Turisme

217 views

Published on

Descripció del Turisme Cultural i tres dels seus subgèneres més importants.

Published in: Travel
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
217
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Turisme

  1. 1. TURISMECULTURAL
  2. 2. TURISME INTRODUCCIÓFeina basada en la creació, coordinació, explicació iorganització d’un seguit d’activitats turístiques.És una ocupació que ofereix un gran ventall d’activitats,d’entre les quals en destaquen:Guia turístic (cultural, esportiu, oci nocturn…)Editor de guies i mapes amb interés turísticRealitzador estudis i estadístiques sobre les possibilitats turístiques d’unazonaPromotor als punts de procedència dels turistesMuntatge de punts d’informació turístic (en llocs estratègics i escollitsdesprés d’un estudi)
  3. 3. TURISME INTRODUCCIÓPer poder assolir aquesta ocupació és necessari: - facilitat d’expressió i de parla - bon coneixement de llengües (sobretot tenir una bona base de l’anglès, però evidentment,també tenir formació sobre la llengua dels llocs d’origen dels turistesvisitants) - gran disposició al públic
  4. 4. TURISME TURISME CULTURALTipus de turisme que posa l’accent en aquells aspectesculturals que ofereix una determinada destinacióturística ( un petit poble, una ciutat, una regió o unpaís).En els últims anys ha cobrat importància en zones ons’han vist limitats altres tipus de turisme (sol i platja,esportiu, etc.)Precisa de recursos historicoartístics per al seudesenvolupament. És més exigent i menys estacional.
  5. 5. TURISME SUBGÈNERES DEL TURISME CULTURALUrbà (tot el que dóna de si una ciutat: cultura, oci…)Arqueològic (vinculat amb les restes materials de la vida humana)Literari (motivat per llocs o esdevenimets de caràcter bibliogràfic)Cinematogràfic (visita de llocs on s’hi han rodat pel·lícules)Funerari (visita de cementiris de renom)Científic (oferta turística per realitzar investigacions)Gastronòmic (vinculat amb el menjar tradicional del destí turístic)Enològic (relacionat amb els vins de la zona)
  6. 6. TURISME SUBGÈNERES DEL TURISME CULTURALEn el meu cas, m’he especialitzat en 3 subgèneresUrbà: intenció del turista de conèixer més la ciutat, monuments,llocs dinterès, gastronomia, …Aquest tipus de turisme s’acostuma a complementar amb el desol i platja.
  7. 7. TURISME SUBGÈNERES DEL TURISME CULTURALEn el meu cas, m’he especialitzat en 3 subgèneresLiterari: visita a llocs que són escenari d’una novel·la o bé quetenen relació amb la vida i boiografia de l’autor.
  8. 8. TURISME SUBGÈNERES DEL TURISME CULTURALEn el meu cas, m’he especialitzat en 3 subgèneres- Cinematogràfic

×