Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Kingdom of Nirvoas Special

563 views

Published on

Published in: Travel
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Kingdom of Nirvoas Special

 1. 1. Kingdom of Nirvoas Special Welkom bij deze speciale aflevering van Kingdom of Nirvoas! Het dagboek bestaat al sinds april 2008 en is begonnen op desims2.nl. Sinds een paar maanden gaat het verder op LJ. Om het geheugen een beetje op te frissen zijn hier alle belangrijke verhaal-lijnen uit het dagboek op desims2.nl. Zodat we dat niet vergeten! Want met zo veel sims en zo veel generaties, wordt het soms wat ingewikkeld ;)
 2. 2. Veel leesplezier!
 3. 3. Koninklijke Familie Het begon allemaal met Nicolaas van Nirvoas en zijn vrouw Augustina. Het was geen liefdevol huwelijk, de koning was een kille, zakelijke man. Het was leeg en koud in het kasteel.
 4. 4. Nicolaas hield niet van zijn vrouw. Daarom zocht hij zijn plezier ergens anders. Zijn oog viel op de knappe handelaarsvrouw Elisabeth van Sundert. Toen ze hem een jaar later vertelde dat ze zijn zoon had gebaard, werd hij woedend. Hij kon geen bastaard gebruiken! Maar ach, wat deed je eraan… Niemand mocht het te weten komen.
 5. 5. Ze namen een dienstmeisje aan, Johanna Brands. Ze werkte goed. Later kwam ook haar zusje Vlinder (Lisbeth) in dienst. De meisjes deden al het huishouden, werk in de tuin, en ze zorgden ook voor de twee prinsjes: Nicolaas de Tweede en Augustinus.
 6. 6. Het oudste dienstmeisje, Johanna, ging weg om te trouwen. Vlinder vond het best eng, zo in haar eentje de koninklijke familie bedienen. Maar het lukte, en de familie was tevreden.
 7. 7. Op een dag was Vlinder herfstbladeren aan het opvegen, en om ze op te ruimen verbrandde ze ze. Toen een brandje uit de hand liep, verdacht de koning haar ervan dat ze het hele kasteel in brand wilde steken. Zonder pardon gooide hij haar in een donkere kerker, waar ze nog jaren zou zitten. Niemand wist hiervan. Het was het geheim van de koning.
 8. 8. Prins Nicolaas II werd verleid door de jonkvrouwe Marie-Louisa Uilenberg-Daesdonck. Hij vond haar ook wel leuk, en soms gingen ze met elkaar naar bed. Nicolaas maakte zich er geen zorgen over. Op een dag kwam Marie-Louisa in paniek op het kasteel. Een huwelijkskandidaat had haar verkracht (zei ze). Meteen werd de man in de kerkers gegooid en gemarteld.
 9. 9. Nu was Vlinder eindelijk niet meer alleen in de kerker. Ze was inmiddels een volwassen vrouw geworden. Door de eenzaamheid en de rare situatie ontstond er een relatie tussen de twee gevangenen. Vlinder raakte zwanger van Heer Versteeghe. Dat was een ramp, want wat moest er nou met het kind?
 10. 10. Er was nog iemand die zwanger was: Marie-Louisa. Ze zei dat het kind van prins Nicolaas was. En ja, toen moesten ze wel trouwen. Het ging niet van harte, want ineens zag Nicolaas de negatieve kanten van zijn vrouw in. Te laat!
 11. 11. De baby werd geboren, een meisje (Nicolina). Marie-Louisa had het slim gepland. Dit kind was helemaal niet van de prins, maar van die huwelijkskandidaat die nu in de kerker zat. Hij had haar niet verleid, zij had HEM verleid. Dat ze zwanger was, was een mooi excuus om met de prins te moeten trouwen – ze verwachtte immers zijn kind…! Niemand wist de waarheid.
 12. 12. Marie-Louisa gaf de opdracht om haar voormalige huwelijkskandidaat, Heer Versteeghe, ter dood te brengen. Vlinder dacht dat ze gek werd. Nu was ze weer alleen. Toen haar zoontje geboren werd, stond ze op het randje van de dood. Ze was zo verzwakt. Net op tijd ontdekte prins Augustinus de kerker, hij had altijd al vermoedens gehad over zijn vaders geheim. Hij bracht de kleine Cornelis naar het klooster, maar voor Vlinder was het te laat…
 13. 13. Later kreeg Marie-Louisa een hofdame: de jonge Helena Daesdonck. En ja, wat die later allemaal uitgespookt heeft… Dat was allemaal al te lezen op LJ ;)
 14. 14. Adel – Fam. Daesdonck Jarenlang leefde Jonkeer Abraham Daesdonck tevreden in zijn grote, witte landhuis. Hij hield zich vooral bezig met de wetenschap.
 15. 15. Toch was zijn wens om ooit een groot gezin te hebben. Toen een dochter van de familie Uilenberg geadopteerd moest worden, bood hij zich dan ook snel aan. Hij wilde Marie-Louisa graag opvoeden. Hij trouwde met een vrouw, Ellen. Even waren ze een gelukkig gezinnetje. Toen werd Ellen zwanger en ze stierf.
 16. 16. Gelukkig vond Abraham jaren later een nieuwe vrouw; Bianca. Met haar kreeg hij vier kinderen: Elanor, Helena, Abraham Jr. en Andreas. Die foto rechtsboven; Marie-Louisa die de luier van Elanor verschoont xD
 17. 17. ^ babyfoto van Helena… Helaas was het noodlot Abraham niet goed gezind. Zijn vrouw stierf – verzwakt door de vele bevallingen.
 18. 18. Maar gelukkig vond de oude Abraham wéér een nieuwe vrouw: Larissa. Met haar kreeg hij zijn laatste kind: Isabella. Zij werd echt zijn lievelingetje. Toen hij stierf was ze er kapot van. En ja, de rest staat op LJ. Isabella is nu net getrouwd ^^
 19. 19. Adel – Fam. Uilenberg De familie Uilenberg bestond uit Charlotta, Samuel en hun dochtertje Marie-Louisa Uilenberg. Ze hadden vast nooit verwacht dat hun dochtertje nog voor zo veel problemen zou zorgen… of dat ze later koningin zou worden!
 20. 20. Als kind was Marie-Louisa erg onhandelbaar. Haar ouders werden wanhopig van haar. Toen kregen ze nog een dochtertje, Anna-Sophia. Ze hielden meteen al heel veel van haar. Maar toen besloot Marie-Louisa een dag lang in de sneeuw te spelen, waardoor ze onderkoeld raakte. De kinderbescherming nam haar mee – en ook haar baby zusje.
 21. 21. Marie-Louisa kon bij een adellijke man (Daesdonck) komen wonen. De kleine Anna-Sophia legden ze te vondeling bij een boerenfamilie (Hielkema). Later kregen Charlotta en Samuel nog twee zoons: Christian en Constantijn.
 22. 22. Jaren later stond Marie-Louisa ineens weer voor de deur. Ze besloten een echtgenoot voor haar te zoeken. De eerste huwelijkskandidaat was Heer Versteeghe. Maar Marie-Louisa had hele andere plannen. Ze verleidde hem en werd zwanger van hem – en deed toen alsof HIJ haar verkracht had. Samuel was zó boos, dat hij de man in de koninklijke kerkers liet gooien. Marie-Louisa was tevreden: nu kon ze zeggen dat ze zwanger was van de prins, en dan móést hij wel met haar trouwen!
 23. 23. Handelaren – Van Sundert Het begon met de handelaar Joachim van Sundert, zijn vrouw Elisabeth en hun zoontje Adriaan.
 24. 24. Zoals eerder al gezegd; Elisabeth kreeg een relatie met koning Nicolaas. Toen ze zwanger werd, zei ze tegen haar man Joachim dat het van hem was. Haar relatie met de koning was geheim.
 25. 25. Het viel wel heel erg op: het jongetje, Frederik, leek sprekend op de koning. Op een dag vertelde Elisabeth het aan haar man, en hij vergaf haar. Later, toen Frederik oud genoeg was, vertelde ze ook aan hem het verhaal.
 26. 26. Adriaan werd verliefd op een dienstmeisje, Johanna Brands. Zij werd ook verliefd op hem, en later trouwden ze. Ze waren dolgelukkig met elkaar, en kregen een dochtertje; Elisa.
 27. 27. En zo was het altijd gezellig druk in huize Van Sundert. Naast Adriaan en Frederik hadden Elisabeth en Joachim ook nog een dochter gekregen, Catharina.
 28. 28. En toen, op een nacht, gebeurde er iets vreselijks. Zo maar uit het niets stierf Johanna. Iedereen was er kapot van. :’(
 29. 29. Armen – fam. Brands Op het platteland woonden David en Cornelia Brands. Eerst hadden ze alleen dochter Johanna en zoon Pieter, maar later kwamen daar nog Willem, Lisbeth, Mariken en Thomas bij!
 30. 30. Bij een grote brand in de boerderij kwam Mariken om… Haar broer Pieter had nog alles geprobeerd om haar leven te redden, maar het was te laat.
 31. 31. Hun dochters Johanna en Vlinder gingen in dienst bij de koning. Johanna trouwde later met Adriaan van Sundert. Vlinder heeft niemand ooit weer teruggezien, niemand weet wat er met haar gebeurd is. Willem trouwde met Jacoba Hielkema en kreeg 5 kinderen. Pieter trouwde met Anna-Sophia Hielkema (Uilenberg) en kreeg 1 dochter. En Thomas ging in dienst bij de koning als hofnar, maar wat daar verder mee gebeurde is wel bekend ;)
 32. 32. Armen – Fam. Hielkema Het begon met Karel Hielkema en zijn vrouw Martina. Ze waren erg arm, maar ze redden het wel met z’n tweetjes. Ze kregen een dochtertje, Jacoba.
 33. 33. Een paar jaar later lag er een vondelingetje bij het kippenhok, met de boodschap dat ze Anna-Sophia heette en dat ze een liefhebbend gezin zocht. Martina en Karel hoefden geen moment na te denken en accepteerden het meisje als een eigen kind.
 34. 34. Jacoba en Anna-Sophia groeiden op als echte zusjes. Niemand twijfelde er ooit aan, of ze wel écht zusjes van elkaar waren. Op een dag waren de meisjes in het bos aan het spelen toen ze een jonkvrouw tegenkwamen. Charlotta Uilenberg herkende haar dochtertje Anna-Sophia, en omhelsde haar huilend. De meisjes snapten er niks van en gingen snel naar huis.
 35. 35. Jacoba werd verliefd op Willem Brands :)
 36. 36. Een grote brand verwoestte een groot deel van hun huis. Martina raakte in shock en is voor de rest van haar leven depressief gebleven.
 37. 37. In haar tienerjaren voelde Anna-Sophia dat ze ‘anders’ was. Uiteindelijk kwam ze erachter dat ze eigenlijk adellijke ouders had; Uilenberg. Ze had het er moeilijk mee, maar bleef de familie Hielkema toch als haar echte familie zien. Toen Martina ouder werd, hield ze zich bezig met hekserij. Haar tweede dochter Flore vond het ook wel interessant – maar zij is er nooit mee verder gegaan.
 38. 38. Einde Pff, wat een verhaal. Hopelijk was het nog een beetje te begrijpen! Er zit wel veel herhaling in, maar dat komt doordat al die families met elkaar in de knoop zitten :P Kingdom of Nirvoas bestaat dus al bijna twee jaar! En in die tijd is er echt wel veel gebeurd in het verhaal. Hopelijk gaat er nog veel meer gebeuren, maar dan hier op LJ!

×