El Llenguatge Dels Nous Mitjans De Comunicació

1,000 views

Published on

Published in: Education
1 Comment
0 Likes
Statistics
Notes
 • Grácias por el magnífico trabajo que nos ayuda mucho en nuestro trabajo de profesores y educadores
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,000
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
11
Comments
1
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

El Llenguatge Dels Nous Mitjans De Comunicació

 1. 1. Què són els nous mitjans Patrick Mompó Fonaments i evolució de la multimèdia
 2. 2. <ul><li>Lev Manovich va néixer a Moscou, volia ser pintor però no obstant això va començar estudiant matemàtiques en 1975, durant dos anys compaginava els estudis de matemàtiques amb classes privades de dibuix clàssic. </li></ul>Introducció
 3. 3. Introducció El 1985 va treballar per Digital Effects en el Midtown de Manhattan (Nova York) una de les primeres empreses en el món que es dedicaven a la producció d'animació 3D per ordinador per al cinema i la tv. Tron (1982) Joc creat per Digital Effects
 4. 4. <ul><li>El 1995 a Ars Electronica a Àustria en el festival anual d’art per ordinador més prestigiós del món veu com canvien els mitjans a una nova etapa, la categoria de gràfics per ordinador desapareix i és substituïda pel “net art”, s’utilitza l’ordinador per a l'emmagatzematge i distribució, la World Wide Web es consolida. </li></ul>Introducció
 5. 5. <ul><li>El 1995 a Sant Petersburg va participar en un festival d’art per ordinador, aquest festival tenia el nom de “En busca d’una tercera realitat”, allà va descobrir el guant màgic de Nintendo, un guant que transmet els moviments de la mà a un petit sintetitzador electrònic. </li></ul>Introducció
 6. 6. <ul><li>Per Manovich els nous mitjans són: </li></ul><ul><li>• Internet • Multimèdia • Videojocs • CD-ROM / DVD • Realitat Virtual </li></ul>Què són els nous mitjans?
 7. 7. <ul><li>Exposa que els nous mitjans identifica l'ordinador com una eina de distribució i exhibició més que de producció de material. Per tant, tot el que produeix l’ordinador, com ara fotografia creada per ell mateix, no està catalogat com a nou mitjà, però la fotografia que s’emmagatzema en un CD i s’ha de veure a través de l’ordinador, si. </li></ul>Què són els nous mitjans?
 8. 8. <ul><li>REPRESENTACIÓ NUMÈRICA </li></ul>Els principis dels nous mitjans Tots els objectes dels nous mitjans es componen de codi digital. Són representacions numèriques qual cosa implica: Un objecte dels nous mitjans pot ser descrit per mitjà d'una funció matemàtica (imatge, forma). Un objecte dels nous mitjans pot estar sotmès a una manipulació algorísmica, per exemple per treure-li el soroll a una fotografia, canviar el contrast, canviar proporcions. Els mitjans es tornen programables. Exemple (imatge, formes) Exemple (manipulació imatge)
 9. 9. <ul><li>MODULARITAT </li></ul>Els principis dels nous mitjans Es podria anomenar l'estructura fractal dels nous mitjans, l'objecte dels nous mitjans presenta sempre la mateixa estructura modular. Un objecte dels nous mitjans consta de parts independents, cadascuna es compon d'una altra més petita, aquestes parts sense perdre la seva identitat es poden anar unint entre si per a convertir-se en objectes més grans. Exemple (Nines russes)
 10. 10. <ul><li>AUTOMATITZACIÓ </li></ul>Els principis dels nous mitjans Els principis de representació numèrica i modularitat permeten automatitzar moltes operacions implicades en la seva creació, manipulació i accés. Hi ha programes de en el qual l'usuari modifica o crea des de zero un objecte per mitjà de plantilles. En el món del disseny per exemple hi ha filtres que poden modificar una imatge de manera automàtica, també es pot parlar amb l'ordinador en un xat d'Internet per mitjà de bots, o amb la intel.ligència artificial dels videojocs. Exemple (filtre modificació automàtica imatge)
 11. 11. <ul><li>VARIABILITAT </li></ul>Els principis dels nous mitjans Una conseqüència de la codificació numèrica i de l'estructura modular és que poden existir diferents versions d'un mateix objecte, normalment solen estar muntades per l'ésser humà i per un ordinador. Es tracta de tenir alguna cosa en aquest moment i tal com ho vols. Exemple (L’home crea el objecte) Exemple ( Amb la creació del objecte, aconsegueix diferents versions)
 12. 12. <ul><li>Característiques de la variabilitat: </li></ul>Els principis dels nous mitjans Els elements es guarden en una base de dades, a partir de la qual pot generar una varietat d'objectes d'usuari final. Exemples (BDD)
 13. 13. <ul><li>Característiques de la variabilitat: </li></ul>Els principis dels nous mitjans Es separa el contingut de la interfície, es poden crear moltes interfícies a partir de les mateixes dades. Exemple (Segons la interfície, pots treballar amb unes dades o altres)
 14. 14. <ul><li>Característiques de la variabilitat: </li></ul>Els principis dels nous mitjans La informació sobre l'usuari la utilitza un programa informàtic per adaptar la composició del medi i crear els propis elements. Exemple (Una vegada introduides les dades, el programa configurarà l’usuari i l’aplicació)
 15. 15. <ul><li>Característiques de la variabilitat: </li></ul>Els principis dels nous mitjans L'hipermèdia és una altra estructura popular dels nous mitjans. Exemple (Hipermedia, conexions)
 16. 16. <ul><li>Característiques de la variabilitat: </li></ul>Els principis dels nous mitjans Mitjançant les actualitzacions periòdiques també hi ha variabilitat dels objectes. Exemple (Pantalla de actualitzacions de Windows Update)
 17. 17. <ul><li>Característiques de la variabilitat: </li></ul>Els principis dels nous mitjans Un principi bàsic de la variabilitat és la escalabilitat, per la qual es poden generar versions diferents del mateix objecte mediàtic. Exemple (Versions de Windows)
 18. 18. <ul><li>TRANSCODIFICACIÓ </li></ul>Els principis dels nous mitjans Per Manovich és el principi més important. Dóna la possibilitat de pensar en els nous mitjans com dues capes: la capa cultural i la capa informàtica. Exemples de capa cultural: Enciclopèdia, conte, història, etc ... Exemple (Enciclopèdia)
 19. 19. <ul><li>TRANSCODIFICACIÓ </li></ul>Els principis dels nous mitjans La capa informàtica seria: el procés i el paquet de dades que es transmeten per la xarxa, la classificació i concordança, funció i variable, llenguatge informàtic i estructura de dades. La capa informàtica afecta la capa cultural ja que els ordinadors creen, distribueixen, guarden i arxiven els nous mitjans però també la capa cultural afecta la informàtica. Exemple (Transmisió de dades)

×