767 sigurnost na inetrnetu.pptx

349 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
349
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
95
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

767 sigurnost na inetrnetu.pptx

  1. 1. Sigurnost naInternetuAlen Novosel 7.c
  2. 2. Internet je: Internet je svjetska globalna koja omogućuje elektroničku povezanost između računala i njihovu međusobnu komunikaciju. Pomoću Interneta možemo komunicirati, provjeravati svakakve novosti, slušati omiljenu glazbu…
  3. 3. Koja je loša stranaInterneta? Sloboda koju pruža internet ostavlja mogućnost za zlouporabu interneta. Zlouporaba za koju se smatra da ima najteže posljedice jest proizvodnja, nuđenje, distribucija i pribavljanja sadržaja dječje pornografije. Internet također sadržava mnoge stranice koji sadrže viruse, zato ako imate antivirusni program on vas upozori prije nego što uđete u stranicu koja je prijenosnik virusa.
  4. 4. Dobra strana interneta je: Dostupnost velike količine najrazličitijih informacija o doslovno svemu što bi korisnike moglo interesirati. Također su korisne društvene mreže jer preko njih možemo komunicirat sa prijateljima i rodbinom.
  5. 5. Koliko danas ima stranica kojeprikazuju zlostavljanje djece? Pretpostavlja se da u ovom trenutku u svijetu postoji oko 100 000 Internet stranica na kojima se nalaze vizualni sadržaji koji prikazuju seksualno zlostavljanje djece. To nije lijepo zato nemojte raditi takve stranice ni odlaziti na njih. Takve stranice su često zaražene internetskim virusima koji se prenose preko mreže, zato uvije trebamo imati uključen antivirusni program i biti oprezni.
  6. 6. Lažno predstavljanje djece iodraslih: Osobe s kojima komuniciraš putem Interneta mogu lagati o tome tko su i koliko imaju godina, nisu sve informacije koje dobiješ putem Interneta točne i istinite. Uvijek moramo biti oprezni s kim razgovaramo i kako razgovaramo. Kada razgovaramo s nekim preko društvene mreže o kojem ništa ne znamo moramo biti oprezni jer nikada ne znamo što se može dogoditi.
  7. 7. Savjeti koje bi trebali postovadjeca i odrasli su: Kada otvarate E-mail poštu nikada nemojte otvarati nepoznata pisma. Uvijek imajte upaljen antivirusni program. Ne stavljajte svoje osobne podatke na Internet. Uvijek sakrijte ili zaštitite svoju E-mail adresu. Mijenjajte lozinku redovito.
  8. 8. HVALA NA POZORTNOSTI Osnovna Škola Vladimira Nazora Nastavnik: Alenka Njegovac

×