Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Славеј АД

Центар за ортотика и протетика Скопје

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Славеј АД

 1. 1. СЛАВЕЈ АД Центар за ортотика и протетика Скопје
 2. 2. Профил ПАРТНЕР ВО ДВИЖЕЊЕТО • Државен и регионален лидер во областа на ортотика и протетика, со традиција и неприкосновени стандарди за квалитет • 70 години грижа за мобилноста, независноста, самодовербата, благосостојбата и квалитетот на живеење за нашите пациенти • Обемно искуство со помош кај: • најспецифичните случаи на телесен инвалидитет; • полесните категории потреби за ортопедски помагала; • превенција на деформитети кај младата популација.
 3. 3. Мисија и Визија ВИЗИЈА • Работиме посветено, со професионален и одговорен однос • Растеме како развојно ориентирана компанија, со стабилна пазарна позиција, отворена кон нови пазари и нови партнерства • Произведуваме и пласираме ортопедски помагала со највисок квалитет, применувајќи најсовремени производствени технологии и деловни стандарди • Го издигаме Славеј во регионален лидер и креираме работна средина каде вработените со задоволство и ангажирано работат за остварување на поставените цели МИСИЈА • Постојано тежнеење кон поздрав свет, супериорен квалитет на производите и услугите, како и професионалност и успешност на деловните операции • Наш императив е заштита на интересите на потрошувачите, деловните партнери, вработените и акционерите • Основна определба е грижата за здравјето и квалитетот на животот на секој човек, системот на здравствена заштита и животната средина
 4. 4. Историја 1949 основање на компанијата 1952 одвојување од “Рудо Белград” 1970 преселба во целосно нов објект 1990 започнување на процесот за приватизација 1999 отворање на првaта специјализирана продавница за медицински помагала 2007 целосно комплетирање на процесот за приватизација 2014 воведување најсовремена CNC технологија во производствениот процес 2016 воведување сопствена линија сериски произведени бандажерски помагала
 5. 5. Сертификати за квалитет ISO 13485:2016 ISO 9001:2015
 6. 6. Менаџерски тим Горан Чалоски Директор Верче Додовска Раководител на комерција Мирјана Георгиевска Раководител на сектор финансии Борче Стојков Менаџер за квалитет
 7. 7. Стручен тим Ѓорѓи Станишевски Раководител за оддел на ортотика и протетика Сашо Панов Сертифициран ортотичар и протетичар категорија 2 Марија Станишевска Ортопедски техничар Пеце Томоски Ортопедски техничар Јовица Величковиќ Ортопедски техничар Драган Велевски Ортопедски техничар Горан Ангеловски Ортопедски техничар Ацо Калабаков Раководител на чевларско одделение Кире Златев Чевлар моделар
 8. 8. Брендови https://www.ottobock.com https://en.morsa.com.tr http://www.sp-supports https://ortho-rebole.com http://www.comfort- mobility.com http://www.dayangyiliao.com https://www.therapearl.com
 9. 9. Категории производи Протези Помагала за олеснување на живеењето Помагала за бандажирање Подвижност Ортопедски влошки и чевли Ортози Компресивен програм Антидекубитален програм
 10. 10. Соработници http://www.fzo.org.mk http://www.mobilnost.mk https://slavej.mk/pharmacy-store http://www.promedika.com.mk
 11. 11. Продажни локации
 12. 12. Славеј АД
 13. 13. БЛАГОДАРИМЕ ЗА ВНИМАНИЕТО https://slavej.mk/ slavej@slavej.com.mk slavejad slavej.mk slavejad

×