Treball

371 views

Published on

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
371
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Treball

 1. 1. EL VI PINTURA
 2. 2. SICK WOMAN AND A DOCTOR El lligam d´aquesta pintura amb el vi, es la gerra que es troba sobre la taula, i el poema de Hipòcrates que l ´ acompanya on fa referència al vi com a cura de les malalties. La conclusió es que abans el vi s´utilitzaba com a medicinia, ja que n´hi havien poques per curar a la gent.
 3. 3. Embriaguez de Noé En aquesta obra, es veu Noe, i els seus tres fills... Sem, Canan i Jàfet. La representació es d´un dia que Noé va quedarse sol a la seva tenda. Va estar bevent, i quan anava begut, es va despullar. El seu fill, Cannan el va trobar despullat i els hi va explicar als altres dos germans, esl quals amb una manta i amb molt de compte de no veure el seu pare nu, el van anar a tapar. L´endemà quan Noe ho va saber, es va enfadar molt amb Cannan i el va fer esclau.
 4. 4. Baco y Ariadna Aquesta es una obra que ens mostra a Baco, de Déu del Vi. Es obra de Tiziano i esta exposada a Londres, al National Gallery. Es una pintura molt barroca i carregada on es barrejen moltes figures humanes, i on es pot observar a Baco, el seu amor... Ariadna i tots els seus seguidors.
 5. 5. El borracho en Zarautz, Joaquín Sorolla EL BORRACHO EN ZARAUTZ, pintat per Joaquin Soolla. A la pintura s´observen tres persones assegudes en una taula. La impressió que dona es que una esta bevent ja fa estona, perque hi han varies ampolles de vi sobre la taula. Té un got de vi a la ma, i les altres dues sembla que l´estan aompanyant. El vi també es el protagonista d´aquesta obra.
 6. 6. El vi LITERATURA
 7. 7. LA BÍBLIA : Antic Testament. Gènesi
 8. 8. (Pr, 23, 29-35). LA BÍBLIA (1993):  Antic Testament. Proverbis En aquest fragment de la biblia, s´explica el que pasa quan es beu massa vi, Diu que si beus vi, veuras quimeres, que no et sortiran mes que incoherencies, que et sentiras com bresolat a alta mar, pero tot i aixi, seguiras prenent vi.
 9. 9. Aquest vi és generós Aquest es un fragment d´una opera: CAVALLERIA RUSTICANA L´acció transcorre a Sicilia, tracta d´un noi, que torna de la guerra i veu com la seva promesa, s´ha casat amb un altre noi. Un dia, quan es a la taverna bevent vi, arriba el noi que s´ha casat amb la seva promesa, i ell el convida a veure un got de vi. El noi ho rebutja i això, en aquella epoca tenia un significat: els nois s´havien de enforntar en duel. El fragment es la part on Turiddu.... li diu a la seva mare que ha vegut una mica massa de vi, i que el beneixi igual que quan va marxar a la guerra. I li demana que si ell more..... sigui la mare de la seva promesa.
 10. 10. In taberna quando sumus Aquesta obra, es un poema que ens parla de la vida a la taverna, i s´inclou dintre dels poemes i cançons que en l época medieval anaven cantant per tot arreu els GOLIARDS. Els Goliards, eren persones que havien deixat la vida religiosa per dedicar-se a cantar, jugar i gaudir dels plaers de la vida allunyats de la disciplina monàstica. Eren cançons en lloança del vi, del bon menjar i de l'amor.

×