Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Cofinanciering sectorplannen. Deel 1: de projectvoorbereiding

2,469 views

Published on

In deze driedelige serie vertellen wij u de belangrijkste stappen die u kunt nemen voor een goed sectorplan om werkgelegenheid in uw sector te stimuleren. Waar moet u op letten tijdens de projectvoorbereiding, de aanvraag en de aanvraag? Oftewel, hoe komt u in aanmerking voor cofinanciering van uw sectorplan?

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Cofinanciering sectorplannen. Deel 1: de projectvoorbereiding

 1. 1. COFINANCIERING SECTORPLANNEN: GROTE KANS VOOR MEER WERKGELEGENHEID DE WEG NAAR EEN GOED SECTORPLAN “ SAMEN WERKEN AAN EEN PLAN DAT BIJDRAAGT AAN BEHOUD VAN WERK, HET VINDEN VAN NIEUW WERK EN AAN GROEI VAN WERKGELEGENHEID “ IN THEMA: SCHOLING & ARBEID 3 DELEN NAAR EEN GOED PROJECT DEEL 1: DE PROJECTVOORBEREIDING
 2. 2. WAARVOOR IS COFINANCIERING BEDOELD? ACHTERGROND HET MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID (SZW) STELT 590 MILJOEN EURO BESCHIKBAAR VOOR PROJECTEN DIE LEIDEN TOT: • MEER WERK OF STAGEPLEKKEN VOOR JONGEREN; • BEHOUD VAN VAKKRACHTEN; • BEGELEIDING VAN MET WERKLOOSHEID BEDREIGDE WERKNEMERS NAAR NIEUW WERK.
 3. 3. VOOR WIE IS COFINANCIERING BEDOELD? ACHTERGROND DE FINANCIERING IS BEDOELD VOOR SAMENWERKINGSVERBANDEN VAN RELEVANTE PARTIJEN IN DE SECTOR OF REGIO. DIT ZIJN BIJVOORBEELD: • WERKGEVERSORGANISATIES • WERKNEMERSORGANISATIES • SECTORALE ORGANISATIES • KENNISCENTRA BEROEPSONDERWIJS-BEDRIJFSLEVEN KOMT U IN AANMERKING? START MET DEEL 1 VAN EEN GOED SECTORPLAN: DE PROJECTVOORBEREIDING
 4. 4. 1DE PROJECTVOORBEREIDING EEN GOEDE PROJECTVOORBEREIDING VERGROOT DE SLAGINGSKANSEN ONDERZOEK HET VOLGENDE: 1 VOLDOET U AAN DE FORMELE EISEN OM AAN TE VRAGEN? Bijvoorbeeld: • de relatie tussen het O&O-fonds en de CAO • eigen vermogen van tenminste 80% van het gevraagde subsidie JA?
 5. 5. 1DE PROJECTVOORBEREIDING EEN GOEDE PROJECTVOORBEREIDING VERGROOT DE SLAGINGSKANSEN ONDERZOEK HET VOLGENDE: JA? 2 WORDEN DE GRENZEN VOOR STEUN AAN INDIVIDUELE ONDERNEMINGEN GERESPECTEERD? De opleidingskosten van deelnemende ondernemingen zijn namelijk maar beperkt subsidiabel.
 6. 6. 1DE PROJECTVOORBEREIDING EEN GOEDE PROJECTVOORBEREIDING VERGROOT DE SLAGINGSKANSEN ONDERZOEK HET VOLGENDE: JA? 3 IS DE SAMENWERKING TUSSEN PARTNERS GOED VASTGELEGD? PNO Consultants heeft een voorbeeld van een overeenkomst ontwikkeld.
 7. 7. 1DE PROJECTVOORBEREIDING EEN GOEDE PROJECTVOORBEREIDING VERGROOT DE SLAGINGSKANSEN ONDERZOEK HET VOLGENDE: 4 STEL EEN REALISTISCH PROJECTPLAN OP. Als minder dan 60% van het project wordt gerealiseerd, wordt de subsidie op 0 euro vastgesteld. Zorg altijd voor een goede administratie en bewijsstukken. GELUKT?
 8. 8. 1DE PROJECTVOORBEREIDING EEN GOEDE PROJECTVOORBEREIDING VERGROOT DE SLAGINGSKANSEN ONDERZOEK HET VOLGENDE: GELUKT? 5 BEDENK GOED HOE OVERHEADSKOSTEN OP EEN ANDERE MANIER GEDRAGEN KUNNEN WORDEN De kosten voor coördinatie en administratie zijn maar gedeeltelijk subsidiabel. Met name voor grote projecten is de overhead erg laag.
 9. 9. HEEFT U VRAGEN OVER DE PROJECTVOORBEREIDING? MAIL DAN NAAR: Senior consultant, Scholing & Arbeid DIEDRICK.JANSEN@PNOCONSULTANTS.COM THEMA: SCHOLING & ARBEID OF LEES DE TIPS VOOR DEEL 2: DE AANVRAAG

×