Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Portugal 2

Portugal with Erasmus+

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Portugal 2

 1. 1. 2019.MÁRCIUS 30.- ÁPRILIS 7. Utazás Portugáliába
 2. 2. 1. nap  Reggel 6 órakor elindultunk Budapestre a repülőtérre. 10 órakor elindultunk a géppel Münchenbe, onnan Lisszabonba mentünk.  Amikor megérkeztünk taxival elmentünk a szállásra.  Utána a városban kirándultunk és sok érdekességet néztünk meg. A A legtöbb időt aznap a Belém negyedben töltöttük. Majd visszamentünk a hotelba ahol remekül aludtunk..
 3. 3. 2. nap Reggel egy jót reggeliztünk. Elmentünk körbe nézni a városban. Sok szuvenír boltba bementünk. Délután elmentünk a vasútállomásra. 3 órát utaztunk a vonaton északra. Mikor megérkeztünk páran fogadtak minket, majd kisbusszal elvittek minket Tondelába egy hotelhoz, ahol először találkoztunk a családunkkal. Én egy remek, nagyon kedves családot kaptam, ami miatt nagyon szerencsésnek érzem magam. A családdal először elmentünk egy csodálatos város részt megtekinteni ahol a lánnyal beszélgettem.
 4. 4. 3. nap  Reggel amikor elindultunk az iskolába sok kedves gyerekkel találkoztam. 8:40kor beültem egy portugál órára, ahol egy nagyon kedves tanárral voltunk. Eléggé jó volt a tanóra ahhoz képest, hogy 90 perces volt. Ezután találkoztunk a többiekkel is, ahol megismerte egymást mindenki. Itt elmondták, hogy majd írnunk kell egy naplót, amiben minden napról be kell számolni. Délben ebédeltünk az iskolai menzán, ahol nagyon finom ebéddel fogadtak minket. Délután elkezdődött a megnyitó.  A gyerekek egy kedves dalt adtak elő nekünk. Utána az országok zászlóit fellógattuk. A portugál tanárok kitaláltak egy játékot, aminek az volt a célja, hogy mi gyerekek kommunikáljunk egymással. Majd elindultunk a polgármesteri hivatalba.
 5. 5. 4. nap  Reggel földrajz órával kezdtem. Majd portugál nyelvleckét vettünk.  Amit tanultunk egymásnak fel kellet mondani. Utána egy remek ebéddel vártak minket, ahol rengeteg finomság volt. Elmentünk a Caramelo autó múzeumba, ami valami elképesztő volt. Majd felmentünk egy hegytetőre. Utána egy kerámia műhelybe mentünk, ahol megcsodálhattuk, hogy készülnek azok a tárgyak. Majd én elmentem 3 gyerekkel egy foci edzésre, ahol beszélgettünk és magyarul tanítottam őket, ők pedig engem portugálul.
 6. 6. 5. nap  Reggel elindultunk Aveiroba. Előszőr a Barra Beachen megnéztük az óceán partot, ami gyönyörű volt. Utána Costa Nován megnéztünk pár különleges házat. Délben elmentünk ebédelni Aveiroban egy pizzériába, ahol nagyon finom pizza volt. Majd elmentünk hajózni, ami nagyon jó volt. A hajózás után megleshettük a Ovos moles készítését. Ezután kaptunk 2 óra szabadidőt. Utána visszamentünk Tondelába.
 7. 7. 7. nap  Sajnos ezen a napon volt a búcsúzkodás, de attól még nagyon jó és izgalmas volt. Reggel elmentünk egy sajt gyár látogatásra, ahol sok finom sajtot és egyéb finomságokat kóstolhatunk. Utána visszamentünk az iskolába, megebédeltünk. Szabad délutánunk volt. Én bent maradtam a suliban és ott játszottunk, beszélgettünk.  Este eljött a búcsúvacsora, ahova a családok is eljöttek. Remek kiszolgálás volt és remek ételek is. A vacsora végén táncosok jöttek és utána mi is táncoltunk.
 8. 8.  Amikor a táncnak vége lett minden ország előadott egy hagyományos dalt. Szerintem minden ország nagyon ügyes volt. Ez után átmentünk egy másik épületbe, ahol csináltak egy bulit, ahol nagyon jól szórakoztunk. A buli után sajnos bekövetkezett a búcsú. Sokan sírtak. Nagyon szomorú pillanat volt ez, mert nagyon megszerettük egymást.
 9. 9. 8. nap  Ezen a napon búcsúztunk el a családunktól, ami az egyik legszomorúbb része volt a kirándulásnak. Korán reggel elindultunk a vasútállomásra, ahonnan Lisszabonba mentünk. Délben, amikor megérkeztünk Lisszabonba, elmentünk a boltokba, hogy megvegyük a szuveníreket vagy ajándékokat. Utána kirándultunk. Felültünk a 28-as villamosra, ami kicsit zsúfolt volt. Megnéztünk egy-két templomot és pár csodálatos utcát.
 10. 10. 9. nap  Nagyon korán kellet kelnünk és hamar meg kellet reggeliznünk hogy időben odaérjünk a reptérre. Ugyanazzal a taxival mentünk a reptérre, mint amivel érkeztünk. Balszerencsénkre a gép késett 45 percet, de túléltük. Amikor visszaértünk Magyarországra örültünk, hogy újra láthatjuk a családunkat. Sok embernek, köztük nekem is ez volt az egyik legjobb hetem az életemben.

×