ‘ Wat een avond.’ zuchtte Harriët. ‘ Nou.’ zei Patrick, maar veel meer konden ze allebei niet zeggen, want ze vielen in een diepe slaap. 1 dag kijken
 64. 64. Voor Tessa was weer een nieuwe werkdag aangebroken. Ze had die nacht amper geslapen. De hele nacht had ze zich liggen ergeren aan die pokkeherrie van Roy. Even had ze getwijfeld of ze zou gaan klagen – maar dat had ze toch maar niet gedaan. ‘ Dag schat!’ zei Adam vanaf de bank.
 65. 65. En even later: ‘Dag Thomas’, toen zijn zoontje naar school vertrok.
 66. 66. Halverwege de ochtend kwam Sanne thuis van haar tweede werkdag. Gek genoeg voelde ze zich niet eens zo heel moe, wat je wel zou verwachten na een hele nacht feesten en daarna nog een werkdag.
 67. 67. Een bad – een lekker heet bad, daar had ze nu wel zin in! ‘ Mam, ik ben in de badkamer!’ riep ze naar beneden, en haar moeder riep iets terug. Even later liet Sanne zich genietend in een bad vol lavendelschuim zakken. Ze dacht aan de afgelopen nacht.
 68. 68. Die jongen waar ze mee gedanst had, was echt leuk! Zijn piercings, de stoere blik in zijn ogen, zijn groengeverfde hanenkam... Jammer genoeg wisten ze niet eens van elkaar hoe ze heetten. Maar ook Aaron kon ze niet uit haar hoofd zetten. Ze had op het feest vaak stiekem naar hem gekeken. Dan voelde ze weer die vlinders, die ze ook als tiener gevoeld had.
 69. 69. Harriët was wakker geworden met een vreselijk hongergevoel. Zo snel ze kon met haar dikke buik, liep ze naar de keuken en haalde een zak chips tevoorschijn. Toen die leeg was, constateerde ze opgelucht dat ze zich weer beter voelde.
 70. 70. Om drie uur ‘s middags reden de carpool en de schoolbus weer de straat in. Thomas rende luid roepend het plein over, naar zijn moeder. ‘ Mama, mama! Ik heb weer een tien!’ ‘ Dat is fantastisch, lieverd.’ riep Tessa en ze omhelsde hem.
 71. 71. ‘ Mag ik op het balkon spelen?’ vroeg Thomas. ‘ Natuurlijk.’ glimlachte Tessa en ze aaide hem over zijn bol. Voor hij wegrende gaf ze hem nog snel een speelse klap op zijn achterste. Hij giechelde wild en rende het huis in, de trap op, en op het balkon sprong hij op de hangmat. Al snel was hij in slaap gevallen.
 72. 72. Met tegenzin kwam Roy uit zijn bed. Hij had zich vandaag de hele dag onder de dekens verstopt, in de hoop daarmee zijn ouderdom uit te stellen. Maar nu was het toch echt zover...
 73. 73. Na een snelle douche voelde hij de tintelingen al in zijn tenen beginnen. ‘ Daar gaan we dan.’ zuchtte hij.
 74. 74. Schoorvoetend liep hij even later naar de spiegel. Hoe erg zou het zijn? Tot zijn grote verbazing viel het allemaal reuze mee: hij was alleen ietsje krommer gaan lopen en zijn huid was wat slapper geworden. ‘ Voor de rest mag ik er nog best zijn!’ grijnsde hij.
 75. 75. Toen hoorde hij stemmen voor zijn deur. Hij deed de deur open en zag zijn halve familie staan, de meesten in pyjama. ‘ Wat doen jullie nou hier?’ zei hij nors. ‘ Verrassing!’ riepen Kevin en Sanne in koor. ‘Gefeliciteerd!’ Toen moest Roy toch wel lachen, en hij babbelde even met ze.
 76. 76. ‘ En nou wegwezen.’ zei hij, maar half voor de grap. Toen hij weer alleen was ging hij weer naar het terras, waar hij zich snel een glas whisky inschonk. Ouder worden was best zwaar...
 77. 77. ‘ Alles goed, schat?’ vroeg Patrick bezorgd toen hij zijn vrouw in de koelkast zag rommelen. ‘ Jawel,’ smakte Harriët met volle mond. ‘Ik barst van de honger, dat is alles.’
 78. 78. ‘ Je moet nu natuurlijk voor twee eten.’ zei Patrick en hij liep op haar af. ‘Die baby heeft ook honger.’ Hij sloeg zijn armen om zijn vrouw heen en genoot van haar mooie glimlach. ‘ Dat is een goed excuus voor mijn vreetbuien.’ lachte ze.
 79. 79. ‘ Ik kan niet wachten tot ons kindje er is.’ zei Harriët dromerig en ze keek haar man lang in zijn ogen. Patrick schudde langzaam zijn hoofd. ‘Ik ook niet.’ Toen kusten ze elkaar vol liefde en fluisterden tegelijk: ‘ Ik hou van je.’
 80. 80. Intussen zat Sanne een oude stapel kranten door te spitten. Dat deed ze de laatste tijd wel vaker. Dan bekeek ze de overlijdensberichten, op zoek naar haar vaders naam. Het was misschien niet leuk, maar wel realistisch. Haar vader moest inmiddels een oude man zijn. Snel liet Sanne haar ogen over de pagina’s gaan.
 81. 81. ‘ Hou er toch mee op, San, we vinden hem nooit.’ zei Kevin lui vanaf de bank. ‘ Hou je mond.’ Sanne pakte de volgende krant en bladerde naar de overlijdensberichten. Toen stokte haar adem in haar keel.
 82. 82. Ongelovig knipperde ze met haar ogen en hield de krant dichter bij haar gezicht, als om te controleren of hij wel echt was. Ja, daar stond het...
 83. 83. ‘ Uh, Kevin, kom eens hier...’ stamelde ze en ze hoorde dat haar stem trilde. ‘ Wat.’ Met tegenzin kwam Kevin overeind en liep naar zijn zus toe. Zijn voetstappen op de houten vloer klonken luid door de stille kamer.
 84. 84. ‘ Ik denk dat ik hem heb gevonden.’ ‘ Wát? Onze vader?’ riep Kevin uit, meteen geïnteresseerd. Hij ging achter zijn zus staan en las met haar mee. Toen zag hij het ook. Daar stond de naam van hun vader: Scott Stolk.
 85. 85. ‘ De datum is 13 mei, twee maanden terug nu.’ zei Sanne hees. Kevin liet zich geschokt op een stoel vallen. Hij was dood... Sanne bekeek de advertentie nogmaals. ‘ Hij had een vrouw.’ constateerde ze. ‘En...kinderen. Een jongen en een meisje.’ Als verdoofd las ze de namen.
 86. 86. ‘ Ik kan niet geloven dat hij dood is. Nu zullen we onze vader dus nooit ontmoeten, en zal hij ook nooit weten van ons bestaan.’ fluisterde Kevin. Ineens werden zijn ogen groot en verscheen er een pijnlijke uitdrukking op zijn gezicht. ‘ Hoe gaan we dit aan mam vertellen?’

×