Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Microsoft arata viitorul media in ecosistemul Windows

211 views

Published on

În data de 5 Decembrie 2013, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, a avut loc "Future of Media" - conferinta care a arătat cum va consuma conținut și aplicații publicul larg în viitor. De asemenea, cum se întâlnesc canalele media cu platformele mobile.

Secțiuni
- MEDIA - Sesiunea a adus în prim plan noile tehnologii și inovatii din industrie, prezentând modul în care interacționează utilizatorii în era media;
- ADVERTISING - Au fost prezentate campanii inovatoare, creative și interactive în mediul offline și online, care au avut un impact pozitiv și rezultate viabile;
- MOBILE - Au fost oferite cele mai bune practici pentru crearea și gestionarea unei campanii
și strategii de implicare a aplicațiilor mobile în campanii.

Evensys, Microsoft și Nokia au adus in prim plan modul în care românii consumă conținutul media, cele mai noi idei din advertising și platformele media actuale.

Follow-up-ul meu (cu album foto și, într-o editare ulterioară, înregistrări video):
http://olivian.ro/media-future/

Published in: Technology
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Microsoft arata viitorul media in ecosistemul Windows

  1. 1. Viitorul media în ecosistemul Windows Un pas mai aproape de cele mai noi tendințe în tehnologie cu o ofertă completă de dispozitive Windows pentru Sărbători București, 5 decembrie 2013 – În cadrul conferinței Future of Media, Microsoft a oferit o privire asupra celor mai noi tendințe în tehnologie, cum se schimbă comportamentul de consum al utilizatorilor, precum și câți români intenționează să achiziționeze un device mobil de Sărbători. Ceaduceviitorulpentruconsumatori Mobilitate Dacă astăzi mobilitatea se traduce prin device-uri utilizate în funcție de context, pe viitor tehnologia vaaveaputerea de a se transformaodată cu utilizatorul – de exemplu, interfețelenaturale de utilizare se voradapta la locațiași la contextulutilizatorului. Direcțiasa, viteza, undeșicând se vaoprivoroferiindiciidespreceeace el urmeazăsăfacă, permițândtehnologieisăanticipezenevoile sale. Căutareorientatăpeacțiune Înziua de astăziutilizatorulpetrecefoartemulttimpcăutânddocumenteșiinformații, aspect ceafecteazăproductivitateaacestora. Peviitorutilizatorii se vormuta de la căutare la acțiune, folosindinterfețe de utilizarenaturală, cum ar fi touch, voce șigesturi.De exemplu, înviitorunangajatvaputeasăvadăinformațiiledintr-o întâlnireanterioarăîntr-un mod clarși repopulate cu notițe, chart-urișiprezentări. Dateleadiționalevor fi automat colectate din sursepubliceși private înfuncție de context, filtrate, analizateșiprezentateîntr-un mod inteligentpentrudispozitivulșiecranulfolosit. Odată cu explozia de informațiedigitală, sistemelevor face maimultăanalizăprezentândcunoștințe „distilate” pentrucautilizatoriisăpoată fi maiproductiv. Interfețenaturale Interfețelede utilizatorevolueazăcătreinterfețenaturalececreeazămaimulteinteracțiuniumane – dispozitive cu touch, Kinect, recunoaștereavocii, recunoașterevizuală. Întreagaindustrie de entertainment se vaschimbapentru a oferiopțiuni de explorare, deoareceecraneleșiconținutulvor fi conectate. Ce își doresc românii de Sărbători Un survey recent organizat de Microsoft, ce a vizat 7500 de consumatori din Europa relevă faptul că 78% dintre intervievați intenționează să achiziționeze un dispozitiv electronic de Sărbători. Pentru România, 98% din cei 600 de respondenți au declarat că device-urile electronice se află pe lista lor de cumpărături de Crăciun, 66% dintre aceștia știu exact ce device își doresc, în timp ce 17% dintre consumatori declară că nu înțeleg diferitele opțiuni și specificații tehnice ale device-urilor disponibile.
  2. 2. La nivel de research, 50% dintre respondenți declară că se informează din review-uri online înainte de achiziție, în timp de 45% apelează la prieteni sau rude în căutare de recomandări. Întrebați ce și-ar dori să primească drept cadou de Crăciun, 30% dintre consumatorii români au declarat că și-ar dori un laptop nou, 18% o tabletă și 29% un nou smartphone. Printre alte opțiuni vizate de români se numără dispozitive hibrid și console de gaming. Tudor Galoș, Consumer Marketing Manager, Microsoft România: „În întâmpinarea sezonului de Sărbători, avem un nou val de dispozitive inovative ce rulează Windows 8.1 – fie că vorbim de tablete și dispozitive 2-in-1 ce îmbină comoditatea și mobilitatea, sau că vorbim de experiențe concentrate pe productivitate prin cele mai performante notebook-uri, Ultrabook-uri sau sisteme all-in-one. Microsoft și partenerii săi sunt pregătiți cu o gamă variată, adaptată tuturor tipurilor de utilizatori.” Device-uri cool pentru Sărbători Asus Transformer Book T100 Conceptul Transformer ajunge pe piața din România în cea mai nouă variantă – ASUS T100, o tabletă de 10” cu procesor Intel Atom cu patru nuclee și sistem de operare Windows 8.1. O adevărată bijuterie tehnologică ce poate funcționa în voie ca tabletă sau ca laptop, cu toate funcționalitățile și productivitatea oferite de tastatura detașabilă, sistemul de operare Windows și suita de aplicații Microsoft Office. Toshiba Encore Tableta Toshiba Encore 8” este o tabletă ultraportabilă, ideală pentru consumatorii care caută un echilibru între a lucra și a se juca. O tabletă ușor de utilizat cu o singură mână, Encore beneficiază de o cameră de 1080p ideală pentru conferințe pe Skype. Puterea și performanțele se datorează experienței complete cu Windows 8.1 și Microsoft Office Home & Student 2013, procesorul Quad Core Intel Atom și variatelor opțiuni de conectivitate, inclusiv extinderea spațiului de stocare prin card microSD.
  3. 3. Pe lângă tabelete vedetă ale sezonului am pregătit împreună cu principalii operatori de telefonie mobilă cele mai atractive oferte pentru telefoanele cu Windows Phone, fie că vorbim despre smartphone-uri accesibile (ex. Nokia Lumia 520) sau smartphone-uri cu specificații tehnice avansate (ex. Nokia Lumia 1020). Aplicații care te ajută să te pregătești de sărbători Zonga pentru Windows Phone Aplicațiefoarteanticipată de utilizatoriiromâni, Zongaesteacumdisponibilăpentruclienții Windows Phone. Cu peste 20 de milioane de piesedisponibileșiposibilitatea de a le asculta cu saufărăacces la Internet, Zongaesteunadintrecelemaipopulareaplicațiiromânești de muzică la oraactuală. Vocea României Daca ești fan Vocea României si vrei să fii în permanență la curent cu noutățile și să-ți susții favoriții, aplicația Vocea României pentru Windows Phone te va atrage cu siguranță.
  4. 4. Flipboard pentru Windows 8.1 Flipboard este revista ta personală, disponibilă direct pe PC-ul sau tableta ta cu Windows 8.1. Ai posibilitatea de a salva sursele preferate astfel încât să îți construiești revista ideală. Trip Journal Pentru cei care încă nu și-au planificat vacanța de Crăciun, Trip Journal este un prieten de încredere care te ajută să îțidocumentezitoateexperiențele, sățiurmăreștiitinerariulîntimp real,fărăsăpierzivreun moment important al călătoriei. Ai parte de statisticiprecumdistanțaparcursă, timpulscursșihartalocațiilorvizitate. Toateașezate sub forma unuijurnal cool. Despre Microsoft „Inspirațianoastră la Microsoft estesăfimliderulîntehnologieșipartenerul de încrederepentruviitorulRomâniei” Anunțatăîniulie 2013, nouastrategie a companiei la nivelmondialva fi centratăpecreareauneifamilii de device-urișiserviciipentruutilizatoriindividualișipentruorganizații, de care vorbeneficiaoamenii de peîntreagaplanetă – acasă, la serviciusauînmișcare, înactivitățilepe care le prețuiesccelmaimult. Direcțiilestrategice de impact local ale Microsoft sunt Agenda DigitalăpentruRomânia, CompetitivitateaMediului de AfacerișiCrearea de OportunitățipentruTineri. Mai multedetaliidespre Microsoft înRomânia pot fi obținute de peaceastăpagină.

×