Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Fitxes projecte castell personatges

4,173 views

Published on

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Fitxes projecte castell personatges

  1. 1. NOM:NOM: SÓN LES PERSONES MÉS IMPORTANTS. TOTS ELS NOBLES I CAVALLERS ESTAN AL SEU SERVICI. ELS OBEÏXEN I RESPECTEN. ELS REIS A CANVI ELS DONEN TERRES I TÍTOLS, COM EL DE COMTE O MARQUÉS. ELS REIS VIATGEN MOLT I TENEN MÉS D’UN CASTELL REPARTITS PER TOT EL PAIS. SÓN LES PERSONES MÉS IMPORTANTS. TOTS ELS NOBLES I CAVALLERS ESTAN AL SEU SERVICI. ELS OBEÏXEN I RESPECTEN. ELS REIS A CANVI ELS DONEN TERRES I TÍTOLS, COM EL DE COMTE O MARQUÉS. ELS REIS VIATGEN MOLT I TENEN MÉS D’UN CASTELL REPARTITS PER TOT EL PAIS.
  2. 2. SÓN ELS AMOS DEL CASTELL I DE TOTES LES TERRES QUE HO RODEGEN. EL SENYOR ÉS EL CAP DELS SOLDATS I DIRIGIX LES LABORS DEL CAMP. LI AGRADA LA CAÇA I ORGANITZA FESTES I TORNEJOS EN EL SEU CASTELL. LA DAMA ÉS UNA DONA MOLT DISTINGIDA I EDUCADA QUE ORGANITZA LES TASQUES DE LES CUINES I DE LA RESTA DEL CASTELL. SÓN ELS AMOS DEL CASTELL I DE TOTES LES TERRES QUE HO RODEGEN. EL SENYOR ÉS EL CAP DELS SOLDATS I DIRIGIX LES LABORS DEL CAMP. LI AGRADA LA CAÇA I ORGANITZA FESTES I TORNEJOS EN EL SEU CASTELL. LA DAMA ÉS UNA DONA MOLT DISTINGIDA I EDUCADA QUE ORGANITZA LES TASQUES DE LES CUINES I DE LA RESTA DEL CASTELL. NOM:NOM:
  3. 3. ÉS EL CAP LOCAL DE L’ESGLESIA. TÉ MOLT PODER I RIQUESES. TOTS LI RESPECTEN I LI TEMEN. A MÉS, MOLTS BISBES TENEN EL SEU PROPI EXÈRCIT. LA RELIGIÓ ÉS MOLT IMPORTANT EN ESTA ÈPOCA, I PER AIXÒ, ES CONSTRÜIXEN GRANS ESGLÉSIES QUE ES DIUEN ÉS EL CAP LOCAL DE L’ESGLESIA. TÉ MOLT PODER I RIQUESES. TOTS LI RESPECTEN I LI TEMEN. A MÉS, MOLTS BISBES TENEN EL SEU PROPI EXÈRCIT. LA RELIGIÓ ÉS MOLT IMPORTANT EN ESTA ÈPOCA, I PER AIXÒ, ES CONSTRÜIXEN GRANS ESGLÉSIES QUE ES DIUEN NOM:NOM:
  4. 4. NOM:NOM: EL CAVALLER ÉS UN GUERRER DE CLASSE NOBLE QUE COMENÇA DES DE MOLT XICOTET A PREPARAR-SE PER A LA LLUITA. ESTÀ AL SERVICI DEL SEU SENYOR I LI DEFÉN EN LES BATALLES I EN ELS ASSALTS AL CASTELL. ÉS MOLT HÀBIL MANEJANT TOT TIPUS D’ARMES I MUNTANT A CAVALL. LES NORMES DELS CAVALLERS ELS OBLIGUEN A LLUITAR PER CAUSES JUSTES, DEFENEN SEMPRE ALS MÉS DÈBILS. EL CAVALLER ÉS UN GUERRER DE CLASSE NOBLE QUE COMENÇA DES DE MOLT XICOTET A PREPARAR-SE PER A LA LLUITA. ESTÀ AL SERVICI DEL SEU SENYOR I LI DEFÉN EN LES BATALLES I EN ELS ASSALTS AL CASTELL. ÉS MOLT HÀBIL MANEJANT TOT TIPUS D’ARMES I MUNTANT A CAVALL. LES NORMES DELS CAVALLERS ELS OBLIGUEN A LLUITAR PER CAUSES JUSTES, DEFENEN SEMPRE ALS MÉS DÈBILS.
  5. 5. PER A PROTEGIR-SE UTILITZA UNA PESADAPER A PROTEGIR-SE UTILITZA UNA PESADA ARMADURA METÀL·LICA, UN CASCARMADURA METÀL·LICA, UN CASC CRIDAT ELM I UN ESCUT, QUE SERVIXCRIDAT ELM I UN ESCUT, QUE SERVIX TAMBÉ PER A IDENTIFICAR-LI EN LESTAMBÉ PER A IDENTIFICAR-LI EN LES BATALLES O EN ELS TORNEJOSBATALLES O EN ELS TORNEJOS .. EL CAVALLER TÉ UN JOVE AJUDANTEL CAVALLER TÉ UN JOVE AJUDANT CRIDAT ESCUDER, QUE LI NETEJACRIDAT ESCUDER, QUE LI NETEJA LES ARMES, LI AJUDA A COL·LOCAR-SELES ARMES, LI AJUDA A COL·LOCAR-SE L’ARMADURA I CUIDA DEL CAVALL.L’ARMADURA I CUIDA DEL CAVALL. AMB EL TEMPS L’ESCUDER TAMBÉAMB EL TEMPS L’ESCUDER TAMBÉ ARRIBARÀ A SER CAVALLER.ARRIBARÀ A SER CAVALLER. NOM:NOM:
  6. 6. VIU EN EL MONESTIR I ES DEDICA A RESAR I A TREBALLAR ELS CAMPS QUE HO RODEGEN. UNA FORMA DE RESAR ÉS EL CANT GREGORIÀ, QUE ES CANTA A L’UNÍSON I SENSE INSTRUMENTS MUSICALS. VIU EN EL MONESTIR I ES DEDICA A RESAR I A TREBALLAR ELS CAMPS QUE HO RODEGEN. UNA FORMA DE RESAR ÉS EL CANT GREGORIÀ, QUE ES CANTA A L’UNÍSON I SENSE INSTRUMENTS MUSICALS. ALGUNS MONJOS COPIEN LLIBRES A MÀ, I ELS DECOREN AMB BONIQUES IL·LUSTRACIONS. A ESTOS LLIBRES SEL’S DIUEN CÒDEXS. ALGUNS MONJOS COPIEN LLIBRES A MÀ, I ELS DECOREN AMB BONIQUES IL·LUSTRACIONS. A ESTOS LLIBRES SEL’S DIUEN CÒDEXS. NOM:NOM:
  7. 7. CULTIVEN LES TERRES QUE RODEGEN AL CASTELL. L?AMO DE LES TERRES ÉS EL SENYOR, QUE LIS DEIXA TREBALLAR EN ELLES A CANVI DE PART DE LA COLLITA. ELS CAMPESINS SÓN POBRES I LA SEUA VIDA ÉS MOLT DURA. CULTIVEN LES TERRES QUE RODEGEN AL CASTELL. L?AMO DE LES TERRES ÉS EL SENYOR, QUE LIS DEIXA TREBALLAR EN ELLES A CANVI DE PART DE LA COLLITA. ELS CAMPESINS SÓN POBRES I LA SEUA VIDA ÉS MOLT DURA. EL CAMPESINS VIVIEN EN CABANYES, I S’ALIMENTAVEN DELS PRODUCTES QUE CULTIVAVEN, COM CEREALS I VERDURES. LA VIDA EN EL CAMP ÉS MOLT DURA. HI HA QUE TREBALLAR MOLT I QUASI TOT EL DIA. TOTA LA FAMÍLIA TÉ QUE TREBALLAR, INCLÓS ELS XIQUETS. EL CAMPESINS VIVIEN EN CABANYES, I S’ALIMENTAVEN DELS PRODUCTES QUE CULTIVAVEN, COM CEREALS I VERDURES. LA VIDA EN EL CAMP ÉS MOLT DURA. HI HA QUE TREBALLAR MOLT I QUASI TOT EL DIA. TOTA LA FAMÍLIA TÉ QUE TREBALLAR, INCLÓS ELS XIQUETS. NOM:NOM:

×