715 Online prava na internetu

689 views

Published on

Ivan Tar Josip Krasnić, 13g OŠ Velika Pisanica

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
689
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
97
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

715 Online prava na internetu

  1. 1.  Internet je javno dostupna globalna paketna podatkovna mreža koja zajedno povezuje raĉunala i raĉunalne mreže korištenjem istoimenog protokola.
  2. 2.  Na internetu postoje odreĊena prava i odgovornosti. Internet je jako korisna mreža,ali koliko je korisna može biti i štetna. Zbog opasnosti na internetu postoje odreĊena pravila korištenja interneta.
  3. 3.  Svi ĉovjek ima pravo korištenja interneta bez obzira na njihovo podrijetlo,naciju i druge ljudske osobine. Svaki korisnik interneta mora biti obaviješten o novĉanom preuzimanju aplikacija sa odreĊenih mreža.
  4. 4.  Ne šaljite svoje privatne podatke nepoznatim ljudima. Ne pišite poruke velikim slovima jer to se smatra VIKANJEM. Ne šaljite poruke za koje niste sigurni da bi ih primatelj želio primiti. Poželjno je izbjegavanje slanja dugih poruka jer su primatelji ĉesto revoltiran zbog dugog uĉitavanja poruka.
  5. 5.  Preuzimanje raznih sadržaja za koje nas je obavijestilo raĉunalo da je zaraženo virusom preuzimamo na vlastitu odgovornost. Ne nasjedajte na razne mudro isplanirane zanimljivosti jer se one skupo plaćaju a korisnik nije toĉno obaviješten o njihovom plaćanju. Svoje podatke NIKADA ne smijete davati strancima jer nikada ne znate tko su oni i što će uĉiniti.
  6. 6.  Na online mrežama postoje razne opasnosti od takozvanih ”Hakera” koji nam mogu provjeriti sve naše podatke i kontrolirati našim sustavom.
  7. 7.  Udžbenici iz informatike Internet Ĉasopisi za informatiku(Bug,Vidi)
  8. 8. JOSIPKRASNIĆ IIVAN TARUĈENICI 7.B

×