Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Rectes en el PlaEquacions de la recta     Pol Olivella, Arnau Peña
Una recta és un objecte geometric formatper un conjunt infinit de punts alineats.Una recta ha destar sempre determinadaper...
Equacions de la recta     On k és una constant i (a,b) és el vector          director de la recta.    On ...
Posicions relativesPartint de lequació general de dues rectes, podemdetermina que entre elles poden ser:         ...
Rectes incidentsDues rectes incidents són perpendiculars si elsseus vectors directors són ortogonals.Dues rectes son ortog...
Angle entre dues rectesDues rectes que es tallen determinenquatre angles iguals dos a dos.Si les rectes són paral·leles no...
Distàncies Entre dos punts:- mòdul del vector que els uneix. Entre un punt i una recta:- projecció ortogonal de P sobre la...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Matematiques pol i arnau

426 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Matematiques pol i arnau

 1. 1. Rectes en el PlaEquacions de la recta Pol Olivella, Arnau Peña
 2. 2. Una recta és un objecte geometric formatper un conjunt infinit de punts alineats.Una recta ha destar sempre determinadaper dos punts o un punt i un vector director.Lequació duna recta és una relació entreles coordenades (x,y) de tots i cadascundels seus punts.
 3. 3. Equacions de la recta On k és una constant i (a,b) és el vector director de la recta. On tranformem la equació anterior en dues igualtats. On aïllem k de les igaltats anteriors i les unim en una unica igualtat. On A i B /(a,b)=(-B,A)/són coeficients de x i y respectivament i C es el terme independent. Aïllem y de lequació anterior. n és lordenada a lorigen i m el pendent (tangent de langle que forma la recta amb leix 0X positiu).
 4. 4. Posicions relativesPartint de lequació general de dues rectes, podemdetermina que entre elles poden ser: Les dues rectes tenen la mateixa direcció, el mateix vector director i el mateix pendent. Les dues rectes són la matiexa. Les rectes tenen un punt dintersecció (x,y) entre elles.
 5. 5. Rectes incidentsDues rectes incidents són perpendiculars si elsseus vectors directors són ortogonals.Dues rectes son ortogonals siel producte dels seuspendents és -1.Projeccio ortogonal dun punt sobre una recta:>Considerats la recta r i el punt P: Es buscalequacio perpendicular a r que passa pel punt P ies determina el punt de tall entre les dues rectes.
 6. 6. Angle entre dues rectesDues rectes que es tallen determinenquatre angles iguals dos a dos.Si les rectes són paral·leles no formencap angle entre elles.Si les rectes són perpendicularsformen 4 angles de 90º.
 7. 7. Distàncies Entre dos punts:- mòdul del vector que els uneix. Entre un punt i una recta:- projecció ortogonal de P sobre la recta r. Entre dues rectes:- Projecció ortogonal dun punt de la recta rsobre la recta s.

×