Presentaciopolgrabu

305 views

Published on

Published in: Technology, News & Politics
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
305
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Presentaciopolgrabu

 1. 2. Software: Es coneix com a programari a l'equipament lògic o programari d'un ordinador digital; comprèn el conjunt dels components lògics necessaris que fan possible la realització de tasques específiques, en contraposició als components físics del sistema, anomenats maquinari. Definició més curta:És el conjunt dels programes de la computadora, procediments, regles, documentació i dades associades que formen part de les operacions d'un sistema de computació.
 2. 3. Sistema operatiu: Un Sistema operatiu és un programari que actua d'interfície entre els dispositius de maquinari i el programari usat per l'usuari per utilitzar un ordinador. És responsable de gestionar, coordinar les activitats i dur a terme l'intercanvi dels recursos i actua com a estació per a les aplicacions que s'executen en la màquina.
 3. 4. Windows: Microsoft Windows és una sèrie de sistemes operatius i interfícies gràfiques d'usuari Produits per Microsoft. Microsoft Windows ha arribat a dominar el mercat del PC, superant al Mac OS. El 1985 Microsoft va publicar la primera versió de Windows. La primera versió de Microsoft Windows Premium no va ser massa potent ni popular. Estava Molt limitada a causa dels recursos legals d'Apple, que no permetia imitacions de les Seves interfícies d'usuari.
 4. 5. Mac: El Mac és un sistema operatiu creat per Apple Computer per a ordinadors Apple Macintosh. Destaca per la seva estabilitat, potencia gràfica i facilitat d'ús. El Mac va ser el primer sistema operatiu comercial que tenia interfície gràfica d'usuari. Aquesta primera versió va sortir l'any 1984. MAC
 5. 6. Linux: Linux, és el Sistema Operatiu format pel Nucli del sistema o kernel Linux, juntament amb les utilitats GNU. Avui en dia, hi ha moltes distribucions de programari basades en aquest Sistema Operatiu. LINUX
 6. 7. Com funciona un ordinador?
 7. 8. Pantalla: És un perifèric de l'ordinador , la pantalla mostra l'activitat que du a terme la computadora a la que està connectada. TIPUS DE PANTALLA : -CRT: Els monitors CRT fan servir els senyals de vídeo analògic vermella, verd i blau en intensitats variables per generar colors en l'espai de color RGB. Aquests han utilitzat pràcticament de forma exclusiva escaneig progressiu des de mitjans de la dècada dels 80.
 8. 9. -LCD: es una pantalla prima i plana formada per un nombre de píxels en color col·locats davant d'una llum. Normalment s'utilitza en dispositius electrònics amb piles.
 9. 10. Ratolí: És un perifèric d'ordinador, està fabricat generalment per plàstic que el podem considerar com a un dispositiu de dades i de control, depenen del programari que maneja en cada moment. Sol estar format de dos o tres botons. TIPUS DE RATOLINS: Mecànics: Tenen una gran esfera de plàstic, de varies capes. A l'interior hi hi dues rodes que serveixen per poder-lo moure.
 10. 11. -Òptics: Es una variant que no te vola i que te un làser que fa que es mogui. -Làser: Aquest tipus de ratolí es mes sensible i precís, es detecta el moviment movent-lo sobre una superfície horitzontal per un làser.
 11. 12. -Trackball: Es te que moure el punter, no el dispositiu per lo que s'adapta per presentar una bola, d'aquesta forma quan es col·loca la mà a sobre es pugui moure amb el dit pulgar.
 12. 13. Teclat: És un perifèric d'ordinador utilitzat per la introducció d'ordres i dades d'un ordinador, encara que teclat similars s'utilitzen per maquines d'escriure. El teclat es un element indispensable per l'ordinador. TIPUS DE TECLAT: Teclat Anglés: És el teclat "base" del qual posteriorment se n'han fet diverses modificacions per adaptar-se a altres llengües.
 13. 14. Teclat Espanyol : el teclat espanyol pateix moltes variacions respecte el teclat anglès. La inclusió de la lletra Ñ, els accents, els signes de puntuació invertits fan que hagi de tenir més tecles que el teclat anglès
 14. 15. C.P.U: Una Unitat Central de Procés, és un component electrònic digital capaç d'interpretar instruccions de forma ordenada, de processar dades i de generar informació. A la CPU s'executen les instruccions dels programes i es controla el funcionament dels diferents components de l'ordinador. Sol estar integrat en un xip anomenat microprocessador.
 15. 16. Impressora: És un perifèric de sortida d'un ordinador que permet obtenir una còpia física, generalment de paper, algunes impressores poden imprimir directament de dispositius electrònics com targetes de memòria, càmeres de foto o escànners. TIPUS D'IPRESSORES: Impressora d'impactes: són impressores d'impactes que es basen en el principi de la declaració, en colpejar una agulla o una roda de caràcters contra una cinta amb tinta.
 16. 17. Impressora de raig de tinta: aquestes impressores imprimeixen utilitzant un o més cartutxos de tinta que contenen de 3 a 30 ml. Impressora de làser: Las impressora de làser son la gamma més alta quan es parla d'impressió i el seu preu varia molt, depenent del model. La calitat d'impressió i velocitat de les impressores de làser color és realment sorprenent.

×