Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

152 zaštita osobnih podataka na internetu by-luka krpač 8.a

320 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

152 zaštita osobnih podataka na internetu by-luka krpač 8.a

 1. 1. Zaštita osobnih podataka na internetuBy: Luka Krpač 8.a ♥ Mentor: Damir Ivančić, nast. inf.
 2. 2.  Zaštita podataka - proces kojim se osiguravaju podatci od oštećenja pri prijenosu i kontrolira pristup podatcima u računalu. Na taj način zaštita podataka osigurava privatnost korisnika. Koristi se za zaštitu, kako privatnih, tako i javnih podataka.
 3. 3.  Zaštita podataka se koristi pri prijenosu podataka osjetljivog sadržaja (vladinih dokumenata, bankovnih podataka, dokumenata državnih služba, podataka velikih poduzeća...).
 4. 4.  Kako bi podatci na svoje odredište stigli netaknuti i u istom obliku u kojem su poslani, podatke zaštićujemo od oštećenja u prijenosu i neovlaštenih upada ili preusmjeravanja tijekom prijenosa. Također je potrebno zaštiti i podatke koji su spremljeni u našem računalu – od neovlaštenih upada sa istog ili drugih računala i od napada virusa.
 5. 5. Dobre strane interneta… Dobra strana interneta- Dostupnost velike količine najrazličitijih informacija o doslovno svemu što bi korisnike moglo interesirati.
 6. 6. Loše strane interneta… Loša strana interneta- vrlo je teško uspostaviti pravila ponašanja na internetu i time omogućiti sigurnost i zaštitu korisnika. Ne postoji središnja međunarodna organizacija koja motri ili odobrava sadržaj na internetu prije nego što se on ondje pojavi.
 7. 7. Neke vrste “zlouporabe” osobnih podataka na internetu…  Ljudi najviše stradavaju na online  mrežama npr. (facebook, Twitter,  MySpace, gmail, yahoo…) zato jer  daju svoje ime, prezime, adresu  stanovanja, broj telefona…
 8. 8. “Ovisnost” o internetu… Djeca provode više vremena na  internetu nego sa svojim roditeljima i  prijateljima. Postanu opsjednuti  igricama, facebook-om, youtube-om  itd… 
 9. 9. ☻◘…◘☻ Današnja tema je sigurnost djece na  internetu izostavit ćemo sigurnost  samog računala prema internetu  (zaštita od virusa, zaštita podataka  na računalu, preuzimanje i slanje  sadržaja, elektronička pošta i virusi –  više o tome na: www.cert.hr )  zadržimo se na: - chat-u, MSN-u -  društvenim mrežama - elektroničkoj  pošti 
 10. 10. HVALA NA PAŽNJI!!!♫☻ Izradio: Luka Krpač 8.a

×