Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Upcoming SlideShare
Papers ambientals-juny2013-num22
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

0

Share

Download to read offline

Papers ambientals desembre 2014-num23

Download to read offline

Papers Ambientals nº23

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
  • Be the first to like this

Papers ambientals desembre 2014-num23

  1. 1. 1 PAPERS AMBIENTALS Desembre 14- Número 23 Benvolguts pares i mares: Un altre any ens dirigim a vosaltres per donar-vos a conèixer el que farem el curs 14/15 al l'IES Son Pacs com a centre medioambiental. La finalitat d'aquests Papers, com cada any, és informar-vos cada tres mesos de les activitats que desenvolupam amb els vostres fills per preservar el medi ambient. Què és nou d’enguany? COMISSIÓ MEDIAMBIENTAL ALUMNES: Donat que la neteja al nostre institut no és tan satisfactòria com ens agradaria, especialment als exteriors, ja que no es produeix un reciclatge efectiu a l’hora del pati, s’ha creat una comissió mediambiental integrada per alumnes de 1r a 4t d’ESO. Algunes de les mesures ja preses en col·laboració amb aquesta comissió són les següents: ! S’han repartit uns fulls amb les normes de neteja per cada aula, a més de deixar un kit de neteja per aula. ! S’ha fet especial incidència en l’utilització d’embolcalls reciclabes per als berenars dels nostres alumnes enlloc del paper d’alumini i dels diferents plàstics habitualment emprats. S’ha de tenir en compte que l’ús d’embolcalls reciclabes no només ens ajuda a mantenir els exteriors del nostre centre més nets, a més a més, estalviam recursos.
  2. 2. 2 ! També en relació a la problemàtica amb la neteja dels nostres exteriors, s’ha decidit canviar el tipus de contenidor, els nous ja han estat adquirits. I s’ha posat en marxa un concurs de cartells per aquests contenidors. ! Seguint amb el problema de neteja d’exteriors, s’han identificat els punts crítics amb major acumulació de brutícia i s’han redistribuït les papereres: • 16 papereres d’envasos de les quals 13 estan situades als exteriors i 3 a l’interior. • 28 papereres de RSU de les quals n’hi ha tres a l’interior del centre i les altres 25 es troben distribuïdes als exterios del centre. ENGUANY OBRIM UN CICLE DE XERRADES RELACIONADES AMB EL MEDIAMBIENT I LA SOLIDARITAT: ! Xerrades tallers reciclatge a 1r d’ESO per part de Càritas. ! Xerrades de comerç just per part de l’organització “S’altra senalla” a 3r ESO. Als esplais del dijous també hi haurà venda de productes de “S’altra senalla” per part dels alumnes de 2n de Batxillerat Internacional. ! Xerrades de la fundació Campaner a 3r i 4t d’ESO sobre el bacteri noma (Mediambient + solidaritat). PROJECTE RECOLLIDA ROBA I JOGUINES: De la mà de Càritas es portarà a terme un projecte de recollida de roba i joguines que s’extendrà al llarg de tot el curs, així com a dues recollides puntuals d’aliments, de novembre a desembre i per Pasqua. BIG VAN THEORY: Com ja sabeu la investigació científica és una de les claus per la sostenibilitat i per tant la conservació del nostre mediambient. Així doncs, ens plau destacar la visita de The Big Van Theory al nostre centre. A aquesta activitat organitzada per als alumnes de
  3. 3. 3 Batxillerat Internacional, també hi assistiren tots aquells alumnes de 4t d’ESO, 1r de Batxillerat i Cicles que cursen assignatures de caire científic, a més de professors. The Big Van Theory és una companyia formada per joves científics investigadors que recorre els teatres amb un seguit de divertits monòlegs de temàtica científica. EL CAMIÓ DEL RECICLATGE: Enguany els nostres alumnes participaran al llarg de tot el curs d’aquesta activitat que ofereix Emaya per a les escoles. El Camió del Reciclatge es desplaça als centres educatius per tal de recollir residus especials que els nins i nines poden dur de casa seva o de l’escola. En concret, les fraccions que recull el camió són: bombetes, roba, juguetes, piles, petits electrodomèstics, material informàtic (ratolins, teclats, etc.), CDs-DVDs. A la vegada que es recullen els residus que els nins i nines han portat de casa seva, un monitor els explica quina serà la vida d’aquests residus i a què es destinaran. Aquest passat dimarts 16 vàrem tenir es la primera visita del camió del reciclatge. Donat que es poden reservar tantes visites del Camió com es necessitin al llarg del curs, us convidam a seguir participant en aquesta activitat.
  4. 4. 4 RECICLANT PROJECTES HORT ECOLÒGIC del qual s’encarrega en Biel Coll. Continuam el projecte de l'hort ecològic i jardí de planta autòctona que es desenvolupa des de fa una sèrie d’anys. S’han sembrat productes de temporada: faves, cols, lletugues, bròquil, ravanets, espinacs i rúcula. Ja s’han recollit tots aquells que tenen una produccio ràpida, com els ravanets i la rúcula. Els mateixos alumnes que porten endavant el projecte de l’hort són els que han muntat el mural de davant la sala de professors, fet al llarg d’uns tallers realitzats pels professors de plàstica els anys anteriors. SEPARACIÓ DE RESIDUS: Continuam amb la recollida i separació de paper de cada classe, de la qual s’encarreguen els alumnes. Així com dels plàstics i envasos. Pel que fa als residus perillosos (fluorescents, baix consum ...), els passarà a recollir una empresa especialitzada.

Papers Ambientals nº23

Views

Total views

149

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

68

Actions

Downloads

2

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×