Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

0

Share

Download to read offline

Papers ambientals-juny2013-num22

Download to read offline

Papers Ambientals nº22

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
  • Be the first to like this

Papers ambientals-juny2013-num22

  1. 1. PAPERS AMBIENTALS Juny 2013Juny 2013Juny 2013Juny 2013---- NúmeroNúmeroNúmeroNúmero 22222222 Benvolguts pares i mares: Com cada fi de curs, us feïm un resum de totes les activitats dutes a terme en el nostre centre relacionades amb mediambient i amb la comunitat estudiantil. El projecte multidisciplinar que s’ha exposat enguany, ELELELEL CONSUM RESPONSABLECONSUM RESPONSABLECONSUM RESPONSABLECONSUM RESPONSABLE, s’han realitzat diversos tallers i exposicions: Publicitat i els seus efectes, Petit comerç, Cicle de vida d’una peça de roba: uns texans, berenars saludables i responsables d’arreu del món, elèctric responsable, hàbits diaris: què podem fer per reduir el consum?, Espècies invasores: comprar animals exòtics, una forma de consum o moda que pot tenir greus conseqüències, els objectius del desenvolupament del mil·lenni , mostra d’activitats artístiques relacionades amb el consum.
  2. 2. HORT ECOLÒGICHORT ECOLÒGICHORT ECOLÒGICHORT ECOLÒGIC Biel Coll els alumnes dels grups de diversificació de3r i 4t d’ESO han continuat el projecte de l'hort ecològic i jardí de planta autòctona, degut a l'èxit que ha tingut el cursos anteriors. S’han sembrat hortalisses d’hivern i d’estiu: espinacs, rúcula, colfloris, porros, carxofes, lletugues, pastanagues, tomatigueres, pebreres, carabasseres i faves; i es continua amb l’hort d’herbes aromàtiques autòctones. A més, els productes de l’hort són fruit de planters. A partir de llavors ha nascut la planta i després s’ha trasplantat adequadament i segons les fases lunars a l’hort. Per fomentar el creixement de les verdures s’ha utilitzat el compost. Les males herbes i les plantes eliminades per renovar l’hort s’han triturat a la compostera, per ser enterrades perquè seguir el procés de descomposició, enriquir la terra i alimentar les plantes. SEPARACIÓ DE RESIDUS:SEPARACIÓ DE RESIDUS:SEPARACIÓ DE RESIDUS:SEPARACIÓ DE RESIDUS: S’ha realitzat la recollida i separació de paper i dels plàtics i envasos.
  3. 3. Enguany hem tingut un problema important amb la neteja del patí. Es va elaborar un calendari de neteja que consistia en la recollida de envasos i papers després dels esplais, que els alumnes llançaven en terra enlloc d’abocar-los a les paperere s corresponents que estan distribuïdes arreu del centre. Entre les millores plantejades pel proper any, us demanem la vostra col·laboració, per tal de reduir el material dels embolcalls dels berenars (plàstics, paper d’alumini, ampolles de plàstic,...) i substituir-lo per material reutilitzable (carmanyoles, tuppers, embolcalls de tela, cantimplora,...). També us agrairíem que els vostres fills no embrutessin en terra les zones comuns i exteriors durant els esplais SOLIDARITATSOLIDARITATSOLIDARITATSOLIDARITAT Al llarg del curs s’han realitzat els berenars solidaris i s’ha obtingut un guany 1286,31€ i 1045,11€ de les competicions solidàries. Tots els doblers recaptats s’han enviat a Batahola (Guatemala) PROJECTESPROJECTESPROJECTESPROJECTES DE CENTREDE CENTREDE CENTREDE CENTRE Com que cada revista conté una recepta relacionada amb el centre, enguany el departament de Llengua i Cultura clàssica ha preparat una jornada gastronòmica de cuina grecollatina. Els alumnes de l’optativa de 3r d’ESO, CULTURA CLÀSSICA, i de 1r de Batxillerat Internacional, han degustat i organitzat una variada mostra de receptes antigues i modernes de la cuina tradicional grega i romana. Tot l’alumnat que rep classe d’alguna assignatura
  4. 4. del departament (LLATÍ, GREC I CULTURA CLÀSSICA), ha participat d’aquesta jornada. Si voleu provar un dels plats que més èxit ha tingut, aquí teniu la recepta: RECEPTA DE TZATZIKI (CREMA DE IOGURT I COGOMBRE): Ingredients: 1 cogombre 1 tassa de iogurt grec 1 cullerada d’oli 1 cullerada de postres del suc de mitja llimona Sal, anet i un o dos alls Pelar el cogombre i ratllar finament. Agregar la resta dels ingredients. refredar a la gelera 1 o 2 hores. El tzatziki tindrà millor sabor si el iogurt és espès i àcid (grec) i si s’ha fet el dia d’abans. Acompanya molt bé el peix, albergínies o carbassons fregits.

Papers Ambientals nº22

Views

Total views

156

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

67

Actions

Downloads

2

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×