El codi QR com a element informatiu a les parades del TP a l'EMT de Tarragona

763 views

Published on

Sra. Anna Giné
EMT de Tarragona

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
763
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
6
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

El codi QR com a element informatiu a les parades del TP a l'EMT de Tarragona

 1. 1. Novestecnologies Presentació Codis QR EMT Tarragona 14 de març de 2012
 2. 2. Codis QR Què són i per a què serveixen els codis QR ? Són aquests codis de forma quadrada i de color blanc i negre que tenen tres quadrats situats en les cantonades superiors i en la inferior esquerra. Es tracta dun tipus de codi de barres diferent al tradicional en el qual la informació està codificada dins del propi quadrat, on semmagatzema informació alfanumèrica. El seu nom QR : ve de l’ anglès “Quick response”, perquè es va dissenyar per poder descodificar a gran velocitat
 3. 3. Codis QR Funcionament: Es fa una foto del codi, i el propi telèfon, amb el seu software corresponent interpreta el mateix, permetent a lusuari obtenir informació adicional a la que està visualitzant. Aquesta informació pot vindre representada en forma dimatges, vídeos, text, redireccionaments web …1. Apunta amb 2. Fes que aparegui 3. Accedeix 4. Navega fàcilment perel mòbil al codi de forma nítida a la directament a la la web de lEMT!QR pantalla informació sol·licitada.
 4. 4. Codi QR – Projecte en l’ EMT Descripció del projecte: • Generació de codis QR per a totes les parades de lEMT de Tarragona, línies i URL’s per tal d’ oferir informació i horaris en temps real. Inici de projecte: desembre de 2010 Finalització de projecte: febrer de 2011 Objetius del projecte: • Que lusuari a través daquest sistema, pugui saber les línies que passen per la parada en la qual està situat. L’ origen i destí d’ aquestes línies i les incidències que puguin haver-hi, com retards, canvis de recorregut, etc. • Informació addicional en el cas de serveis especials. • Incrementar el nombre dusuaris joves i de turistes, oferint-los una eina atractiva i moderna.
 5. 5. Codi QR – Projecte en l ‘EMT Tasques tècniques realitzades : • Es va crear un apartat dintre del gestor de continguts de la web de l’ EMT, per a la creació de codis QR. • Desenvolupament per una banda, duna eina per a la creació massiva de codis QR de totes les parades danada i de tornada. • I d’ altra banda, es va desenvolupar una eina per a la creació de codis QR que puguin apuntar a qualsevol adreça web.
 6. 6. Codis QR al l’ EMT • Fullets
 7. 7. Codis QR al l’ EMT • Parades
 8. 8. Codis QR al l’ EMT • Revistes
 9. 9. Potencial dels codis QR en el transport públic Els codis QR permeten als usuaris de transport públic comptar amb més opcions per interactuar amb lempresa, rebre a través dels seus telèfons mòbils informació sobre llocs turístics i localització de punts dinterès. Avantatges: Per als clients: • El codi qr proporciona un canal addicional de comunicació i de promoció del transport públic. • Permeten donar informació tant dels horaris com de les incidències de la xarxa en temps real. • Podem obtindre de la parada on ens trobem, el temps d’espera dels propers autobusos que passen per aquesta parada. Per tant, de cara al client, disminueix la incertesa sobre el temps despera de lautobús . .
 10. 10. Potencial dels codis QR en el transport públicAvantatges: Per a l’ empresa: • Posicionar-se com una empresa innovadora i adaptada a les noves tecnologies. • Comuniquen promocions i informació als usuaris en el punt on estiguin. • Converteixen els impresos de comunicació tradicionals en interactius. • Monitoritzar les campanyes de comunicació en temps real. • En quant a donar informació sobre el temps d’espera del proper autobús mitjançant el codi qr, permet a l’empresa no tindre que fer grans inversions en panells informatius físics.
 11. 11. Potencial dels codis QR en el turisme Turisme : • És important facilitar als turistes que visiten Tarragona, la informació necessària per desplaçar-se per la ciutat, saber on estan els punts turístics més importants, loferta gastronòmica, loferta hotelera … • Amb la tecnologia QR, lusuari pot rebre en el seu dispositiu mòbil tota aquesta informació a linstant en diferents idiomes. – Imatge turística/promocional del lloc en qüestió. – Explicació del punt turístic i breu història. – Informació de línies de l’ EMT properes i horaris. – Mapes personalitzats incrustats de Google Maps amb markers dinformació turística i útil: tendes, oferta hotelera, gastronomia … – L’empresa pot obtindre ingressos econòmics extres, donant suport publicitari per restaurants, hotels, etc… propers a la parada en qüestió.
 12. 12. Potencial dels codis QR en el transport públic - turisme Versión Web Versión Web MóvilEls codis QR faciliten la promoció turística de la ciutat, no solament del transport públic, sinó dels punts dinterès i serveis que beneficien leconomia de Tarragona.
 13. 13. Potencial dels codis QR en el transport públic - turisme
 14. 14. ExperienciaEl projecte dels codis QR es vadesenvolupar juntament amb limplantació de lEMT de Tarragonaa Google Transit per a planificacióde rutes amb transport públic.La presentació dels dos projecteses van fer alhora en una roda depremsa a l Ajuntament deTarragona, amb la presència delpresident de lempresa, elgerent, el Sr. Mario Cortés i el Sr.David Robles director general deGoogle Maps a Espanya iPortugal.Això va suposar un ample ressòmediàtic en capçaleresdinformaciólocal, general, agències depremsa, revistes especialitzades ipublicacions digitals.Per tant, una experiència moltpositiva per intentar estar al capdavant de les noves tecnologies.
 15. 15. Novestecnologies GRÀCIES

×