Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Tutorial celtx

1,757 views

Published on

Mini tutorial de Celtx

Published in: Education
  • Be the first to comment

Tutorial celtx

  1. 1. Crees un projecte nouVas a “Afegeix” (dalt de tot a l’esquerra)Sortirà una finestra “Afegir element”. Selecciones “Guió de cinema” i li poses el nom: Sinopsi.Ja estàs dintre de “Sinopsi”. Ara només queda redactar-la. Per això has de seleccionar “text” de lapestanya “Capçalera d’escena”.
  2. 2. Per la “Escaleta” he fet la mateixa operació: Afegir / Guió de Cinema /posar el nom: Escaleta. Ladiferència És que començaries amb “text” i introduiries “ACTE I/Seqüència 1” i a continuació hasde seleccionar “capçalera d’escena”.Se’t posa de color gris. Allí només has de posar, per exemple: INT. CASA DE SANDRA. NOCHE. Elprograma ja t’ho posa en majúscules. No indiquis el número d’escena perquè el programa ho fa deforma automàtica.Després d’això, tornes a marcar “text” i descrius l’escena: “Sandra estava asseguda, bla, bla, bla...”A la següent escena tornaries a indicar “capçalera d’escena” i així totes les vegades.Si te n’adones, les escenes es van numerant a la part esquerra del programa.Per a incloure personatges tens que repetir l’operació: Afegeix /Afegeix element / Personatge.Entraràs en una pantalla on només has d’anar omplint les cel·les. Des d’aquí pots anar afegint totsels personatges que vulguis.Si et fitxes, a la finestra esquerra pots veure com s’ha creat un accés a la Sinopsi i un altra accés al’Escaleta.

×