Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
1. Mensen denken steeds meer visueel dan tekstueel;
2. De (visuele)boodschap wordt met animatie beter
onthouden dan met te...
Boodschap
Een stijl van animeren moet in een lijn zijn met je boodschap.
Door bij het kiezen voor een stijl rekening te ho...
Smart.pr is een online applicatie voor PR
professionals. Wij denken dat PR draait om het slim
distribueren van je nieuws (...
ABNAMRO wilde graag onderzoeken hoe zij hun financiële
producten met animaties kunnen uitleggen.
Op advies van Awesome Ani...
BMW Value Service: all-in onderhoudspakketten
voor BMW’s geregistreerd in 2000 – 2008, met
vooraf inzicht in de totaalprij...
Bekijk hier nog veel meer voorbeelden van ons werk:
awesomeanimatie.nl
In de conceptfase wordt de
briefing geïnterpreteerd,
een concept bedacht (idee
en vertelwijze) en een
voorstel voor de sti...
Awesome content
moet duidelijk zijn
voor de doelgroep.
Én bestaan uit
aansprekende
beelden die de
kijker zo persoonlijk
mo...
Animatie maakt ingewikkelde boodschappen makkelijker te
begrijpen, beter te onthouden en simpel te delen.
awesomeanimatie ...
Maatwerk applicaties vormgegeven in de stijl van het merk.
Of het nou op een website is, binnen Facebook of voor mobiel,
a...
TOP OF MIND
Forrester: video’s worden 53 keer vaker in zoekresultaten
getoond dan tekstpagina’s. Video wordt ook vaker ged...
Olchert Vels
06 17 44 97 55
olchert@awesomeamsterdam.nl
10 redenen waarom bedrijven gebruik moeten maken van animatie
10 redenen waarom bedrijven gebruik moeten maken van animatie
10 redenen waarom bedrijven gebruik moeten maken van animatie
10 redenen waarom bedrijven gebruik moeten maken van animatie
10 redenen waarom bedrijven gebruik moeten maken van animatie
10 redenen waarom bedrijven gebruik moeten maken van animatie
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

10 redenen waarom bedrijven gebruik moeten maken van animatie

2,924 views

Published on

Bekijk de video hier: http://vimeopro.com/awesomepreview/awesome-animatie/video/85741219
We hebben steeds minder tijd om lange teksten of verhalen te lezen of presentaties door te ploegen. Animatie biedt veel mogelijkheden om merkboodschappen helder en effectief over te brengen.
Deze presentatie geeft 10 redenen waarom bedrijven animatie moeten inzetten, ondersteund met een drietal awesome animatie cases.

Published in: Design
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

10 redenen waarom bedrijven gebruik moeten maken van animatie

 1. 1. 1. Mensen denken steeds meer visueel dan tekstueel; 2. De (visuele)boodschap wordt met animatie beter onthouden dan met tekst; 3. Snelle informatieoverdracht die aansluit bij het digitale zapgedrag en die op elk gewenst moment even snel bekeken kan worden; 4. Animatie maakt ingewikkelde boodschappen makkelijker begrijpbaar; 5. Animatie biedt veel mogelijkheden voor een herkenbare merkuitstraling; 6. De film kan makkelijk in vele talen uitgevoerd worden d.m.v. Voice Over of ondertiteling 7. Met animatie kan eigenlijk alles wat bedacht wordt ook uitgevoerd (geen last van weersomstandigheden, dure lokaties etc.); 8. Animatie is op vele plekken te gebruiken (site/socialmedia/YouTube); 9. En makkelijk via social media of de email te delen; 10.Met altijd meetbare resultaten.
 2. 2. Boodschap Een stijl van animeren moet in een lijn zijn met je boodschap. Door bij het kiezen voor een stijl rekening te houden met wat je wilt vertellen en aan wie, vergroot je het effect dat je wilt bereiken. Uitstraling Wat wil je uitstralen? Vriendelijk, zakelijk of allebei? Moeten de films herkenbaar zijn als een serie? Welke rol heeft de afzender (het merk) in de films? En hoe consistent moet het zijn met de rest van de huisstijl of campagne concept? Flexibiliteit Verschillende stijlen brengen verschillende workflows met zich mee en daar moeten we rekening mee houden. Verwacht je in een proces veel kleine wijzigingen dan is het bijvoorbeeld verstandig om met een gemakkelijk aanpasbare stijl te werken.
 3. 3. Smart.pr is een online applicatie voor PR professionals. Wij denken dat PR draait om het slim distribueren van je nieuws (via e-mail, het web en social media), het meten van je effectiviteit en het onderhouden van je relaties met de media. Animatie in deze vorm: simpel, helder, kort en betaalbaar Bekijk de animatie
 4. 4. ABNAMRO wilde graag onderzoeken hoe zij hun financiële producten met animaties kunnen uitleggen. Op advies van Awesome Animatie is er een viertal stijlen ontwikkeld om te onderzoeken welke stijl het beste bij ABNAMRO past; door de kijker het beste wordt begrepen en welke stijl het meest wordt geassocieerd met de bank. Door middel van kwalitatief en kwantitatief onderzoek is er vervolgens een definitieve stijl bepaald op basis van de door ons ontwikkelde stijlen. In deze video een van de vier geteste stijlen: de Iconische Stijl. Bekijk de animatie
 5. 5. BMW Value Service: all-in onderhoudspakketten voor BMW’s geregistreerd in 2000 – 2008, met vooraf inzicht in de totaalprijs en de uit te voeren werkzaamheden. Awesome Animatie heeft een tiental animaties ontwikkeld om het complete aanbod all-in onderhoudspakketten begrijpelijk uit te leggen. Bekijk een van de 10 animaties
 6. 6. Bekijk hier nog veel meer voorbeelden van ons werk: awesomeanimatie.nl
 7. 7. In de conceptfase wordt de briefing geïnterpreteerd, een concept bedacht (idee en vertelwijze) en een voorstel voor de stijl gedaan. 1. Conceptfase In de ontwerpfase wordt een script ontwikkeld in de vorm van een storyboard i.c.m. Voice over tekst. Tegelijkertijd wordt een grafische stijl ontworpen. Ook vindt in deze fase de selectie voor de voice stem plaats. Eventueel te ontwikkelen muziek wordt ook in deze fase gecomponeerd. 2. Ontwerpfase In de bouwfase worden de grafische elementen omgezet naar animatie. Vervolgens begint het animeren zelf. Als de animatie af is wordt de geluidseffecten eronder gezet en wordt de voice over getimed en eronder gezet. 3. Bouwfase Gedurende het gehele proces zijn er uiteraard feedback- momenten. Maar de oplevering van de eerste versie is een belangrijk moment omdat dan het eindproduct concreet vorm krijgt 4. Feedbackfase
 8. 8. Awesome content moet duidelijk zijn voor de doelgroep. Én bestaan uit aansprekende beelden die de kijker zo persoonlijk mogelijk betrekken.
 9. 9. Animatie maakt ingewikkelde boodschappen makkelijker te begrijpen, beter te onthouden en simpel te delen. awesomeanimatie heeft veel ervaring met het ontwikkelen van een helder verhaal, maar ook met het uitwerken van een passende stijl die in lijn is met zowel de kernwaarden als de huisstijl van de klant. Voorbeeld: Animatie Compilatie Enkele van onze projecten... BMW maakt rijden geweldig
 10. 10. Maatwerk applicaties vormgegeven in de stijl van het merk. Of het nou op een website is, binnen Facebook of voor mobiel, applicaties moeten relevant zijn. Ze moeten iets toevoegen. Met als basis het ontwikkelen en doortesten van een optimale gebruikservaring (user experience- en interactie design). We doen alles in huis. Of het nou gaat om de architectuur, design, bouw, hosting, testen en monitoring. Onze korte lijnen geven ons de mogelijkheid om snel en adequaat aanpassingen door te voeren. Technieken waarmee wij werken:
 11. 11. TOP OF MIND Forrester: video’s worden 53 keer vaker in zoekresultaten getoond dan tekstpagina’s. Video wordt ook vaker gedeeld via social media. IN DE EVOKED SET Video brengt een boodschap tot leven en presenteert de inhoud efficiënter en aantrekkelijker. Ook wordt met video de gemiddelde bezoektijd van de website met 10 keer verlengd. CONVERSIE Volgens Emailvision (feb 2012) bekijkt 60% van de bezoekers van een webshop een video als deze wordt aangeboden. LOYALTY Video’s helpen bij eventuele vragen. En met referentie video’s kan je de ervaringen van andere klanten delen om de goede keuze van de aankoop te bevestigen.
 12. 12. Olchert Vels 06 17 44 97 55 olchert@awesomeamsterdam.nl

×