La fotografia

716 views

Published on

Autor: Jesús Escrivà.
Autor de les fotos: Jesús Escrivà

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
716
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
264
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

La fotografia

 1. 1. La Fotografia Jesús Escrivà Gutiérrez
 2. 2. Introducció: Com ara veurem, a la fotografia, TOT és comunicació no verbal. Jo arribaria a dir que és, amb la pintura, la major forma d’expressió del llenguatge no verbal. En ella, es barregen tota mena de tècniques per produir sensacions i persuadir a l’observant. En aquesta presentació, podrem observar les tres tècniques de persuasió per excel·lència; la composició, la il·luminació i els colors.
 3. 3. La finalitat de fotografia: Una fotografia pot tenir diferents finalitats; informativa, publicitaria, estètica, artística, reivindicativa… I perquè aquesta, compleixi bé els objectius que el fotògraf li ha assignat, ha de seguir una serie de normes, que si ens hi fixem, podrem apreciar en la majoria de fotografies que observem.
 4. 4. Els colors: En primer lloc us explicaré alguns colors i els seus signifcats. Groc: ·Perill o alerta ·El groc més suau ens fa sentir delicadesa, molta gent que pinta les habitacions de color groc. ·Diuen els psicòlegs és el color de la inte.lectualitat i de la ment clara i diuen que ajuda a memoritzar ràpidament les coses. · Però tampoc us passeu amb el groc, perquè és el color que més cansa la vista humana, per això s'explica que les assegurances de cotxes de color groc siguin més cares que les d'altres colors.
 5. 7. Taronja: És un color que predomina sobre tots els altres, o sigui, si per exemple, si en una pàgina web vols ressaltar algun apartat, el taronja és el color apropiat.
 6. 8. Rosa: ·Transmet calma i tranquilitat, fins i tot debilitat. ·Representa el sexe femení. Si es vol utilitzar rosa llampant en, per exemple, un cartell, s'ha de vigilar perquè com el taronja és un color que atrau molt la atenció.
 7. 9. Vermell: ·S'asocia principalment al perill i a la prohibició. És molt utilitzat en situacions de prohibició i de perill, per exemple a les senyals de direcció prohibida, els semàfors, els stops.... · També és molt intens a nivell emocional, un exemple n'és que si et tanques a una habitació de color vermell, t'augmenta el ritme respiratori i també la pressió sanguínia
 8. 10. Verd: · Color de la natura, ·Representa armonia, creixement, fertilitat i lleugeresa. ·A nivell emocional, la gent l'interpretem com un color “segur”, per exeple si algú es vesteix de color verd aquell día “indirectament” es sentira més segur d'ell mateix. Un apunt interessant, és que el verd fosc és el color que menys cansa a la vista i hi ha teràpies vasades en aquest color per a la gent amb dificultats visuals.
 9. 12. Blau: ·S'asocia com el color de la profunditat i de l'estabilitat. ·Simbolitza sinceritat i pietat. Per expmple, molts bancs tenen com a principal color el blau perquè t'estan dient sense paraules que amb ells els teus ingressos estaràn segurs, estables i que mai t'enganyaràn.
 10. 14. Negre: · El seu ús aporta silenci, elegànciia i poder. · En excés pot arribar a ser intimidatori.
 11. 15. · Els colors són molt importants en la fotografia. (Principalment la publicitaria) · No es seleccionen a l’atzar. · Poden influir en la nostra manera de pensar. Idees clau:
 12. 16. La composició: En fotografia, la composició és, la manera col·locar els motius dins la fotografia per centrar l’atenció dels que la veuen en un punt concret. A l’hora d’observar una imatge sempre ens la mirema d’esquerra a dreta, perquè el nostre ull està acostumat a això. Principalment perquè llegim en aquest sentit. Per això el punt on centrarem la màxima atenció en la imatge és al cantó esquerra d’aquesta ja que és el lloc per on comencem a observar, i l’atenció anirà disminuïnt a mesura que anem cap a la dreta.
 13. 19. La il·luminació: Fa referent a la quantitat de llum que hi ha a la imatge.
 14. 23. Anàlisi general de fotografies Amb les tècniques explicades anteriorment, ara, analitzarem algunes fotografies.
 15. 31. FI

×