Искуства од КОЗ Чаир алб.

286 views

Published on

Published in: News & Politics
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
286
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Искуства од КОЗ Чаир алб.

 1. 1. Foundation for sustainable ICT solutions MEC.mk - Model for Efficient Communication between the Commissions for Interethnic Relations and the Citizens MEK.mk - Модел за ефикасна комуникација помеѓу Комисиите за односи меѓу заедниците и граѓаните MEK.mk – Model efikas për komunikim mes Komisioneve për marrëdhënie ndëretnike dhe Qytetarëve The project is funded by European Union Përvojat e Kimisionit e për marrëdhënie ndëretnike të Komunës së Çairit Vehbija Rizvanoviq, Kryetar i Komisionit për marrëdhënie ndëretnike të Komunës së Çairit Konferenca “Si deri te KMN më efikase?“ Shkup, 9 mars 2011
 2. 2. Foundation for sustainable ICT solutions MEC.mk - Model for Efficient Communication between the Commissions for Interethnic Relations and the Citizens MEK.mk - Модел за ефикасна комуникација помеѓу Комисиите за односи меѓу заедниците и граѓаните MEK.mk – Model efikas për komunikim mes Komisioneve për marrëdhënie ndëretnike dhe Qytetarëve Komuna e Çairit • Gjithsej 64 773 banorë • Janë përfaqësuar të gjitha 7 bashkësitë etnike • KMN është e përbërë nga përfaqësues të këtyre bashkëqive – shqiptare – maqedonase – boshnjake – turke The project is funded by European Union
 3. 3. Foundation for sustainable ICT solutions MEC.mk - Model for Efficient Communication between the Commissions for Interethnic Relations and the Citizens MEK.mk - Модел за ефикасна комуникација помеѓу Комисиите за односи меѓу заедниците и граѓаните MEK.mk – Model efikas për komunikim mes Komisioneve për marrëdhënie ndëretnike dhe Qytetarëve Përfitimet nga projekti MEK • Përkrahje teknike – është emëruar koordinator përgjegjës – është siguruar një hapësirë për zyrë – pasjisje The project is funded by European Union
 4. 4. Foundation for sustainable ICT solutions MEC.mk - Model for Efficient Communication between the Commissions for Interethnic Relations and the Citizens MEK.mk - Модел за ефикасна комуникација помеѓу Комисиите за односи меѓу заедниците и граѓаните MEK.mk – Model efikas për komunikim mes Komisioneve për marrëdhënie ndëretnike dhe Qytetarëve Funksionalitet i përforcuar • Janë organizuar ditë të hapura • Janë mbajtur 5 ngjarje publike me pjesëmarrje të mbi 100 qytetarëve • Është inicuar përfshirja e 3 bashkësive të tjera etnike të cilat nuk janë të përfaqësuara në përbërjen e KMN-së The project is funded by European Union
 5. 5. Foundation for sustainable ICT solutions MEC.mk - Model for Efficient Communication between the Commissions for Interethnic Relations and the Citizens MEK.mk - Модел за ефикасна комуникација помеѓу Комисиите за односи меѓу заедниците и граѓаните MEK.mk – Model efikas për komunikim mes Komisioneve për marrëdhënie ndëretnike dhe Qytetarëve The project is funded by European Union
 6. 6. Foundation for sustainable ICT solutions MEC.mk - Model for Efficient Communication between the Commissions for Interethnic Relations and the Citizens MEK.mk - Модел за ефикасна комуникација помеѓу Комисиите за односи меѓу заедниците и граѓаните MEK.mk – Model efikas për komunikim mes Komisioneve për marrëdhënie ndëretnike dhe Qytetarëve The project is funded by European Union
 7. 7. Foundation for sustainable ICT solutions MEC.mk - Model for Efficient Communication between the Commissions for Interethnic Relations and the Citizens MEK.mk - Модел за ефикасна комуникација помеѓу Комисиите за односи меѓу заедниците и граѓаните MEK.mk – Model efikas për komunikim mes Komisioneve për marrëdhënie ndëretnike dhe Qytetarëve Promovimi i KMN-së • Informim i shtuar i qytetarëve për ekzistimin dhe rolin e komisionit nëpërmjet: – Promovimi mediatik i komisionit dhe i aktiviteve të tij – Është mundësuar komunikimi elektronik me qytetarët nëpërmjet e-mailit: koz@cair.gov.mk – Informim për punën e komisionit nëpërmjet ueb-faqes së komunës www.cair.gov.mk, facebook-ut dhe twitter-it – Janë përgatitur dhe janë shpërndarë fletëpalosje dhe vizitkarta për anëtarët e komisionit The project is funded by European Union
 8. 8. Foundation for sustainable ICT solutions MEC.mk - Model for Efficient Communication between the Commissions for Interethnic Relations and the Citizens MEK.mk - Модел за ефикасна комуникација помеѓу Комисиите за односи меѓу заедниците и граѓаните MEK.mk – Model efikas për komunikim mes Komisioneve për marrëdhënie ndëretnike dhe Qytetarëve Bashkëpunimi dhe këmbimi i përvojave • Trajnime të përbashkëta për të drejtat e njeriut dhe kompetencat e KMN-së dhe shfrytëzimi i TI-së, nga 4 komunat e përfshira në projektin MEK • Takime pune • Këmbimi i përvojave The project is funded by European Union
 9. 9. Foundation for sustainable ICT solutions MEC.mk - Model for Efficient Communication between the Commissions for Interethnic Relations and the Citizens MEK.mk - Модел за ефикасна комуникација помеѓу Комисиите за односи меѓу заедниците и граѓаните MEK.mk – Model efikas për komunikim mes Komisioneve për marrëdhënie ndëretnike dhe Qytetarëve Hapat e ardhshëm • Kompletimi i përbërjes së komisionit • Organizimi i ditëve të hapura si praktikë e rregullt • Përgatitja e programit për punë të KMN-së • Bashkëpunimi me OJQ-të për organizimin e aktiviteteve The project is funded by European Union
 10. 10. Foundation for sustainable ICT solutions MEC.mk - Model for Efficient Communication between the Commissions for Interethnic Relations and the Citizens MEK.mk - Модел за ефикасна комуникација помеѓу Комисиите за односи меѓу заедниците и граѓаните MEK.mk – Model efikas për komunikim mes Komisioneve për marrëdhënie ndëretnike dhe Qytetarëve Ju faleminderit për vëmendjen Vehbija Rizvanoviq Kryetar Komisioni për marrëdhënie ndëretnike - Çair Tel. 070 704 626 dhe nëpërmjet www.mek.mk Lejla Alilovska koordinatoree Komisioni për marrëdhënie ndëretnike Komuna e Çairit е-mail: lejla@cair.gov.mk tel. 02 2 603 001 www.cair.gov.mk The project is funded by European Union

×