Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Power reunió pares

3,108 views

Published on

Ací teniu el power per a la reunió de pares en els col·legis i els instituts en defensa de l'Ensenyament Públic de Qualitat. No a les retallades!

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Power reunió pares

 1. 1. IES JOAN FUSTER (Sueca)Per una Educació Pública i de Qualitat
 2. 2. ESTEM EN CRISI• Estem vivint la crisi econòmica més important des que estem en democràcia. Els serveis públics i, entre ells, l’educació pública no és la culpable de la crisi. La crisi actual té el seu origen en:  la bombolla immobiliària  i el sistema financer, bancs i caixes d’estalvi que la van alimentar.
 3. 3. ESTEM EN CRISI La nostra Comunitat Autònoma ha resultat especialment perjudicada per la crisi:  La nostra economia es basava sobretot en la construcció.  Unes inversions basades en grans events.  Una política judicalitzada, amb molts polítics imputats.
 4. 4. PERÒ ELS RETALLS NO SÓN UNA NOVETAT D’ENGUANY En cap altra Comunitat Autònoma ha arribat a passar el que ací s’ha vist en educació.  Substitucions de professorat que no es cubreix fins passades, com a mínim, dues setmanes.  Alumnes a les aules amb mantes per falta de calefacció com a conseqüència dels talls del subministrament elèctric per no pagar conselleria.  Al voltant de 1.550 professors menys en 2010 (dades del Síndic de Comptes) i altres 1.000 menys en 2011.
 5. 5. I LA COSA LLUNY DE PARAR, NO HA FET MÉS QUE COMENÇAR.. JA QUE ELS RETALLS EN L’EDUCACIÓ VALENCIANA EN AQUEST CURS CONTINUEN I AUGMENTEN. I ELS PRINCIPALS AFECTATS SÓN, COM NO, ELS ALUMNES DOCV (28-2-2012) publica un acord del Consell (15-7-2011) pel qual es retallen més de 37 milions d’euros de diferents partides pressupostàries de 2011, de les quals més de 27 milions corresponen a Educació (el 72% del total).  Es retallen: les ajudes per al desenvolupament de recursos educatius digitals (8.000€); beques per a la formació de personal en tecnologies d’informació i comunicació (9.600€); ajudes als centres concertats per a educació compensatòria (2.486€), la gratuïtat dels llibres de text (7.200.000€), les ajudes al foment i suport a la investigació i creació en els ensenyaments artístics superiors (1.365€).  Se suprimeixen: les subvencions al desenvolupament de processos d’acreditació de competències professionals de les famílies professionals (227.840€), ajudes al valencià (85.000€ en total), a projectes coeducatius (9.560€).
 6. 6. COM ENS AFECTEN LES RETALLADES EN EDUCACIÓ?• REDUCCIONS ESPECÍFIQUES A INFANTIL I PRIMÀRIA: Del número i quantia de les beques de menjador Del número i quantia dels diners per als bonos- llibres Del número i quantia dels bonos-infantil (per als xiquets de l’escoletes infantils) Les subvencions a les escoletes s’han redueixen en un 20%
 7. 7. COM ENS AFECTEN LES RETALLADES EN EDUCACIÓ?REDUCCIONS GENERALS A INFANTIL, PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA• Augment de la ratio: hi haurà més xiquets per aula• Disminució de les ajudes i beques a l’alumnat, el que repercutirà contra la igualtat d’oportunitats, ja que a més estaran vinculades al rendiment i no a la renda familiar.• Reducció i/o eliminació dels reforços i desdoblaments• No es cobriran totes les baixes del professorat i en aquelles que es cobrisquen es farà amb més retard de l’habitual.
 8. 8. COM ENS AFECTEN LES RETALLADES EN EDUCACIÓ?REDUCCIONS GENERALS A INFANTIL, PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA• Estan en perill els serveis de logopèdia• Reducció del servei de pedagogia terapèutica• No construiran nous centres ni arreglaran els ja existents• Retrassos exagerats en els pagaments• Reducció de les aportacions que fa Conselleria per pagar les despeses corrents per al funcionament del centre, que estaran en funció del rendiment escolar dels alumnes.
 9. 9. COM ENS AFECTEN LES RETALLADES EN EDUCACIÓ? REDUCCIONS GENERALS A INFANTIL, PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA Reducció de personal, com a conseqüència de les mesures anunciades per la Conselleria que suposarà més alumnes per aula i, per tant, menys atenció a la diversitat de l’alumnat. Pèrdua del lloc de treball en juliol i agost del personal interí, que tindrà com a conseqüència que l’alumnat no serà avaluat en setembre pels seus professors/res. Reducció significativa de les retribucions del professorat referides a la formació i perfeccionament docent, el que incidirà en la qualitat de l’ensenyament.
 10. 10. COM ENS AFECTEN LES RETALLADES EN EDUCACIÓ? REDUCCIONS ESPECÍFIQUES EN FP: Reducció i eliminació de desdoblaments. Comporta:  Pèrdua de la qualitat educativa.  Falta de seguretat davant de maquinària perillosa. Falta d’actualització, per part de Conselleria, de materials de taller, ordinadors i programes informàtics específics comporta:  Donar una formació desvinculada de la realitat empresarial i, per tant, no formar als alumnes en capacitats i habilitats professionals que els farà més complicat el seu accés al món laboral. No s’han cobrat les FCT No s’aplica el mapa escolar de FP: per tant no s’impartirà el cicle superior d’automoció.
 11. 11. QUINES SÓN LESCONSEQÜÈNCIES DE TOT AÇÒ?• Els alumnes tindran menys atenció educativa, sobretot, els alumnes amb més dificultats.• PÈRDUA D’IGUALTAT D’OPORTUNITATS. Les famílies amb menys recursos tindran més dificultats:• Als col·legis molts xiquets ja no podran anar al menjador i fins i tot es farà molt difícil mantindre aquest servei.• Haurem de pagar més pels llibres.• Haurem de pagar (encara més) si volem que els nostres fills tinguen materials i recursos per poder educar-se amb un mínim de qualitat• Degradació de les instal·lacions i augment de barracons en molts llocs
 12. 12. I EL MÉS IMPORTANT • S’ESTÀ DEGRADANT L’EDUCACIÓ PÚBLICA I DE QUALITAT QUE TANTS ANYS HA COSTAT D’ACONSEGUIR AMB ELS NOSTRES IMPOSTOS PER A QUÈ ELS NOSTRES FILLS ESTUDIEN EN IGUALTAT DE CONDICIONS • I ALHORA S’ESTÀ POTENCIANT LA PRIVATITZACIÓ DE CENTRES CONSTRUITS AMB DINERS PÚBLICS. Per tot açò, cridem a la mobilització! Us animem a participar en les accions de protesta que hem acordat:  Adherir-se a les manifestacions públiques contra els retalls en educació.  Participar en concentracions de tots els dijous  Sumar-se a la campanya de dol per l’educació (dilluns de negre). UNITS PODEM ACONSEGUIR MOLT!
 13. 13. IES JOAN FUSTER (Sueca)

×