Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

MEETING BROCHURE

382 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

MEETING BROCHURE

  1. 1. MEETING BROCHURE Front DIDACTIC SYMPOSIUM February 7, 2009 New England Dermatological Society DIDACTIC SYMPOSIUM – “Cutaneous Oncology and Future Directions in Dermatology” Harvard Medical School Dermatology Department Joseph B. Martin Conference Center New Research Building 77 Avenue Louis Pasteur Boston, Massachusetts Page 1 SCHEDULE OF EVENTS Saturday February 7, 2009 Symposium sponsored by: New England Dermatological Society Didactic Symposium Symposium hosted by: Harvard Medical School Dermatology Department Joseph B. Martin Conference Center New Research Building 77 Avenue Louis Pasteur Boston, Massachusetts
  2. 2. 8:00 – 8:55 Registration & Breakfast MORNING: CUTANEOUS ONCOLOGY 8:55 – 9:00 INTRODUCTION Alexa Kimball, MD, MPH Vice Chair, Department of Dermatology, Massachusetts General Hospital 9:00 – 9:25 Thomas S. Kupper, MD Program Leader / Director, Cutaneous Lymphoma Division Chief, Department of Dermatology Brigham & Women’s Hospital “Novel Treatment Strategies for CTCL” (25 minutes + 5 minutes Q & A) 9:30 – 9:55 Caroline Kim, MD Director, Pigmented Lesion Clinic Beth Israel Deaconess Medical Center “Update on Imaging Techniques for Pigmented Lesions” (25 minutes + 5 minutes Q & A) 10:00 – 10:25 Linda Wang, MD, JD Clinical Director / Director, Cutaneous Carcinoma Division Brigham & Women’s Hospital “Multidisciplinary Management of the Merkel Cell Carcinoma Patient” (25 minutes + 5 minutes Q & A) 10:30 – 10:55 ------------------BREAK---------------------- 10:55 – 11:00 INTRODUCTION Thomas S. Kupper, MD Chief, Department of Dermatology Brigham & Women’s Hospital 11:00 – 11:25 Daihung Do, MD Director, Dermatologic Surgery Beth Israel Deaconess Medical Center “Cutaneous Squamous Cell Carcinoma: What Makes a Case High Risk?” (25 minutes + 5 minutes Q & A) 11:30 – 11:55 Arturo Saavedra, MD, PhD Director, Oncologic Dermatology Division Brigham & Women’s Hospital “Novel Therapies for Cutaneous Graft vs Host Disease”
  3. 3. (25 minutes + 5 minutes Q & A) 12:00 – 12:25 Daniela Kroshinsky, MD Inpatient Service Massachusetts General Hospital “Case Records of the Massachusetts General Hospital: Interesting Cases from the Inpatient Service” (25 minutes + 5 minutes Q & A) 12:30 – 1:20 BAG LUNCH 1:00 – 1:25 NEDS Business Meeting AFTERNOON: FUTURE DIRECTIONS IN DERMATOLOGY 1:25 – 1:30 INTRODUCTION Robert S. Stern, MD Chief, Department of Dermatology Beth Israel Deaconess Medical Center 1:30 – 1:55 R. Rox Anderson, MD Director, Wellman Center for Photomedicine Massachusetts General Hospital “Integu-mentation: Some Ideas from MGH That Could Change Dermatology” (25 minutes + 5 minutes Q & A) 2:00 – 2:25 Michael Bigby, MD Beth Israel Deaconess Medical Center “The RVS Update Committee (RUC) and You: How You get Paid, or Not” (25 minutes + 5 minutes Q & A) 2:30 – 2:55 Peter Schalock, MD Contact Dermatitis and Occupational Dermatology Clinic Massachusetts General Hospital “Allergic Contact Dermatitis: What’s New” (25 minutes + 5 minutes Q & A) 3:00 pm Meeting concludes
  4. 4. DERMATOLOGICAL SOCIETY Future Meetings: May 2, 2009 Clinical Meeting University of Massachusetts Memorial Health Care Department of Dermatology Main Campus, 55 Lake Avenue Worcester, Massachusetts For further information please visit the NEDS Web Site. www.nederm.org Page 2 Directions: Driving Directions Page 3 MAPS ( These are printed on the brochure) ------------------------------------------------------------------- RSVP by mail, fax, phone, or e-mail. Name: Address: Didactic Symposium: “Cutaneous Oncology and Future Directions in Dermatology” NEDS members……………………. (No charge but must RSVP) Dermatology Residents/Fellows/Students…………….. (No charge but must RSVP)
  5. 5. Non Members…..$100 (please RSVP) Please make checks payable to: New England Dermatological Society Mail Payment / RSVP to: Ellen Caless, Administrator, New England Dermatological Society P.O. Box 194, Bolton, MA 01740 Fax: 877-963-3376 Phone: 877-763-3376 E-mail: ecaless@comcast.net Pages 4 & 5 Program Director: Program Coordinator: Michelle Somers, Academic Project Manager Dermatology, Brigham & Women’s Hospital Planning Committee: David Fisher, MD, Thomas Kupper, MD, Rachel Reynolds, MD, and Robert Stern, MD
  6. 6. Jointly sponsored by Tufts University School of Medicine and New England Dermatological Society. Target Audience: Dermatologists, Nurse Practitioners, Physician Assistants, Dermatologists in training: residents, fellows, students. Program Goal: To improve New England-based dermatologists’ and practicing dermatologists in training knowledge regarding diagnosis, treatment and management of dermatological disease conditions Educational Objectives: At the end of this program, participants will be able to: 1. Identify signs, symptoms and pathophysiology of dermatological disease and conditions, and rare and unusual dermatological diseases. 2. Formulate a diagnosis, describe evidence based on best practices for treatment of dermatological disease and conditions. 3. Analyze case-based clinical presentations of unusual diseases, disease management and therapeutic options. 4. List updates on what is new in dermatology guidelines and application to their practice. This program is designed to address the following ABMS/IOM competencies: Knowledge. Accreditation: Physicians This activity has been planned and implemented in accordance with the Essential Areas and policies of the Accreditation Council for Continuing Medical Education through the joint sponsorship of Tufts University School of Medicine (TUSM) and New England Dermatological Society. TUSM is accredited by the ACCME to provide continuing medical education for physicians. Tufts University School of Medicine designates this educational activity for a maximum of 4.50 AMA PRA Category 1 Credit(s)™. Physicians should only claim credit commensurate with the extent of their participation in the activity. To receive CE credit, participants must sign-in, attend the entire program and complete a program evaluation. Certificates will be mailed within 4-6 weeks after the program. ADA/OEO Nondiscrimination Policy Tufts University School of Medicine (TUSM) considers all applicants and program participants without regard to race, color, national origin, age, religious creed, sex or sexual orientation. TUSM is an Equal Opportunity Employer. We encourage participation by all individuals. Policy On Privacy And Confidentiality: To view Tufts’ privacy policy, please see: http://www.tufts.edu/med/about/offices/oce/privacy.html Schedule: See brochure Commercial Supporters: There is no commercial support for this event. Exhibitors: Abbott, Eisai, Genentech, Centocor, Galderma, Promius Pharma, American Express/PDI Non Endorsement Statement:
  7. 7. No endorsement of unapproved products or uses is made or implied by coverage of these products or uses in program presentations. No responsibility is taken for errors or omissions in presentations. Please refer to the official prescribing information for each product for discussion of approved indications, contraindications and warnings. Registration Information: Registration is held on-site. Pre-registration is not required. New England Dermatological Society members attend at no charge. Dermatology residents, fellows, students attend at no charge. Non-members are required to pay $100 attendance fee at the time of registration. No refunds will be made. For questions, please contact Tufts University School of Medicine- Office of Continuing Education at med- oce@tufts.edu or 617-636-6579.

×