Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

STRATEGIC INTERVENTION MATERIAL IN ENGLISH - NOUNS pdf

36,909 views

Published on

FOR EDUCATIONAL PURPOSES

Published in: Education
  • D0WNL0AD FULL ▶ ▶ ▶ ▶ http://1lite.top/yctUh ◀ ◀ ◀ ◀
       Reply 
    Are you sure you want to  Yes  No
    Your message goes here
  • I can advise you this service - ⇒ www.HelpWriting.net ⇐ Bought essay here. No problem.
       Reply 
    Are you sure you want to  Yes  No
    Your message goes here
  • Hello! I have searched hard to find a reliable and best research paper writing service and finally i got a good option for my needs as ⇒ www.WritePaper.info ⇐
       Reply 
    Are you sure you want to  Yes  No
    Your message goes here
  • I can't believe how much I saved! Why would anyone buy a car anywhere else - it's cheaper and easy. ▶▶▶ https://w.url.cn/s/A9eBVEi
       Reply 
    Are you sure you want to  Yes  No
    Your message goes here
  • I’ve personally never heard of companies who can produce a paper for you until word got around among my college groupmates. My professor asked me to write a research paper based on a field I have no idea about. My research skills are also very poor. So, I thought I’d give it a try. I chose a writer who matched my writing style and fulfilled every requirement I proposed. I turned my paper in and I actually got a good grade. I highly recommend ⇒ www.HelpWriting.net ⇐
       Reply 
    Are you sure you want to  Yes  No
    Your message goes here

STRATEGIC INTERVENTION MATERIAL IN ENGLISH - NOUNS pdf

  1. 1. INTERVENTION MATERIAL IN ENGLISH ROSARIO G. CASTRO Writer/Proponent Department of Education Region III Division of Pampanga Magalang South District STA. CRUZ ELEMENTARY SCHOOL Magalang
  2. 2. LEARNING AREA: ENGLISH WRITER / PROPONENT: ROSARIO G. CASTRO
  3. 3. LEARNING COMPETENCIES: Recognize names of people, animals, things and places. Recognize nouns in simple sentences. Use nouns in simple sentences.
  4. 4. INTERVENTION MATERIAL IN ENGLISH ROSARIO G. CASTRO Writer/Proponent
  5. 5. GUIDE CARD
  6. 6. Hi! I am Mickey! Come and join me and my friends in our adventure as we learn about NOUNS.
  7. 7. Do you know what is a NOUN, Minnie? Yes, Mickey! A NOUN is a naming word. It is a name of a person like mother, a place like Magalang, an animal like dog, a thing like plastic and an event like birthday. It can be singular or plural.
  8. 8. NAME of PERSON NAME of PLACE NAME of ANIMALS NAME of THINGS NAME of EVENTS MARIA MAGALANG MICKEY MOUSE MONGOL PENCIL CHRISTMAS mother province cow book feast baby house Browney Colgate 7th Birthday policeman moon cat chair New Year teacher room goat table Halloween NOUNS
  9. 9. Lets read these sentences: 1.The girl is dancing. 2.Christmas is a season of sharing. 3.I live in Magalang. 4.The dog is barking. 5.The pencil is short.
  10. 10. The underlined words in the given sentences are: Girl is a name of a person. A girl is a noun. Christmas is an event. Christmas is a noun. Magalang is a name of a place. Magalang is a noun. A dog is a name of an animal. A dog is a noun. Pencil is a thing. Pencil is a noun.
  11. 11. Studying nouns is fun, isn’t it Minnie? Yes Mickey. And I am sure that our friends already know and understand what a noun is.
  12. 12. Now lets do these activities with our friends.
  13. 13. ACTIVITY CARD
  14. 14. Activity I Direction: Encircle all the nouns. Marie delicious fan grow street walk pretty mother pencil house sister beautiful child Magalang dog bee cousin tall tail snail blue gate carabao hen red
  15. 15. Job well done! Lets try another activity.
  16. 16. Activity II
  17. 17. Excellent! Here is another one.
  18. 18. Activity III
  19. 19. Great job! Lets answer the following:
  20. 20. ASSESSMENT CARD
  21. 21. Use each noun in a sentence. 1. Martha 2. school 3. flower 4. Vina 5. San Juan 6. Adidas 7. pen 8. JC 9. Baguio 10.Laguna
  22. 22. ENRICHMENT CARD
  23. 23. Encircle the NOUN (s) in the following sentences: 1.My mother cooks delicious foods. 2.The tree is tall. 3.Barney is a dinosaur. 4.Father works hard for us. 5.We go to school everyday. 6.My friend and I are playing badminton. 7.Our teacher writes our name in a piece of paper. 8. The boy is playing with his new toy. 9.The ripe mango is sweet. 10.Tomorrow is my birthday.
  24. 24. REFERENCE CARD
  25. 25. BOOK: LEARN to SPEAK ENGLISH FLUENTLY Books on Wheels WEB: www.pinterest.com www.englishgrammar.org www.youtube.com Photos/Graphics: www.google.com
  26. 26. ANSWER CARD
  27. 27. Answer Card Activity I Marie, fan, street, mother pencil, house, sister, child Magalang, dog, bee, cousin tail, snail, gate, carabao, hen Activity II All the names of persons, places and things that can be found in their surroundings. Activity III man, girl, actor, pricipal, fireman school, park, theater, church, fair, jungle, dessert, police station, city, restaurant sink, fan, car, truck, pencil, movie, paper
  28. 28. ANSWER CARD Assessment Card (sentences made by the pupils) Enrichment Card 1. mother, foods 2. tree 3. Barney, dinosaur 4. father 5. school 6. friend, badminton 7. teacher, paper 8. boy, toy 9. mango 10. birthday
  29. 29. Congratulations! You made it!
  30. 30. Intervention Material in English MAGALANG SOUTH DISTRICT District ROSARIO G. CASTRO Proponent / Author COROZON N. TAGAY English School Leader EVANGELINE SUPAN English District Coordinator ENCARNACION M. GONZALES Principal ARMANDO M. SABALLE Schools District Supervisor JUNE CUNANAN E.P.S. 1 in English
  31. 31. INTERVENTION MATERIAL IN ENGLISH ROSARIO G. CASTRO Writer/Proponent Department of Education Region III Division of Pampanga Magalang South District STA. CRUZ ELEMENTARY SCHOOL Magalang
  32. 32. LEARNING AREA: ENGLISH WRITER / PROPONENT: ROSARIO G. CASTRO
  33. 33. LEARNING COMPETENCIES: Identify the types of nouns. Classify each noun according to its type.
  34. 34. INTERVENTION MATERIAL IN ENGLISH ROSARIO G. CASTRO Writer/Proponent
  35. 35. GUIDE CARD
  36. 36. Do you now understand what a noun is all about? If you do, lets pay attention to Minnie as she discusses the Types of Nouns.
  37. 37. There are different Types of Nouns. These are:  PROPER NOUN  COMMON NOUN  ABSTRACT NOUN  COLLECTIVE NOUN  MASS NOUN  COUNTABLE NOUN  CONCRETE NOUN
  38. 38. COMMON NOUN refers to the common name of a person, place, thing, animal or an event.
  39. 39. Like the words pupil, town and desk are common nouns.
  40. 40. Examples: 1.Mother is sweet. 2.I am going to market.
  41. 41. PROPER NOUN refers to the particular name of a person, place, thing, animal and event. They always begin with a capital letter.
  42. 42. Examples: 1.Leah is dancing gracefully. 2.Magalang is a nice place to live in.
  43. 43. COLLECTIVE NOUN refers to the name given to a group of people, animals and things.
  44. 44. Examples: 1.The crowd is shouting. 2. I have cut bunch of flowers.
  45. 45. COUNTABLE NOUNS refer to things that can be counted.
  46. 46. Examples: 1.Micah has two bags. 2.I have five pencils.
  47. 47. UNCOUNTABLE NOUNS refer to things that cannot be counted. They are always singular in form.
  48. 48. Examples: 1.I like to eat sugar. 2.He has more milk.
  49. 49. ABSTRACT NOUNS refers to a quality, idea or feeling. it is a thing that we cannot see or touch, but can only think of, hear or feel. Like strength, honesty, joy, happiness and friendship.
  50. 50. Abstract nouns often formed from adjectives. Example: wisdom - wise abstract noun - adjective
  51. 51. Abstract nouns also name an action. Example: discovery
  52. 52. Most abstract nouns cannot be counted and are singular in number. Example: friendship, kindness
  53. 53. CONCRETE NOUN refers to a thing that we can both see and touch.
  54. 54. . Did you know now all the types of nouns and their differences?
  55. 55. . I am glad you do. Lets now do these activities.
  56. 56. ACTIVITY CARD
  57. 57. ACTIVITY I Underline the nouns in the following sentences and state their kind. 1. The book was lying on the table. 2. Love begets love. 3. We cannot live without water. 4. The jury has given its verdict. 5. The Hindus regard Krishna as an incarnation of Lord Vishnu. 6. Alcohol is injurious to health. 7. Smoking is a bad habit. 8. Wild animals live in forests. 9. The childhood of Peter was full of misery. 10. All the girls were singing. 11. Gold is a precious metal. 12. Rice is the staple food of South Indians. 13. The earth moves round the sun. 14. Mankind should love nature. 15. We get wool from sheep.
  58. 58. ACTIVITY II Point out the nouns in the following sentences and say whether they are common, proper, collective or abstract. 1. Always speak the truth. 2. Honesty is the best policy. 3. King Solomon was famous for his wisdom. 4. A committee of five was appointed. 5. We saw a fleet of ships in the harbor. 6. He gave me a bunch of grapes. 7. London is on the river Thames. 8. Cleanliness is next to godliness. 9. Wisdom is better than riches. 10. Winston Churchill was one of the greatest Prime Ministers of England. 11. I recognized his voice at once. 12. Our team is better than theirs.
  59. 59. . Great! Lets have another exercises.
  60. 60. ASSESSMENT CARD
  61. 61. Find Common, Proper, Abstract, Collective, Countable Uncountable, Concrete Nouns from the following list. Fill in the blanks in the following sentences with suitable collective nouns : 1. Which of the following noun is a Proper Noun? a) singer b) Peter c) milk d) sister 2. Which of the following noun is a Common Noun? a) birds b) London c) iron d) India 3. Which of the following noun is a Collective Noun? a) team b) book c) marbles d) ships 4. Artist is a ............ Noun? a) Collective b) Abstract c) Concrete d)Countable 5. Family is a ............ Noun? a) Collective b) Abstract c) Concrete d)Countable
  62. 62. 6. Which of the following noun is not a Abstract Noun? a)goodness b) bravery c) family d)childhoo 7. Which of the following noun is not a Countable Noun? a) books b) gold c) horse d) apple 8. Which of the following noun is not a Proper Noun? a) team b) London c) Monday d) Nelson 9. Birds fly in the sky. a) Proper Noun b)Common Noun c) Abstract Noun d)Collecti Noun 10. I saw a bunch of grapes. a)Common Noun b) Material Noun c)Collective Noun d) Abstract Noun
  63. 63. ENRICHMENT CARD
  64. 64. Say whether the italicized nouns are common, proper, collective or abstract. 1. Honesty is the best policy. a) Common b) Proper c) Collective d) Abstract 2. Solomon was famous for his wisdom. a) Common b) Proper c) Collective d) Abstract
  65. 65. 3. A committee of five was appointed. a) Common b) Proper c) Collective d) Abstract 4. James is a bright student. a) Common b) Proper c) Collective d) Abstract 5. Wisdom is better than riches. a) Common b) Proper c) Collective d) Abstract
  66. 66. 6. I didn’t believe the girl’s story. a) Common b) Proper c) Collective d) Abstract 7. A teacher must have patience. a) Common b) Proper c) Collective d) Abstract 8. Cleanliness is next to godliness. a) Common b) Collective c) Proper d) Abstract
  67. 67. 9. My sister is a doctor. a) Collective b) Common c) Proper d) Abstract 10. My family lives in that house. a) Common b) Proper c) Collective d) Abstract
  68. 68. REFERENCE CARD
  69. 69. BOOK: LEARN to SPEAK ENGLISH FLUENTLY Books on Wheels WEB: www.pinterest.com www.englishgrammar.org www.englishpractice.com www.youtube.com Photos/Graphics: www.google.com
  70. 70. ANSWER CARD
  71. 71. ACTIVITY I 1. The book was lying on the table. (book – common noun; table – common noun) 2. Love begets love. (love – abstract noun) 3. We cannot live without water. (water – material noun) 4. The jury has given its verdict. (jury – collective noun; verdict – abstract noun) 5. The Hindus regard Krishna as an incarnation of Lord Vishnu. (Hindus – proper noun; Krishna – proper noun; incarnation – common noun; Vishnu – proper noun) 6. Alcohol is injurious to health. (alcohol – material noun; health – abstract noun) 7. Smoking is a bad habit. (habit – abstract noun) 8. Wild animals live in forests. (animals – common noun; forests – common noun) 9. The childhood of Peter was full of misery. (childhood – abstract noun; Peter – proper noun; misery – abstract noun) 10. All the girls were singing. (girls – common noun) 11. Gold is a precious metal. (Gold – material noun; metal – common noun) 12. Rice is the staple food of South Indians. (rice – material noun; food – common noun; Indians – proper noun) 13. The earth moves round the sun. (earth – common noun; sun – common noun) 14. Mankind should love nature. (mankind – collective noun; nature – common noun) 15. We get wool from sheep. (wool – material noun; sheep – common noun)
  72. 72. ACTIVITY II 1. truth: abstract noun 2. honesty: abstract noun, policy: abstract noun 3. King: common noun, Solomon: proper noun, wisdom: abstract noun 4. committee: collective noun 5. a fleet: collective noun, ships: common noun, harbour: common noun 6. a bunch: collective noun, grapes: common noun 7. London: proper noun, river: common noun, Thames: proper noun 8. cleanliness: abstract noun, godliness: abstract noun 9. wisdom: abstract noun, riches: abstract noun 10. Winston Churchill: proper noun, Prime Ministers: common noun, England: proper noun 11. voice: abstract noun 12. team: collective noun
  73. 73. ASSESSMENT CARD 1. b 2. a 3. a 4. d 5. a 6. c 7. b 8. a 9. b 10. c
  74. 74. ENRICHMENT CARD 1. Honesty – abstract 2. Solomon – proper 3. Committee – collective 4. Student – common 5. Riches – abstract 6. Girl – common 7. Teacher – common 8. Cleanliness – abstract 9. Sister – common 10. Family – collective
  75. 75. Congratulations! You made it!

×