Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Papers ambientals-desembre2012-num21

Papers Ambientals nº21

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Papers ambientals-desembre2012-num21

  1. 1. PAPERS AMBIENTALS DesembreDesembreDesembreDesembre 12121212---- NúmeroNúmeroNúmeroNúmero 21212121 Benvolguts pares i mares: Com cada any, ens dirigim a vosaltres per donar-vos a conèixer el que farem el curs 12/13 a l'IES Son Pacs com a centre mediambiental. La finalitat d'aquests Papers és informar-vos cada avaluació del que fem amb els vostres fills per preservar el medi ambient. L’any passat vam renovar el guardó, durant dos anys més, i per això seguirem fent una bona feina com a Centre Ecoambiental. El projecte multidisciplinar que treballarem enguany és ELELELEL CONSUM RESPONSABLECONSUM RESPONSABLECONSUM RESPONSABLECONSUM RESPONSABLE, ja atès que vivim una època econòmicament difícil per a tots volem conscienciar els alumnes a què aprenguin a elegir entre el que és necessari i el que no. Algunes de les activitats que es duran a terme durant aquest curs són: Decoració de Nadal: S’han utilitzat materials reciclats, en podreu veure una mostra al hall del nostre centre.
  2. 2. Concurs fotogràfic: Us anirem informant a través de la web de l’institut, de quines seran les bases d’aquest i els premis que obtindran els guanyadors. Projecte interdisciplinar: Se us anirà informant més endavant, ja que està planificat per a la tercera avaluació. Dins el projecte ‘Son Pacs net’ que va començar el curs passat, enguany estem realitzant activitats diverses de recollida de fems al pati. A més, es va fer una exposició de la quantitat de fems que llancen durant els esplais. RECICLANT PROJECTESRECICLANT PROJECTESRECICLANT PROJECTESRECICLANT PROJECTES HORT ECOLÒGICHORT ECOLÒGICHORT ECOLÒGICHORT ECOLÒGIC (Biel Coll): continuam el projecte de l'hort ecològic i jardí de planta autòctona, degut a l'èxit que ha tingut el cursos anteriors. Els grups que duen a terme aquest projecte són 3r i 4t de diversificació. S’han sembrat espinacs, rúcula, patates i faves; i es continua amb l’hort d’herbes aromàtiques autòctones.
  3. 3. SEPARACIÓ DE RESIDUS:SEPARACIÓ DE RESIDUS:SEPARACIÓ DE RESIDUS:SEPARACIÓ DE RESIDUS: Els alumnes de 1r d’ESO s’encarreguen de la recollida i separació de paper, dels plàstics i envasos se n’encarreguen els de 2n d’ESO i dels residus perillosos el responsable és el professor Lluís Pons (fluorescents, pintures, tòxics, etc.) Aquests darrers els passarà a recollir una empresa especialitzada. A més, setmanalment diferents grups d’alumnes s’encarreguen de realitzar el reciclatge de papers i envasos de les aules i de les zones comuns. REGALA NADAL: DÓNES PREGALA NADAL: DÓNES PREGALA NADAL: DÓNES PREGALA NADAL: DÓNES POC,OC,OC,OC, REGALES MOLTREGALES MOLTREGALES MOLTREGALES MOLT Com cada any en aquest centre es fa la recollida selectiva que enguany duu el lema “Regala Nadal: dónes poc, regales molt”, on es donen joguines, i com a novetat també podeu contribuir amb roba i d’aliments. Els contenidors estaran tot el mes de desembre al hall per a què els professors i alumnes interessats puguin fer la seva donació. Tots els objectes recollits aniran a la Fundació Deixalles i algunes de les joguines aniran a una ludoteca d’Es Jonquet. Volem agrair la vostra col·laboració i fer que aquest Nadal sigui un poc més solidari. PROJECTES NOUPROJECTES NOUPROJECTES NOUPROJECTES NOUSSSS El proper any 2013 és l’AAAAny de l’Esfera de l’aiguany de l’Esfera de l’aiguany de l’Esfera de l’aiguany de l’Esfera de l’aigua i en el centre es proposaran activitats diverses i relacionades amb el consum responsable d’aigua i altres energies. També, el 2013 serà l’Any Internacional de la quinoaAny Internacional de la quinoaAny Internacional de la quinoaAny Internacional de la quinoa. La quinoaquinoaquinoaquinoa, és un dels grans més importants dels Andes, es tècnicament la llavor d’una herba, encara que és considerat un
  4. 4. gra. Pertany a la família de vegetals com els espinacs però es compara amb els cereals per la seva composició i manera de menjar-lo. És un aliment interessant atès que la quinoa és rica en vitamines del complex B, vitamina C, E, tiamina i té un alt contingut de sals minerals com fòsfor, potassi, magnesi i calci entre d’altres. RECEPTA DE NADAL: CANELONS DE GÍRGOLES I FORMATGE DE CABRACANELONS DE GÍRGOLES I FORMATGE DE CABRACANELONS DE GÍRGOLES I FORMATGE DE CABRACANELONS DE GÍRGOLES I FORMATGE DE CABRA Ingredients: 250 gr. de gírgoles 1 ceba mitjana 3 talls finets de formatge de cabra llet, farina, sal nou moscada 20 plaques de canelons Formatge emmental per a gratinar Es bullen les plaques de canelons en una olla amb força aigua i sal. Es deixen caure d'una en una per evitar que s'enganxin. Un cop són cuites ‘al dente’, s'escorren i es deixen assecar planes sobre un drap de cuina ben net. Per a fer la farsa es talla la ceba a llunes finetes i es posa a coure amb una mica d'oli fins que està daurada. S'afegeixen les gírgoles tallades, un polsim de sal i es fan a boc baix fins que són cuites. Es treu, s'afegeix el formatge de cabra esmicolat i es tritura. En una paella es posa una cullerada de mantega i la farina blanca crua. Es remena fins que la farina agafi un to daurat. S'afegeix un pessic de sal, nou moscada i llet tèbia i es va remenant fins aconseguir una beixamel poc espessa. S'afegeix la pasta de gírgoles i formatge i es va lligant fins aconseguir una pasta compacte. Es van farcint les plaques de canelons i es van col·locant en una safata. Es cobreix de beixamel i es posa una cap de formatge per sobre. Es gratina i es menja.

    Be the first to comment

    Login to see the comments

Papers Ambientals nº21

Views

Total views

121

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

56

Actions

Downloads

2

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×