Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
POLITIEK EN STAATVeel van onze moeilijkheden zijn te wijten aan het feit dat onsPolitiek en de staatvolk zich voor alles w...
POLITIEK OP VIER NIVEAUS         Wat doen politici? “Politici vertegenwoordigen de bevolking en         ne...
INVLOED OP POLITIEK   Hoe kun je invloed uitoefenen op politici?Er zijn drie manieren om invloed uit te oefenen op pol...
STAAT           Wat is een staat?Een grondgebied om territorium af te bakenen.    Een staat heeft grenzen.Ee...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Politiek en staat

308 views

Published on

Politiek en staat mavo 4

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Politiek en staat

 1. 1. POLITIEK EN STAATVeel van onze moeilijkheden zijn te wijten aan het feit dat onsPolitiek en de staatvolk zich voor alles wendt tot onze politici.Margaret Thatcher: Brits premier (1979-1990)
 2. 2. POLITIEK OP VIER NIVEAUS Wat doen politici? “Politici vertegenwoordigen de bevolking en nemen besluiten.”De politici vertegenwoordigen en nemen besluiten voor de bevolking op vier niveaus.  Landelijk.  Provinciaal.  Gemeente.  Europees.
 3. 3. INVLOED OP POLITIEK Hoe kun je invloed uitoefenen op politici?Er zijn drie manieren om invloed uit te oefenen op politiek. 1. Stemmen bij verkiezingen. 2. Demonstreren. 3. Brieven schrijven met politici.
 4. 4. STAAT Wat is een staat?Een grondgebied om territorium af te bakenen. Een staat heeft grenzen.Een bevolking met bewoners. Zigeuners en koerden zijn een volk, maar hebben geen eigen staat.Een gezag die het land bestuurt. President Barack in Amerika.

×