Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Wash Up - nuorten pesu- ja tankkauspalvelu huoltoasemalla

1,062 views

Published on

Wash Up on huoltoaseman kanssa yhdessä toteutettava tapahtuma, jossa nuorten ryhmä tarjoaa ohjaajien tukemana tuulilasinpesu- ja tankkauspalveluja huoltoaseman mittarikentällä ja/tai pysäköintialueella. Ryhmä saa työstään palkkion omaan toimintaansa.

Published in: Government & Nonprofit
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Wash Up - nuorten pesu- ja tankkauspalvelu huoltoasemalla

  1. 1. Wash Up Nuorten pesu- ja tankkauspalvelu huoltoasemalla
  2. 2. Nuorten Wash Up -toiminnasta Nuorten Wash Up -toiminta on huoltoaseman kanssa yhdessä toteutettava päivä, jolloin nuorten ryhmä tarjoaa tuulilasinpesupalvelua (ja mahdollisesti tankkaus- ja neuvontapalveluja) huoltoaseman parkkialueella ja mittarikentällä. Nuoret voivat kerätä asiakkailta vapaaehtoisen palvelumaksun lipaskeräyksellä tai saada korvauksen suoraan huoltoaseman yrittäjältä. Palvelumaksun kautta kerätyt varat käytetään nuorten yhteisesti päättämällä tavalla ryhmän toimintaa tukevaan asiaan.
  3. 3. Nuorten Wash Up hyödyt Nuoret hyötyvät: • Saamalla kokemusta ”oikeasta” työstä ja vastuusta • Tienaamalla rahoja yhteisen tarkoituksen hyväksi • Saamalla positiivista näkyvyyttä ja palautetta Nuorten ohjaaja hyötyy: • Nuorten ryhmälle mielekästä tekemistä poissa tavanomaisista ympyröistä • Hyviä kontakteja liike-elämään • Mahdollisuus rahoituksen keräämiseen ryhmän toimintaan Liikenneasema hyötyy: • Tarjoamalla parempaa palvelua ja positiivista näkyvyyttä • Tukemalla nuorten vastuullista toimintaa • Saamalla kontaktin tulevaisuuden työntekijöihin ja asiakkaisiin Tyytyväinen asiakas
  4. 4. Käytännön toiminnasta Nuoret työskentelevät pareittain parkkialueella ja mittarikentällä etukäteen sovittuna aikana. Jokaisen parin tukena on ohjaaja. Autoilijan suostumuksella nuoret pesevät asiakkaan auton tuulilasin, ja mahdollisesti opastavat polttonestemittarien maksupäätteiden käytössä (vain asiakas käyttää maksupäätettä) sekä tankkaavat asiakkaiden autoja. Mikäli on sovittu tankkauspalvelusta on varmistettava tarkkaan, että asiakkaalle tankattava polttoaine on oikeanlaatuista.
  5. 5. Nuorten perehdyttäminen ja ohjaaminen Nuorten ryhmän ohjaajat vastaavat palvelutempaukseen osallistuvien nuorten ryhmästä ja ohjauksesta. Nuoret tulee perehdyttää ja kouluttaa ennakkoon asiakaspalveluun sekä tuulilasien pesemiseen. Huoltoasema vastaa nuorten ja ohjaajien perehdyttämisestä huoltoaseman turvallisuusseikkoihin omien käytänteiden mukaisesi tai erikseen sovittavalla tavalla Wash Up -päivänä.
  6. 6. Vastuut Tärkeää on miettiä etukäteen, kuka vastaa nuorten ohjauksesta ja vakuuttamisesta Wash Up -päivän aikana. Huoltoasema tarjoaa nuorille yhtenäisen työasun (huomioliivit ja/tai t-paidat) sekä työhansikkaat Wash Up -päiväksi. Huoltoasema tarjoaa nuorille käytettäväksi tuulilasin pesunesteet, sangot, pesimet ja kuivaimet. Huoltoasema tarjoaa nuorille pesu- ja tankkauspäivänä lämpimän ruuan sekä tilan vaatteiden vaihtoa ja tavaroiden säilytystä varten.
  7. 7. Vielä vähän asiaa Wash Up -palvelupäivän voi sopia toteutettavaksi myös esimerkiksi marketin tai kauppakeskuksen parkkipaikalla. Tärkeää on, että nuoret hyötyvät yhdessä tekemisestä sekä asiakkaiden hyvästä palautteesta. Wash Up -palvelusta on hyvä tiedottaa etukäteen (vaikkapa huoltoaseman mainokset) sekä huoltoasemalla tapahtumapäivänä.
  8. 8. Nuorten Palvelu ry Nuorten Palvelu ry Tulliportinkatu 34 70100 Kuopio www.nuortenpalvelu.fi nuortenpalvelu@nuortenpalvelu.fi Helmi Korhonen Nuorisoagentti +358 400 231 693 helmi.korhonen@nuortenpalvelu.fi

×