Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Behavioural lenses

7,993 views

Published on

‘The Behavioural Lenses’ –ofwel gedragslenzen- is een flexibele tool in de vorm van een waaier, die designers en multidisciplinaire teams helpt om scherper zicht op gedrag van de doelgroep te krijgen bij ontwerpen voor duurzaam en gezond gedrag. De verschillende ‘lenzen’ uit deze tool geven onder andere inzicht in hoe je automatische facetten van gedrag kunt beinvloeden, hoe de doelgroep tegenover het doelgedrag staat en wat de motivatie van de doelgroep is.

De gedragslenzen maken deel uit van een toolbox, die in het tweejarige SIA RAAK project Touchpoints is ontwikkeld. Binnen dit project werkte Hogeschool Utrecht samen met gedragswetenschappers en ontwerpers om de creatieve industrie te ondersteunen bij ontwerpen voor gedragsverandering.

Published in: Design
  • Be the first to comment

Behavioural lenses

  1. 1. De gedragslenzen, scherper zicht op gedrag
  2. 2. ‘The Behavioural Lenses’–ofwel gedragslenzen- is een flexibele tool in de vorm van een waaier,die designers en multidisciplinaire teams helpt om scherper zicht op gedrag van de doelgroep te krijgen bij ontwerpen voor duurzaam en gezond gedrag.De verschillende‘lenzen’uit deze tool geven onder andere inzicht in hoe je automatische facetten van gedrag kunt beïnvloeden,hoe de doelgroep tegenover het doelgedrag staat en wat de motivatie van de doelgroep is. De gedragslenzen maken deel uit van een toolbox,die in het tweejarige SIA RAAK project Touchpoints is ontwikkeld.Binnen dit project werkte Hogeschool Utrecht samen met gedragswetenschappers en ontwerpers om de creatieve industrie te ondersteunen bij ontwerpen voor gedragsverandering.
  3. 3. 5 gedragslenzen; bekijk door iedere lens een ander aspect
  4. 4. De toolbox (het model Persuasive by Design,de publicatie en de toolThe Behavioural Lenses) zijn in een handzame doos opgenomen,die samen met een poster toelichting geeft opThe Behavioural Lenses.De toolbox is te bestellen via touchpoints.hu.nl voor €29,95.

×