Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

LA VIDA AL BARRI I LA CIUTAT

564 views

Published on

Ens trobem en una escola ubicada en el barri del “Fondo” de Santa Coloma de Gramenet. ”La vida al barri i la ciutat” està dirigit als alumnes de segon curs d’educació Primària, a l’àrea del coneixement del medi natural, social i cultural. S’ha portat a terme durant tres setmanes (des del 13 de gener fins al 2 de febrer), amb quatre sessions setmanals. Objectius: -Descobrir l’entorn més proper i facilitar la participació en els diferents actes culturals, serveis que ofereix el seu barri i la seva ciutat. -Introduir els nens en la utilització de material Tic i audiovisual: Càmera de fer fotos, canó. _Conèixer i utilitzar eines útils que trobem a Internet: Street View, Google Maps, Picasa i bloc. -Conèixer i utilitzar programes i eines informàtiques : Paint, Captura de pantalla, descarregar maquina de fotos i guardar les fotos.

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

LA VIDA AL BARRI I LA CIUTAT

 1. 1. "La vida al barri i la ciutat" Centre:Ceip Joan Salvat Papasseit Ciutat:Santa Coloma de Gramenet Curs: 08-09 Realitzat per: Mar Porras i Virginia Rodriguez Alumnes de 2n d’Educació Primària. Àrea de Coneixement del Medi Natural, Social i Cultural. Temporalització : 3 setmanes, amb 4 sessions setmanals.
 2. 2. OBJECTIU GENERAL -Descobrir l’entorn mes proper i facilitar la participació en els diferents actes culturals, serveis que ofereix el seu barri i la seva ciutat. ACTIVITATS -Buidat, a nivell oral, dels coneixements previs que tenen els alumnes sobre el municipi. -Amb l’ajuda dels pares realització d’una enquesta (sobre el carrer, el barri i la ciutat) -Sortida pel barri i la ciutat de Santa Coloma, per situar diferents llocs d’interès (ajuntament, església, auditori, metro, piscina, escola......) Al llarg del camí farem fotos dels diferents punts. -De forma col·lectiva amb un mapa detallat situarem: l’escola, el nostre carrer, el centres sanitaris, els mercats, el metro, teatre, església,ajuntament, auditori i les piscines. -Mirant les fotografies realitzades pels nens farem un dibuix dels diferents llocs de Santa coloma. -Realitzarem un retallable d’un carrer a partir de revistes. -Des del bloc de l’escola entrarem a Street View (on tenim un enllaç amb el carrer de l’escola).
 3. 3. ACTIVITATS TIC -Amb parelles a l’aula d’informàtica, entrarem a l’enllaç del bloc de Street View , Cada nen anirà fins a casa seva ( sortint de l’escola, cap a dalt o cap a baix...)
 4. 4. Un cop trobada casa seva farem una captura de pantalla que editarem amb el programa Paint . Amb l’eina de retallar agafarem només la part de la foto del nostre carrer.
 5. 5. -Que anomenarem i guardarem en format jpg. -Per no anomenar els nens (ja que després publicarem al bloc aquestes imatges) triarem el grup classe (A,B,C) i un núm. -Totes les imatges les haurem de guardar en una mateixa carpeta creada nova amb el nom de casa dels nens (per tal de no perdre cap imatge a l’ordinador).
 6. 8. Amb l’ajuda Google Maps i els diferents mapes (Satèl·lit, relleu..) i les diferents eines (ninot i marcadors) hem anat de l’escola a diferents punts: La piscina, el metro...)
 7. 9. Un cop cercades totes les cases, observades les imatges i fets els camins a diferents llocs, hem pujat les fotos obtingudes a Picasa.
 8. 10. Hem pujat les diferents fotos al nostre compte de Picasa, després hem posat en l’ordre desitjat les fotos i hem comprovat que n’hi hagués cap de girada. Al final hem decidit incloure també algunes fotografies que hem fet dels diferents treballs ( Mapes , dibuix de l’ajuntament, treball del carrer amb revistes...)
 9. 11. Un cop pujades totes les fotos, hem buscat l’opció de codi d’embed slideshow (que s’obté amb la versió Americana) per tal que la presentació de fotos funcioni automàticament, també hem hagut de triar el tamany desitjat per poder-ho penjar al bloc.
 10. 12. Per finalitzar hem publicat la notícia de la nostra activitat al bloc de l’escola HTTP://blocs.xtec.cat/ceipsalvatpapasseit/ Resultats de l’experiència: Ha estat una activitat molt interessant per als nens ; han gaudit i après realitzant les diferents creacions plàstiques, però sobretot han fruit realitzant les activitats Tic, alguns nens veien una mica de màgia en el fet d’anar a casa seva des de l’ordinador, sense sortir de l’aula. Cal dir que la part de fer captura de pantalla, retallar amb el programa Paint i guardar la seva imatge ha costat, alguns nens han necessitat l’ajut per part del professorat. També ha estat molt interessant i instructiu per als nens veure com es publica al bloc una notícia, ells normalment estan acostumats a veure el resultat final de la publicació, no el procés.

×