Informatie over de wet BeZaVa

1,092 views

Published on

Dit jaar is de Wet ‘Beperking Ziekteverzuim en Arbeidsongeschiktheid vangnetters’ (BeZaVa) in werking getreden. Misschien heeft u er nog weinig van gemerkt, maar dat gaat veranderen. Hier meer informatie.

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,092
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Informatie over de wet BeZaVa

  1. 1. InformatieWet BeZaVaBeperking Ziekteverzuim en ArbeidsongeschiktheidWerkgevers zijn verantwoordelijk voor hun werknemers, vooral waar het gaat om ziekteverzuim enarbeidsongeschiktheid. Dat die verantwoordelijkheid goed wordt ingevuld blijkt uit de gemiddeldeziekteverzuimpercentages in Nederland, die al jaren stabiel laag zijn. Ook de instroom in onzearbeidsongeschiktheidsregeling, de Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA) is historischlaag. Helaas is er een groep werknemers die een uitzondering vormt: werknemers van wie hetarbeidscontract is beëindigd terwijl zij ziek waren. Na afloop van het contract hebben dezewerknemers recht op een Ziektewetuitkering. Voorbeelden hiervan zijn zieke werknemers met eencontract voor bepaalde tijd en oproepkrachten, ook genoemd flexwerknemers. De nieuwe wet geldtniet voor werknemers die vallen onder de no-riskpolis van de Ziektewet, zoals arbeidsgehandicaptenof werkneemsters die zwangerschap gerelateerde klachten hebben.Betalen voor de ZiektewetWerkgevers gaan vanaf volgend jaar een Ziektewetpremie betalen die afhankelijk is van deZiektewetinstroom uit hun onderneming. Zijn er veel Ziektewetuitkeringen betaald aan ex-werknemers, dan betaalt de werkgever dus een hogere premie. De premie is daarnaast afhankelijkvan de totale loonsom van een werkgever. Hoe hoger de loonsom van een werkgever, hoe meer hijopdraait voor de kosten van zijn ‘eigen’ Ziektewetschade. Hoe kleiner een werkgever is, hoe meerzijn premie gebaseerd wordt op de Ziektewetinstroom in de gehele sector. Werkgevers die tienmaalde gemiddelde loonsom (rond 300.000 euro) of minder hebben, betalen een Ziektewetpremie dievolledig gebaseerd wordt op de Ziektewetinstroom van de sector.Een alternatiefWerkgevers betalen voor de Ziektewet en zij hebben daarbij een keuze. Normaliter voert het UWVde Ziektewet uit en brengt de Belastingdienst daarvoor een Ziektewetpremie in rekening. Dewerkgever mag de Ziektewet echter ook zelf (laten) uitvoeren. Er is dan geen premie meerverschuldigd aan de Belastingdienst, maar de werkgever zal zelf de uitkering moeten vaststellen enuitbetalen aan de zieke ex-werknemers. De werkgever is dan een zogeheten ‘Ziektewet eigenrisicodrager’ en kan zich hierbij laten ondersteunen door adviseurs, dienstverleners en verzekeraars.
  2. 2. Of dit financieel interessant is, ligt aan een aantal factoren. Hoeveel werknemers met een tijdelijkdienstverband zijn er werkzaam? Wat is de Ziektewetinstroom in de sector? Wat zijn de kosten vanreïntegratie van vangnetters en is verzekeren zinvol? Een deskundig advies bij de keuze voor eigenrisicodragen is wat ons betreft een must.Na Ziektewet volgt WGAWerknemers in de Ziektewet die arbeidsongeschikt blijven, kunnen in de WIA komen. Als er binnende WIA een WGA uitkering wordt verstrekt, dan betaalt de werkgever momenteel niet voor die WGAuitkering. Dat is een verschil met werknemers met een vast dienstverband, waar de werkgever bijWGA-instroom tien jaar lang financieel verantwoordelijk is. Werkgevers betalen daarvoor de WGA-gedifferentieerde premie aan de belastingdienst, of ze zijn eigen risicodrager en hebben een WGAeigen risicodragersverzekering afgesloten. Dankzij de Wet beperking ziekteverzuim enarbeidsongeschiktheid vangnetters, wordt vanaf volgend jaar ook de WGA instroom van vangnettersaan de ex-werkgever doorbelast. In 2014 en 2015 gaan alle werkgevers voor instroom van hunflexwerknemers in de WGA een WGA flexpremie aan de Belastingdienst betalen. Vanaf 2016 wordende gedifferentieerde premie en de WGA flexpremie samengevoegd. Er geldt dan één premie vooralle WGA-instroom.Net als bij de Ziektewet valt er voor werkgevers bij de WGA wat te kiezen. Ook bij de WGA is hetmogelijk om eigen risicodrager te worden. Tot 2016 geldt dat alleen voor de werknemers met eenvast dienstverband, daarna voor alle werknemers.Ondersteuning van uw RabobankWij begrijpen dat het lastig is om de consequenties van de nieuwe Wetgeving meteen tedoorgronden. Wij vinden het onze taak als adviseur om u daarbij te ondersteunen. Daaromorganiseren we een verhelderende bijeenkomsten opdinsdag 3 september 2013. Noteer deze datumalvast in uw agenda.N.B. UWV informeert vanaf mei 2013 werkgevers over de Ziektewet en WGA-instroom van hun ex-werknemers. Op deze instroom wordt uw premie gebaseerd; houd uwbrievenbus dus in de gaten.

×