LinkedIn LIVE | 14 juni 2012

1,012 views

Published on

http://petrafisher.com Donderdag 14 juni 2012 vond in De Balie Amsterdam "LinkedIn LIVE" plaats. Een event met training in het strategisch inzetten van LinkedIn, Tips, Gastsprekers en een uitgebreide netwerk borrel.

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,012
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
16
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • 14:30 – 14:35 Welkom, ik ben ontzettend blij zoveel mensen te zien op deze mooie lokatie. Een paar zakelijke medelingen. De toiletten zijn ... De nooduitgang is ... De borrel vind plaats in ... Telefoons vooral NIET uitzetten! De hashtag voor de twitteraars onder ons is LinkedInLIVE Wel graag op stil. Komt er een telefoontje dat je aan MOET nemen... Wellicht netjes even de zaal uit te lopen Maar veel gezelliger om op speaker te zetten en we kletsen allemaal gezellig mee!
 • Vandaag geen tips over het invullen van je profiel. Vandaag gaan we het hebben over het strategisch inzetten van LinkedIn. Wie plaatst er wel eens een status update? Wie neemt deel aan discussies in groepen? Wie reageert op updates van anderen? En wie wil zijn acties op LinkedIn eigenlijk nog iets bewuster, efficiënter en effectiever inzetten? Ja ik ook. Dagelijks ontdek ik slimmere manieren om LinkedIn in te zetten en een deel van die informatie ga ik vandaag met jullie delen. Executives betalen mij €1.500 om er echt een dag 1-op-1 voor te gaan zitten. Zoveel detail kan ik jullie vandaag niet geven. Wel geef ik jullie een aantal van de strategieën die ik normaal gesproken in die executive coaching sessies inzet. We hebben een grote variatie aan sprekers en voorwaarde om te komen spreken was dat ze allemaal iets weg moeten geven! In dit tijdperk van social media word ook wel gezegd:
 • 14:35 What did you do... When John Kennedy got shot? Nelson Mandela walked free 9/11 Wanneer wist ik dat ik echt LinkedIn verslaafd was? Toen ik dit bord zag en meteen dacht: “ Hoezo 509, dan zet je toch gewoon 500+”
 • 14:35 – 14:40 Vandaag geen tips over het invullen van je profiel. Vandaag gaan we het hebben over het strategisch inzetten van LinkedIn. Wie plaatst er wel eens een status update? Wie neemt deel aan discussies in groepen? Wie reageert op updates van anderen? En wie wil zijn acties op LinkedIn eigenlijk nog iets bewuster, efficiënter en effectiever inzetten? Ja ik ook. Dagelijks ontdek ik slimmere manieren om LinkedIn in te zetten en een deel van die informatie ga ik vandaag met jullie delen. Executives betalen mij €1.500 om er echt een dag 1-op-1 voor te gaan zitten. Zoveel detail kan ik jullie vandaag niet geven. Wel geef ik jullie een aantal van de strategieën die ik normaal gesproken in die executive coaching sessies inzet. We hebben een grote variatie aan sprekers en voorwaarde om te komen spreken was dat ze allemaal iets weg moeten geven! In dit tijdperk van social media word ook wel gezegd:
 • 14:40 – 14:41
 • 14:41 – 14:43 Zo, tien stellingen die ik via Twitter beloofd heb hier toe te lichten. Dat gaat vandaag in hoog tempo. Dat is even wat anders dan een hele dag 1-op-1 coaching geven, maar ook wel weer heel leuk, om in zo’n korte tijd zoveel tips met een zaal vol mensen te delen!
 • 14:43 – 14:45 Hoe fix je je reputatie en vindbaarheid in 1 minuut? Door de URL naar je profiel aan te passen! Als je dit niet doet, staat er achter je naam nog een rijtje letters en cijfers. Een URL met alleen je naam staat een stuk professioneler en scoort beter als er op je naam gezocht wordt.
 • 14:45 – 14:50 Know Like Trust Of je nu op zoek bent naar klanten, zakelijk partners, of een baan... Het gaat je niet lukken als mensen jou (of je organisatie) niet kennen. Wie van jullie heeft mij via internet leren kennen en ziet mij vandaag voor het eerst? Deze mensen hebben mij leren kennen omdat ik mezelf zichtbaar maak. Ik doe dit door veel kennis te delen, dat vinden mensen leuk. En als ze mij eenmaal kennen en aardig vinden, dan ontstaat er vanzelf vertrouwen... En schrijven mensen zich in voor mijn event!
 • 14:50 – 14:55 Iedere keer dat je op LinkedIn een update plaatst, komt deze langs op de startpagina van al je connecties. Slechts een deel van je connecties zal deze zien, omdat er wellicht al weer 30 andere updates zijn geplaatst voor zij kijken. Het is dus belangrijk regelmatig updates te plaatsen. Gewoon iedere dag. Niks te melden? Deel je kennis! Dit kan een korte tip zijn. Zoals vorige week, hoeveel mensen zullen een update geplaatst hebben in het kader van “pas je wachtwoord aan”. Om meteen je expertise te delen, is het ook zinvol links naar artikelen en sites te delen. Met een korte toevoeging waarom je dit deelt. Wat valt er voor mensen te halen als zij het gaan lezen?
 • 14:55 – 15:00 Doet het er werkelijk iets toe of iemand een nieuwe foto heeft? Jazeker! Mensen plaatsen een nieuwe profielfoto omdat ze die mooi vinden. Qua uitstraling beter vinden passen bij hun profiel. Dan vinden ze het ook leuk om te horen dat je die foto mooi vind. Hier is voor jou een kans om weer even onder de aandacht te komen. Kost je nog geen minuut om even een compliment te geven! Bij alle mensen die nu de update zien dat hun connectie een nieuwe foto heeft, staat nu jouw comment ook bij die mededeling! Heb je dus zomaar exposure bij het hele netwerk van je connectie!
 • 15:00 – 15:05 Hoe bouw je je netwerk op? Ga je voor zoveel mogelijk connecties? Kwantiteit Of ga je voor zo waardevol mogelijke connecties? Kwaliteit? De kracht van LinkedIn zit in de 2 e graad. Toen ik LinkedIn nog niet zo goed begreep, linkte ik niet met collega’s of de directie. Als ik hun expertise nodig had, kon ik immers zo bij ze binnen lopen. Netwerken online en offline, draait echter veel meer om de netwerken van je connecties. Ooit had ik drie extra trainers nodig. Ik wilde hoge kwaliteit, kende dit soort mensen nog niet en ik had een laag budget. Ik heb een aantal mensen in mijn netwerk gevraagd of zij wellicht zo iemand kenden? Binnen een halve dag kon ik kiezen uit ruim 20 social media experts die voor minder dan hun gebruikelijk uurloon een middag workshops wilden verzorgen! Mijn advies is dan ook om met iedereen te linken die je ooit hebt ontmoet. Jullie hebben allemaal de lijst met deelnemers van vandaag ontvangen. Connect! Je weet immers nooit wie er deel uitmaakt van het netwerk van die ander.
 • 15:05 – 15:10 Hoe kan je groepslidmaatschap je helpen aan klanten? Een baan? Partners? Dat is weer terug te brengen tot de know-like-trust factor. Door status updates te doen, blijf je in de gedachten van je netwerk. In groepen heb je een publiek waaronder ook niet connecties zitten. En je kunt precies de groep kiezen waar mensen zitten die voor jou interessant zijn. Reageer regelmatig op discussies. Start van tijd tot tijd zelf een discussie. Eindig je bijdragen met een vraag, al is het maar “Ben benieuwd hoe anderen hier over denken” dit lokt reacties uit waar jij weer op kunt reageren. Als je bewust 10 groepen kiest die je prioriteit hebben. Zeg 5 met vakgenoten (die moeten namelijk wel eens een klus doorschuiven) en 5 met potentiele klanten. Dan neem je iedere werkdag 2 groepen waar je even 10 minuten de discussies doorscrolt en hier en daar reageert. Zo bouw je naamsbekendheid op . Deel je expertise dan gaan mensen je aardig vinden vanwege het delen en vertrouwen vanwege je expertise. Wie van jullie heeft mij leren kennen door mijn bijdragen in LinkedIn groepen? Kijk, een executive coaching levert me €1.500 op. Maar 10 minuten per dag gratis kennis weggeven levert me een heel netwerk aan potentiële klanten en doorverwijzers op.
 • 15:10 – 15:15 Het begint een beetje saai te worden, maar door tips te geven over vakliteratuur, werk je weer aan je know-like-trust. Ik ben niet bang om geweldige boeken over LinkenIn aan te bevelen. Mensen die graag een boek nemen en alles daarmee zelf ontdekken komen niet op mijn cursus. Maar als ik ze een geweldig boek heb aangeraden, sturen ze hun relaties die liever uitleg krijgen dan een boek wel naar mij. Verder kun je door af en toe een niet werk gerelateerd boek toe te voegen ook een kleine persoonlijke noot toevoegen. Mensen doen zaken met mensen, niet met bedrijven. Ze vinden het dan ook fijn je een beetje te kennen.
 • 15:15 – 15:20 Is het gevaarlijk om te linken met onbekenden? Jazeker! Voor je het weet klikken ze op I Don’t Know this person. The bij insiders welbekende IDK 5 IDK en je krijgt een waarschuwing. 7 IDK en je kunt niemand meer uitnodigen zonder hun email adres in te voeren. Mocht dit je overkomen, dan lees je even op mijn blog hoe je deze restrictie weer ongedaan maakt, maar dat terzijde. Er zijn toch mensen die je graag in je netwerk zou willen hebben die je niet persoonlijk kent. Maar ken je ze dan helemaal niet? Wellicht maken jullie deel uit van dezelfde groep en reageren jullie in dezelfde discussies. In dit online tijdperk vind ik dat je dan ook gewoon mag linken. Sterker nog, Marjon hier, die straks een mooie presentatie geeft, die kende ik alleen via de groep LinkedTips Op een dag vroeg ik haar of ik van Beverwijk met een OV fiets naar Hotel het Hoge duin kon fietsen zonder bezweet bij de klant te komen. Marjon reageerde spontaan en schreef blijf een station langer in de trein zitten. Dan haal ik je op en geef ik je een lift. Nog voor wij elkaar ooit LIVE ontmoet hadden, hadden we elkaar al meerdere malen geholpen. We waren dan ook al lang en breed gelinkt voor wij elkaar die dag daadwerkelijk ontmoetten.
 • 15:20 – 15:25 Hoe vind je klanten die geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst? En mocht je op zoek zijn naar werk, dan ben je zelf je product en zijn potentiële werkgevers de klanten die je zoekt. Zoals inmiddel wel duidelijk is, profileer ik me dusdanig dat klanten naar mij toekomen. Koude acquistie doe ik niet aan. Dit doe ik door actief te zijn in de groepen. Welke groepen? Nou in mijn geval wellicht een open deur dat ik zeer actief ben in de groep Linked Tips. Daarnaast beweeg ik me in groepen waar de doelgroep zit die ik wil bereiken. HR managers bijvoorbeeld. En ik zoek actief op bepaalde keywords. Kom ik dan mensen tegen die voor mij zeer interessant zijn, dan word ik lid van een groep waar zij ook lid van zijn. Je kunt een groepslid namelijk ook volgen. Dan ben je geen connectie, maar krijg je wel de updates van die persoon op je startpagina. Daar kun je dan weer op reageren en zo kom je onder de aandacht en gaat die persoon nieuwsgierig kijken wie dat nou is die zomaar reageert.
 • 15:25 – 15:30 Als mensen op je profiel hebben gekeken, heb je op de een of andere manier hun interesse gewekt. Het is handig ze dan een berichtje te sturen om hen te bedanken en te vragen of je iets voor ze kan betekenen. Zijn jullie lid van dezelfde groep? Dan kun je op die manier een berichtje sturen, zonder gelinkt te zijn. Kijk eerst even terug en vind iets om aan te refereren. Het gebeurt mij nogal eens dat iemand mijn bijdragen in de groep linkedtips leest en op mijn profiel kijkt. Soms schrikt dat af. Durven ze mij hun vraag niet te stellen. Als ik dan een geïnteresseerd berichtje stuur, stellen ze hun vraag alsnog. Ik geef dan vrolijk antwoord. Ik hoef niet meteen iets te verdienen, ik ga relaties aan. Vroeg of laat levert die investering mij meer op dan een antwoord dat ik in 5 minuten kan geven proberen te verkopen als een half uur coaching.
 • 15:30 – 15:34 Wat hebben Google en LinkedIn met elkaar gemeen? Ze hebben beiden een zeer krachtige zoekfunctie! Zorg dan ook dat in je profiel de dingen staan waar jij op gevonden wilt worden. En denk ook aan variaties. Ik ben trainer, maar ik wil ook gevonden worden, binnen LinkedIn en via Google, als mensen zoeken naar training, coaching, of coach. Verder scoort LinkedIn heel hoog in Google. Als iemand op je naam zoekt, en je schrijft geen blog, zal je LinkedIn profiel hoogst waarschijnlijk als eerste in het resultaat naar voren komen.
 • 15:34 – 15:35 Nou heb ik verder geen vak geleerd. En mensen die LinkedIn training geven, dat zijn er 13 in het dozijn (kijk maar eens op je lijst hoeveel er hier al rondlopen). Maar 7 e plaats uit ruim 75 miljoen resultaten vind ik toch niet verkeerd! Je ziet, dat je professionale titel van mijn profiel compleet wordt weergegven en zelfs de eerste zin van mijn summary. Het is dus belangrijk die goed te schrijven. Daarom geef ik nu het stokje graag door aan Marjon Borboom die daar alles van weet!
 • 15:35 – 16:00 Marjon
 • Dankzij Petra weten we precies waar de kansen liggen op LinkedIn. Nu moeten we alleen nog op zoek naar de juiste woorden. Want woorden brengen zaken in beweging.
 • Bij een live ontmoeting is indruk maken niet zo moeilijk. Zo stel ik me op een netwerkbijeenkomst vaak voor:
 • (naar het lichaam wijzen)
 • Marjon Borsboom, een boom van een vrouw
 • Nadat jij je hebt voorgesteld, volgt mijn ‘elevator pitch’: de uitleg over mijn bedrijf
 • Als het gezelschap en de omstandigheden het toelaten, zeg ik:
 • Maar hoe maak je nu op LinkedIn een verpletterende indruk?
 • Makkelijker gezegd dan gedaan.
 • Voorbeeld in LinkedIn letter
 • P.S Niet alle symbolen en bullets werken! Kwestie van uitproberen (activity broadcast uit)
 • Bijvoorbeeld: Bed & Brakfast
 • Desperate times require desperate measures. Steekt je kop eens boven maaiveld uit. Aanvallen & Opvallen!.
 • AIDA klinkt zo lief, opera. Pittigere muziek: Rocky IV, Eye of the Tiger | PATS!
 • Voorbeelden zijn zelf verzonnen of gelezen op LinkedIn
 • Valkuilen: de 4 V’s
 • Besef dat gedroomde klant een netwerk heeft dat meeleest
 • Denk aan de W’s: wie, wat, waar, waarom?
 • Erik W. Dijkstra | PATS: Actueel, Specifiek
 • Rob van de Bosch | PATS: Passie, Aandacht, Specifiek. Kan nog specifieker: wat doet ‘onsite serviceteam’?
 • Erik Jansen | PATS: Passie, Anders, Tegenstellingen, Specialiteit
 • Ik vind het zo leuk dat jullie allemaal hier zitten vandaag en niet bij Marcom, dat ik voor iedereen een cadeautje heb!
 • In de pauze inschrijven bij Petra
 • 16:00 – 16:15
 • 16:15 – 16:30
 • 16:30 – 16:40 Nancy
 • 16:40 – 16:50 Sjoerd
 • 16:50 – 17:00 Mariëtta
 • 17:00 – 17:10 Erik
 • 17:10 – 17:20 Katja
 • 17:20 – 17:30 Trivial LinkedIn Iedereen staan Ik stel vraag JA = groen NEE = rood Fout = zitten Wie nog staat krijgt eeuwig durende roem!
 • Ik vind het zo leuk dat jullie allemaal hier zitten vandaag en niet bij Marcom, dat ik voor iedereen een cadeautje heb! Wie morgen over twee weken niks te doen heeft, mag met zijn RODE kaartje meeloten naar 1 gratis plekje tijdens het trainingsprogramma LinkedIn Totaal. Deze training duurt een hele dag, inclusief lunch en kost €638 ik verloot NU 1 gratis plek, ben je de winnaar, dan verplicht je je om te komen, anders heeft het geen zin om mee te loten. Dit is al over twee weken, dus vanwege de urgentie je naam en email op een RODE kaart schrijven als je mee wilt loten en zometeen in dubbelgevouwen in de tas doen die langs komt. Op vrijdag 13 juli vindt in de ochtend het trainingsprogramma LinkedIn compleet plaats. Hiervoor verloot ik 3 gratis plekken (normale prijs €217) wil je hier een plekje winnen, dan (weer alleen als je ook echt komt) je naam en email op een groene kaart schrijven en dubbelgevouwen in de tas doen. Uiteraard kun je je tijdens de borrel ook nog met fikste korting inschrijven voor deze trainingsdagen of een 1-op-1 coaching.
 • Tot slot... 10% van de netto opbrengst van LinkedIn LIVE gaat naar een goed doel. Bij de borrel staat een lijst met doelen. Je brengt je stem uit door een streepje achter jouw keus te zetten. Wil je meer stemmen uitbrengen? Dan doe je een donatie in de pot! (dat mag natuurlijk zonder meer). Wil je een goed doel toevoegen aan de lijst? Donatie!
 • Bedankt voor jullie aandacht. Ik heb genoten, ik hoop jullie ook. Tijd om LIVE te gaan netwerken!
 • Vandaag geen tips over het invullen van je profiel. Vandaag gaan we het hebben over het strategisch inzetten van LinkedIn. Wie plaatst er wel eens een status update? Wie neemt deel aan discussies in groepen? Wie reageert op updates van anderen? En wie wil zijn acties op LinkedIn eigenlijk nog iets bewuster, efficiënter en effectiever inzetten? Ja ik ook. Dagelijks ontdek ik slimmere manieren om LinkedIn in te zetten en een deel van die informatie ga ik vandaag met jullie delen. Executives betalen mij €1.500 om er echt een dag 1-op-1 voor te gaan zitten. Zoveel detail kan ik jullie vandaag niet geven. Wel geef ik jullie een aantal van de strategieën die ik normaal gesproken in die executive coaching sessies inzet. We hebben een grote variatie aan sprekers en voorwaarde om te komen spreken was dat ze allemaal iets weg moeten geven! In dit tijdperk van social media word ook wel gezegd:
 • LinkedIn LIVE | 14 juni 2012

  1. 1. LinkedIn LIVE LinkedIn Live | 14 juni 2012
  2. 2. LinkedIn LIVE 14 juni 2012 een initiatief van petrafisher.com http://petrafisher.com http://twitter.com/petrafisher http://nl.linkedin.com/in/petrafisher/nl http://pinterest.com/petrafisher http://facebook.com/petrafishertraining http://slideshare.net/petrafisher
  3. 3. 509? DAN ZEG JE TOCH GEWOON 500+
  4. 4. PROGRAMMA LINKEDIN LIVE14:40 – 15:35 LinkedIn actief inzetten15:35 – 16:00 Hoe schrijf je je profiel16:00 – 16:15 PAUZE16:15 – 16:30 “Surprise Act” from the USA16:30 – 17:20 Open Podium17:20 - 17:30 LinkedIn Trivia17:30 - 19:00 Netwerk borrel |Prijsuitreiking
  5. 5. Iedere keer dat je op LinkedIn een update plaatst,komt deze langs op de startpagina van al jeconnecties. Zo werk je aan je KNOW factor.
  6. 6. Doet het er werkelijk iets toe of iemand een nieuwe foto heeft?Jazeker! Mensen plaatsen een nieuwe profielfoto omdat ze die mooivinden. Qua uitstraling beter vinden passen bij hun profiel.Hier is voor jou een kans om weer even onder de aandacht te komen.Kost je nog geen minuut om even een compliment te geven! KNOWand LIKE
  7. 7. De kracht van LinkedIn zit in de 2e graad:Kijk naar welk netwerk er achter een persoon zit, in plaats vanalleen te kijken naar de persoon.
  8. 8. Reageer regelmatig op discussies. Start van tijd tot tijd zelf een discussie. Eindig jebijdragen met een vraag, dit lokt reacties uit waar jij weer op kunt reageren.
  9. 9. Deel niet alleen je eigen kennis, maar ook vakliteratuur. Dit versterkt je LIKE factor (je deelt) en toont ook dat je zelf niet stil staat.
  10. 10. Hoe vind je klanten die geïnteresseerd zijn injouw product of dienst? Door middel van eengerichte keyword search. Gebruik booleanexpressions (AND OR “ “ ) voor specifiekeresultaten.
  11. 11. Als mensen op je profiel hebben gekeken, hebje op de een of andere manier huninteresse gewekt.Het is handig ze dan een berichtje te sturen omhen te bedanken en te vragen of je iets voorze kan betekenen.
  12. 12. n 75miljoe#7 uit ruim r zoekres ultaten naa raining. L inkedIn T Schrijf lees baar voor ekmachines. mensen èn zo
  13. 13. Krachtig communiceren op LinkedIn door Marjon Borsboom online tekstbureau COPYkleiner http://copykleiner.nl/
  14. 14. Mijn naam is…Marjon Borsboom• Bernard• Otto• Rudolf• Simon…en dan een boom
  15. 15. een grote boom
  16. 16. PATS!Ik heb een plekje veroverd in je brein
  17. 17. Mijn bedrijf heet……en ik maak teksten een ‘koppie kleiner’• commercieel tekstschrijver• voor online & offline media• bijv. website, persbericht• kleine opdrachten, kleine bedrijven
  18. 18. Ik ben voor de kutklusjes
  19. 19. PATS!COPYkleiner heeft een plekje veroverd in je brein
  20. 20. Krachtig communicerenvolgens AIDA model• Attention ► aandacht trekken• Interest ► interesse wekken• Desire ► verlangen creëren• Action ► tot actie bewegen
  21. 21. Beperkingenhoud rekening met• schermlezen gaat 20-50% langzamer• LinkedIn lay-out staat vast (regels!)• niveau eigen schrijftalent
  22. 22. Beperking schermlezenkom meteen tot de kern• uithangbord• krantenkop
  23. 23. Beperking schermlezenhoud het kort• zinnen 15 woorden• alinea’s 5 regels
  24. 24. Beperking schermlezenhoud het luchtig• witruimte• tussenkopjes• THEORIE Het is relatief makkelijk om ondernemers te vertellen hoe ze hun profiel moeten vullen met krachtige teksten. Er zijn allerlei theorieën en modellen ontwikkeld die je daarvoor kunt gebruiken. PRAKTIJK Daarna komt onvermijdelijk het moment: “Dat kun je nu wel zo makkelijk zeggen, maar ik moet het toch zelf doen!” Loopt u ook vast in goede bedoelingen? COPYkleiner biedt 1op1 ondersteuning. ACHTERGROND Met mijn tekstbureau COPYkleiner heb ik jarenlange ervaring met het schrijven van wervende teksten voor on- en offline media. Vanuit persoonlijke interesse in Social Media zet ik die ervaring nu ook in voor profielteksten.
  25. 25. Beperking LinkedIn lay-outeerst in Word typen• opsommingtekens• symbolen• makkelijk tekens tellen• controle spelling en grammatica
  26. 26. Beperking eigen schrijftalentblijf realistisch• niet te gehaast• voorkom spelfouten• let op grammatica• niet eindeloos fröbelen• hulp inschakelen• ieder z’n vak
  27. 27. We moeten nu lef tonen
  28. 28. NIEUWE BENADERING P A T S
  29. 29. PPersoonlijk“mag ik u helpen organiseren en opruimen?” personal organiserPrikkelend“meer omzet door betere webteksten” seo-copywriterPittig“u heeft geen verstand van verzekeren” verzekeringsadviseurPassie“ik ga vanuit mijn hart voor de smaak van pure eenvoud” cateraar
  30. 30. AActueel“teamtrainingen in tijden van crisis” organisatiecoachAnders“graag zit ik met mijn handen in uw haar” haarstylistAandacht“wegens omstandigheden geopend” webshopAlliteratie“minder mankracht moet mogen” reorganisatiedeskundige
  31. 31. TTegenstelling“met MIJN hulp altijd de juiste kleding in JOUW kast” imagodeskundige“voor ondernemers die met minder moeite meer klanten willen” acquisitie-expert“ik kijk of u luistert” communicatieadviseurThema“specialist in EK-premiums en overige relatiegeschenken”“heeft uw LinkedIn profiel een Voorjaarsschoonmaak nodig?”
  32. 32. SSpecifiek“administratiekantoor voor MKB-bedrijven van 5 tot 70 medewerkers in de regio Utrecht”Specialiteit“advocaat met jarenlange ervaring in het familierecht”Slim“Zodra ik met mijn vingers knip, zakt u in een diepe slaap. U voelt zich daadkrachtig. U kiest NU voor mij” hypnotherapeut PATS!
  33. 33. ValkuilenVaagtaalweinig herkenning leidt tot wegklikken
  34. 34. ValkuilenVaktermenafkortingen + jargon = alleen voor intimi
  35. 35. ValkuilenVeelomvattendadviseur, coach, directeur, eigenaar, manager, oprichter
  36. 36. ValkuilenVegasNaam Achternaam ☁ ☹ ✈ ☼ ☺AutoDoc HSE - dynamic virtual PDF printer for ☑ E-mail ☑ Fax ☑ Print ☑ Archive ☑ SMS ☑ VOIP ☑ TTS ☑ OCR ☑ Barcode
  37. 37. ValkuilenVertalingschrijf alleen in het Engels als je een internationale doelgroep hebt en waak voor ‘steenkolen’-Engels
  38. 38. Herschrijven HeadlineSalesmanager ►Sales Manager Nederland voor de lingerie van Madame SuperTrash | eind juni 2012 voor de consument beschikbaar in de betere lingeriewinkel PATS!
  39. 39. Herschrijven HeadlineTeamleider serviceteam ►Bij de gemeente Den Haag leid ik samen met een collega het onsite serviceteam | aansturen 15 mensen | verbeteren bedrijfsprocessen volgens methode Lean Six Sigma PATS!
  40. 40. Herschrijven Samenvatting(deze persoon heeft nu geen Summary) Sinds 1997 ben ik beroepsfotograaf en verzorg ik portretten, theater-, product- en bedrijfsfotografie. Ik onderscheid me door een heldere, haast minimalistische stijl. Waar en wanneer mogelijk werk ik met het aanwezige licht. Dan ben ik op mijn aller-scherpst. Beeldcommunicatie Of het nu gaat om mensen of dingen, ik breng de boodschap in beeld door interactie. Ik verbind mijn camera met het product, het bedrijf, de sfeer, het karakter van de geportretteerde, de voorstelling. Ik maak onopvallend en op afstand of juist direct contact. Achtergrond Mijn opleiding tot Industrieel Ontwerper (Bachelor of Science, TU Delft) geeft me een grote voorsprong bij het herkennen van de beste kant en de belangrijkste eigenschappen van een object of product. Het vormt ook een voordeel bij de communicatie met vormgevers, ontwerpers, artdirectors en bij het werken in een team. PATS!
  41. 41. Einde PATS!bedankt voor jullie aandacht
  42. 42. ALLEEN VANDAAG!
  43. 43. Creatief Denkproces in een notendop16-06-12 Sjoerd de Waal | www.trainnovation.nl | info@trainnovation.nl 55
  44. 44. Tip 1: Kies een uitdagende vraag  Hoe gaan we de omzet met 5% verhogen? (Gaaaaaaaaaap!!!!)  Op welke manier zorgen we ervoor dat klanten vechten om bij ons orders te plaatsen? (Mmmmm…)  Zou het niet fantastisch zijn als klanten het dubbele zouden betalen voor onze diensten? (Yessssss!)16-06-12 Sjoerd de Waal | www.trainnovation.nl | info@trainnovation.nl 56
  45. 45. Tip 2: Kies eerst makkelijke ideeëngenerators  Start met een standaard brainstorm (purge), zonder oordeel  Daarna in groepjes van 2 eerst JA MAREN en vervolgens JA ENNEN.  Complete groep opdelen in groepjes van 4-6 personen en met Post-Its JA ENNEN.  Door de bril van een ander:  Asterix, James Bond, Lady Gaga, Steve Jobs16-06-12 Sjoerd de Waal | www.trainnovation.nl | info@trainnovation.nl 57
  46. 46. Tip 3: Filteren en selecteren  Gebruik gekleurde stickertjes om ideeën met potentieel te selecteren  Groen voor goed  Rood voor kansloos  Blauw voor interessant  Ideeën met meeste groene en/of blauwe stickertjes verder onderzoeken en plussen en minnen onderzoeken.16-06-12 Sjoerd de Waal | www.trainnovation.nl | info@trainnovation.nl 58
  47. 47. Tip 4: Maak projecten van de beste ideeën  Maak mensen verantwoordelijk voor de beste ideeën en maak er projecten van.  Waar nodig herhaal je het proces rondom de beste ideeën.  Communiceer periodiek de voortgang op een positieve wijze.  Maak het een feest om aan te werken!16-06-12 Sjoerd de Waal | www.trainnovation.nl | info@trainnovation.nl 59
  48. 48. Tip 5: Actie!16-06-12 Sjoerd de Waal | www.trainnovation.nl | info@trainnovation.nl 60
  49. 49. Sjoerd de Waal GSM 06-28149402 E-mail: info@trainnovation.nl Website: www.trainnovation.nl Blog: Trainnovation.wordpress.com LinkedIn: http://nl.linkedin.com/in/sjoerddewaal Facebook: http://www.facebook.com/Trainnovation Twitter: @trainnovation Innovatieve Training & Coaching16-06-12 Sjoerd de Waal | www.trainnovation.nl | info@trainnovation.nl 61
  50. 50. ZAKELIJK PORTRET – REPORTAGE – PRODUCTFOTOGRAFIE
  51. 51. ZAKELIJK PORTRET – REPORTAGE – PRODUCTFOTOGRAFIE
  52. 52. Tips in de logistiek KATJA HEEMSKERK 14-6-2012
  53. 53. Wie ben ik? • ORGANISATOR • CREATIEF • TECHNISCH • SENSITIEF • DOORZETTER • PUZZELAAR
  54. 54. Ik  LogistiekORGANISATOR  PLANNENCREATIEF  DENKEN IN OPLOSSINGENTECHNISCH  GEBRUIK VAN SOFTWARE INZET NIEUWE TECHNIEKEN
  55. 55. Ik  Logistiek (2)SENSITIEF  MENSEN ZIJN BELANGRIJKSTE FACTORDOORZETTER OPLOSSINGEN BEDENKEN, UITVOEREN ENIMPLEMENTERENPUZZELAAR  WELKE STUKJES HEBBEN WE NODIG?
  56. 56. Tips• ZORG VOOR GOEDE BASISBESTANDEN• KEEP IT SIMPLE
  57. 57. Vragen ?
  58. 58. Onder je naam staatautomatisch je huidigefunctie titel.Dit kun je niet aanpassen. D FO UT GOE
  59. 59. Je professionale titel magmaximaal 140 tekens(inclusief spaties) lang zijn. D FO UT GOE
  60. 60. Je profielfoto magmaximaal 1MB zijn. D FO UT GOE
  61. 61. Je kunt vijf verschillendewebsites op je profielinvullen. D FO UT GOE
  62. 62. Het is nooit mogelijk te zienhoeveel connecties iemandmet 500+ connecties heeft. D FO UT GOE
  63. 63. Functies staan altijd opchronologische volgorde.Ook als je meerdere“huidige” functies hebt. D FO UT GOE
  64. 64. Als je een link aan eenupdate toevoegt, kun je depreview van de siteaanpassen. D FO UT GOE
  65. 65. Als je in loondienst werkten ZZP’er bent, moet je 2profielen maken. D FO UT GOE
  66. 66. Het is niet mogelijkspeciale tekens in jeteksten op LinkedIn tegebruiken. D FO UT GOE
  67. 67. Je kunt maximaal 25vaardigheden|skills aan jeprofiel toevoegen. D FO UT GOE
  68. 68. Met een betaald accountkrijg je ook de naam te zienvan mensen die anoniem jeprofiel bekijken. D FO UT GOE
  69. 69. Om een LinkedInbedrijfspagina te maken,moet je een eigen domeinhebben. D FO UT GOE
  70. 70. Plaats je automatisch eenTweet als LinkedIn update,dan kunnen mensen daargeen comment bij plaatsen. D FO UT GOE
  71. 71. Een LinkedIn update heeftaltijd de opties ‘like’‘comment’ en ‘share’. D FO UT GOE
  72. 72. Als je je Twitter accountaan je LinkedIn accountkoppelt, verschijnen al jeTweets als LinkedInupdates. D FO UT GOE
  73. 73. Je kunt iemands updatesverbergen zonder deconnectie te verbreken. D FO UT GOE
  74. 74. Om vragen tebeantwoorden in deQuestion & Answer sectie,moet je eerst als experterkend worden. D FO UT GOE
  75. 75. Het OpenLink icoontjenaast je naam geeft aan datje ieder connect verzoekaccepteert. D FO UT GOE
  76. 76. Als je meerdere applicatiesaan je profiel koppelt (bvevent, readinglist,slideshare) kun je dezeonderling verslepen. D FO UT GOE
  77. 77. Iedereen die nu nog staatheeft vals gespeeld. D FO GOE UT
  78. 78. 10% netto opbrengst LinkedInLIVE naar goed doel
  79. 79. LinkedIn LIVE 14 juni 2012 een initiatief van petrafisher.com http://petrafisher.com http://twitter.com/petrafisher http://nl.linkedin.com/in/petrafisher/nl http://pinterest.com/petrafisher http://facebook.com/petrafishertraining http://slideshare.net/petrafisher

  ×