De nieuwe vw

471 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
471
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
16
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

De nieuwe vw

 1. 1. VW: Happy Family? Generaties: (1.) Nel (ouderdom) (2.) Jeffrey (ouderdom) x Carlijn (honger) (3.) Rebecca (ouderdom) x Xander (geest), Lara (ouderdom) x Ciske (geest) x Tom (ouderdom) , Marc (honger) (4.) Nina, Tessa & Adam, Roy, Patrick & Harriët (5.) Sanne, Kevin, Thomas De vorige keer werd Adams boek afgewezen door de uitgever. En na 9 lange maanden werd de kleine Thomas geboren, het zoontje van Tessa en Adam de Beer. De kraamvisite was drukbezocht, behalve door Tessa’s neef Roy… Nu: eerst nog het einde van 2 dagen spelen, daarna 2 dagen toekijken.
 2. 2. Nina zat met haar kinderen aan de lunch. Kevin at snel, want hij moest zo naar zijn bijbaantje toe. Ook Sanne sprong ineens op van tafel, met de woorden: ‘ Daar is Sakura al!’ 2 dagen spelen (vervolg van vorige keer)
 3. 3. Nina wist dat Sanne vandaag met haar vriendin had afgesproken. Ze liet haar dochter gaan, maar keek verrast op toen ook Kevin op stond. Ze zag niet dat hij een rood hoofd gekregen had, bij het horen van de naam ‘Sakura’. ‘ Ik ga vast.’ mompelde Kevin.
 4. 4. Buiten haalde hij diep adem. Al maanden was hij smoorverliefd op de beste vriendin van zijn tweelingzus. Sakura… Hij zou haar zo graag beter leren kennen, maar hij durfde niets te doen.
 5. 5. ‘ Sanne!’ Enthousiast rende Sakura op Sanne af. ‘Moet je horen wat ik nu weer over Aaron te weten ben gekomen!’ Meteen zette Sanne grote ogen op. Aaron was de jongen van school, waar ze allebei een oogje op hadden. ‘ Vertel!’
 6. 6. ‘ Hij heeft een bijbaantje in de bioscoop!’ fluisterde Sakura op samenzwerende toon. ‘ Cool…’ mompelde Sanne.
 7. 7. In gedachte zag ze hem voor zich…Aaron…Wat een lekker ding… Altijd als ze langs hem liep probeerde ze zich zo verleidelijk mogelijk te bewegen, in de hoop dat hij haar zou opmerken. Hij zag haar nooit. Ook Sakura probeerde zijn aandacht te trekken – maar ook voor haar was hij blind.
 8. 8. ‘ Wat moeten we nou doen, San…’ mompelde Sakura. Ze waren naar het speeltuintje gelopen en hingen nu wat rond op het klimrek. ‘ Hoe zorgen we dat hij ons ziet staan?’
 9. 9. ‘ Correctie, dat hij mij ziet staan!’ zei Sanne plagerig. ‘ Wát? Ik kende hem het eerst, ja!’ De vriendinnen lachten. ‘ Okee, we zien wel hoe het gaat. Uiteindelijk zal hij zelf de keuze wel maken.’
 10. 10. ‘ Zou je het erg vinden als hij mij koos?’ vroeg Sakura even later. Sanne dacht even na. Ja, natuurlijk zou ze dat erg vinden. ‘ Het zou zijn keuze zijn.’ glimlachte ze toen. ‘En dat accepteer ik dan.’ ‘ Okee, ik ook, als hij jou zou kiezen.’ knikte Sakura. Maar de vriendinnen wisten allebei dat het maar leugens waren.
 11. 11. ‘ Ik kan niet wachten tot we hem weer zien. Morgen na aardrijkskunde kunnen we hem weer zien in het technieklokaal.’ zei Sakura dromerig. Een glimlachje krulde om Sanne’s lippen. ‘Ik hoop dat hij zijn haar weer zo leuk heeft, lekker wild. En dat nieuwe shirt stond hem echt superhot.’ En zo zwijmelden de vriendinnen de hele middag door.
 12. 12. Bij Roy thuis was alles intussen precies zoals iedere andere dag. Na zijn werk plofte hij op de bank neer, om vervolgens de hele dag niets meer uit te voeren. Roy had inmiddels gehoord over de geboorte van Thomas. Natuurlijk was hij niet op kraamvisite uitgenodigd. En toch maakte het hem kwaad. Hij zinde op wraak.
 13. 13. ‘ Spetter pieter pater, lekker in het water!’ zong Tessa zachtjes en ze goot met haar hand een beetje water over het hoofdje van haar zoon. Thomas kirde en genoot zichtbaar van het warme water. ‘ Lekker is dat hè, in badje?’ glimlachte Tessa.
 14. 14. Ze droogde hem af met een zachte handdoek en trok hem een schone luier aan. Ze legde hem in zijn wieg en ging naar beneden om tv te kijken, maar al gauw hoorde ze hem heel hard huilen.
 15. 15. ‘ Wat is het dan, mannetje? Wat is er dan aan de hand?’ zachtjes pratend pakte ze Thomas uit zijn bedje en drukte hem tegen zich aan. Al gauw merkte haar neus al wat er aan de hand was.
 16. 16. ‘ Alweer een vieze broek?’ Thomas keek met grote ogen omhoog naar zijn moeder, en Tessa giechelde. Snel legde ze hem op de commode en verschoonde hem. Met een half oog keek ze naar buiten. Ineens zag ze iets bewegen op het kerkhof. Maar toen ze beter keek was alles doodstil.
 17. 17. Tessa keek nogmaals, maar alles lag er vredig en stil bij. Maar zodra ze weggelopen was bij het raam, kwam er weer iets in beweging. De geesten waren weer aan het rondspoken…
 18. 18. Harriët had ook gemerkt dat er iets niet pluis was deze nacht. In haar pyjama stond ze uit het raam te kijken, en dacht na. Ze had de kenniswens, en eigenlijk zou ze dolgraag eens een geest zien.
 19. 19. Wie weet, als ze nu naar het kerkhof ging, zou ze wel iets zien? Ze kon het toch proberen! Snel kleedde ze zich weer aan en ging naar buiten. Toen ze bij het kerkhof aan kwam, begon het keihard te regenen. Al gauw was ze doorweekt tot op het bot, en toen het ook nog begon te onweren haastte ze zich maar weer naar huis.
 20. 20. Thuis nam ze een hete douche en genietend neuriede ze een liedje. Ze merkte niet dat in de woonkamer de tv was aangesprongen, zonder dat er iemand in de buurt geweest was. Patrick lag al uren in bed.
 21. 21. Toen ze onder de douche vandaan kwam, verstijfde ze een ogenblik toen ze stemmen in de woonkamer hoorde. ‘ Patrick?’ riep ze, maar ze kreeg geen antwoord. Voorzichtig liep ze de woonkamer in – en toen zag ze dat de tv aan stond.
 22. 22. ‘ Is hij weer vergeten dat ding uit te doen?’ mompelde ze in zichzelf, Patrick de schuld gevend. Maar diep van binnen voelde ze dat er iets niet goed zat. Het gaf haar de kriebels. Het leek of ze niet alleen hier in de kamer was…
 23. 23. Snel zette ze de tv uit en haastte zich naar de slaapkamer, waar ze onder de dekens gleed tegen het warme lichaam van haar man aan. Al gauw was ze in een diepe slaap gezakt, waardoor ze niet meer hoorde dat de televisie wéér aan ging…
 24. 24. ‘ Een nieuwe morgen!’ jubelde Adam de Beer terwijl de zonnestralen de babykamer in schenen. ‘ Tot vanavond!’ riep Tessa – ze ging voor het eerst na de bevalling weer naar haar werk. ‘ Dag lieverd! Dag mamabeer, zeg maar dág mamabeer!’ kirde hij tegen de baby. 2 dagen toekijken
 25. 25. Op het plein was het een drukte van belang, iedereen vertrok naar zijn werk of naar school.
 26. 26. Adam keek ze allemaal na, met Thomas in zijn armen.
 27. 27. ‘ Tijd om wat te eten, ik barst van de honger.’ mompelde hij toen ze allemaal weg waren. Op tafel stonden nog wat oude restjes, die Adam met tegenzin naar binnen werkte. Thomas legde hij zo lang maar op de vloer neer.
 28. 28. ‘ Waarom eet ik dit eigenlijk?’ mopperde Adam na een tijdje en hij pakte Thomas op. ‘ Nu ga jij lekker weer je bed in, en dan gaat papa aan het werk.’
 29. 29. Adam kleedde zich aan en begon aan zijn dagelijkse routine. Met een kop koffie naast zich begon hij te typen. Zijn nieuwe boek paste veel beter bij hem. Sterker nog, het was een vervolg op een oud boek van hem dat erg populair geweest was. Hopelijk zou dit boek beter ontvangen worden.
 30. 30. Die avond was het feest! Op het pleintje kwam de familie bij elkaar en nog even konden ze allemaal het klein baby’tje bewonderen. Nog even, en dat ventje zou stukken groter zijn!
 31. 31. Iedereen juichte Thomas toe, en strooide handenvol confetti over hem heen. Vol bewondering keek Tessa naar het gegroeide jongetje in haar armen. ‘ Wat lijk jij op je vader.’ was het eerste dat ze zei.
 32. 32. Adam nam nauwelijks de tijd om zijn zoon te bewonderen – hij stierf bijna van de honger. Met een stuk taart rende hij naar de keuken, waar hij het op topsnelheid naar binnen werkte.
 33. 33. Tessa keek het glimlachend aan, en nam Thomas mee naar boven. Na een make-over keken Thomas en Tessa elkaar tevreden aan. ‘ Knappe vent van me.’ Tessa kuste hem op zijn haar.
 34. 34. Ze gingen weer naar beneden, waar Thomas met zijn verjaardagscadeau ging spelen en Tessa ook snel een stuk taart opat.
 35. 35. Daarna trok ze haar pyjama aan en zette Thomas op het potje voor zijn eerste plasje. Eigenlijk wilde ze wel dat hij snel zindelijk zou zijn, want dan was dat gedoe met luiers ook voorbij.
 36. 36. ‘ Wat goed van jou, lieverd!’ riep Tessa goedkeurend toen het gelukt was. ‘Nu je pyjama aan…En lekker gaan slapen, hè?’ Tessa hees haar zoontje in zijn zachte berenpyjama en Thomas lachte naar haar. ‘ Thomas Beertje lekke slape!’ zei hij ernstig.
 37. 37. ‘ Mama zal nog even bij je blijven, tot je slaapt.’ fluisterde Tessa in zijn oor en hij keek haar dankbaar aan. Toen zijn ademhaling regelmatig en rustig geworden was, ging Tessa naar het balkon. Ze liet zich op de hangmat vallen – haar favoriete plekje, en viel in slaap.
 38. 38. Intussen stond Nina in haar badkamer, haar tanden te poetsen. Ze bekeek zichzelf in de spiegel. Ineens bewoog er iets achter haar – en het volgende moment kwam er met een ijselijk gekrijs een geest uit de spiegel. Nina gilde en deinsde achteruit.
 39. 39. Ciske – het was haar vader! Met bonzend hart keek Nina naar de spiegel, maar er was nu niks meer te zien. Gedachten aan de geesten die vroeger rondgespookt hadden, vlogen door haar hoofd. Die hadden al veel ongelukken veroorzaakt…
 40. 40. In haar tienerjaren had ze zich veel met geesten oproepen en wicca bezig gehouden. Nu was ze verstandig genoeg om de geesten met rust te laten. Toch was ze bang. Trillend kroop ze in een bed, en probeerde in slaap te vallen, maar het duurde nog uren voor ze wegzakte.
 41. 41. Thomas stond rechtop in zijn wiegje te jammeren. Slaperig kwam Adam het kamertje binnen. ‘ Is het gedaan met mijn nachtrust?’ ‘ Papa!’
 42. 42. ‘ Kon je niet meer slapen? Je ligt er nog maar zo kort in!’ zuchtte Adam. ‘Ik ga hier een bord neerzetten, met ‘verboden wakker te worden vóór 5 uur ‘s morgens.’ Dat is een goed idee.’ Thomas keek hem alleen maar aan, met een blij lachje.
 43. 43. ‘ Moet je wat eten?’ Meteen begon Thomas heftig te knikken. ‘ Vooruit dan maar.’
 44. 44. Pas toen Adam de koelkast opende om het flesje voor Thomas te pakken, merkte hij hoe hongerig hij zelf was. Man, hij moest echt iets eten! Snel schrokte hij een zak chips naar binnen.
 45. 45. Intussen was Harriët niet slim bezig. Ze was begonnen met fietsen op de hometrainer, maar nu kon ze niet meer stoppen. Ze had gewoon de tijd niet meer in de gaten.
 46. 46. Bij het ochtendgloren vond Patrick zijn vriendin bewusteloos op de badkamervloer.
 47. 47. ‘ Harriët!’ schreeuwde hij in paniek. Snel vulde hij het bekertje, wat bij de spiegel stond, met water en gooide dat over haar gezicht heen. Langzaam kwam ze bij. Ze wist helemaal niet meer wat er gebeurd was.
 48. 48. Patrick nam haar in zijn armen en legde haar in bed. ‘ Rust maar goed uit, je zal wel ziek zijn.’ fluisterde hij in haar oor, en drukte snel een kus op haar wang.
 49. 49. Maar wat hij vervolgens zelf ging doen was verre van slim – hij stapte ook op de hometrainer, en al gauw was ook hij de tijd vergeten.
 50. 50. Tessa merkte niet wat er in het huis van haar halfbroer gaande was. Ze liep door de gang, om naar boven te gaan, maar ineens zag ze een schim wegschieten bij het raam. Ze zag meteen wie het was.
 51. 51. Ziedend van woede haastte ze zich naar buiten. ‘ Wát deed jij hier?’ krijste ze naar Roy, die probeerde zich uit de voeten te maken. Ze greep hem bij zijn leren jack en keek hem woedend aan. ‘ Ik liep gewoon langs.’ zei Roy schijnheilig.
 52. 52. ‘ Lieg niet! Je was iets aan het doen, iets stiekems!’ ‘ Welnee, doe niet zo idioot.’ ‘ Je bespioneerde ons! Als je maar weet dat als ik je hier nog één keer betrap, ik de politie bel! Laat me met rust! En blijf al helemáál uit de buurt van Thomas!’
 53. 53. ‘ Ik doe niks, Téssa!’ Roy spuwde haar naam uit alsof hij vergif proefde. ‘Waarom zou ik mijn tijd verdoen met jouw zielige gezinnetje? Wat boeit dat kind van jou mij nou? Jij bent zó zelfingenomen dat je denkt dat ik jullie bespioneer. I don’t give a fuck ! Ik heb nooit iets met die familie van jou te maken willen hebben. Vroeger niet, en nu ook niet!’ Roy schreeuwde nu zo hard dat de hele wijk het kon horen.
 54. 54. En net toen Tessa vreesde dat hij gewelddadig zou worden, draaide Roy zich om en beende met grote stappen weg. Nog natrillend van woede at Tessa een kommetje noodles. Ze wist gewoon zéker dat Roy met een doel bij haar huis rondhing. Wat zou hij van plan zijn?
 55. 55. Doodmoe liet Patrick zich voorover vallen op de hometrainer. Hij had wel weer genoeg gesport voor vandaag, misschien wel ietsje té veel! Eigenlijk voelde hij zich helemaal niet goed…
 56. 56. Alles begon om hem heen te draaien. Nog net kon Patrick het bed bereiken.
 57. 57. Die avond kreeg Tessa een verrassing. ‘ Ik word oudere?’ stamelde ze een beetje verbaasd. ‘O ja.’ Ze herinnerde zich het weer. Het was haar tijd…
 58. 58. Nog steeds een beetje verward door haar gedaanteverwisseling liep ze naar de badkamer. Nu was ze een oude vrouw…
 59. 59. Ook voor Nina kwam de verjaardag een beetje als een verrassing.
 60. 60. ‘ Alles is wat meer gaan hangen,’ gaf Nina toe. ‘Maar voor de rest ben ik nog dezelfde!’ Pas toen ze haar grijze haar in de spiegel zag, besefte ze dat ze nu echt een oudere geworden was. Dat was wel even wennen!
 61. 61. De nacht kroop langzaam voorbij. Roy hield weer eens een party, en vandaag was hij zelf de dj. Meisjes in bikini’s dansten rond de jacuzzi, mannen met onblote bovenlichamen keken met glanzende ogen toe en dronken veel te veel alcohol.
 62. 62. Inmiddels hadden Patrick en Harriët ook eindelijk de koelkast ontdekt. En hoewel een bezoekje aan de douche en een goede nachtrust hen ook wel goed zou doen, was dit het belangrijkste: voedsel!
 63. 63. Maar nauwelijks had Harriët wat in haar maag, of ze stapte alweer op de hometrainer… Het zou nog lang duren voor het weer ochtend werd.

×