Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Papasseit

289 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Papasseit

 1. 1. PA PA S S E ITSiham BoujidaIman SeveraNeus de la Cruz
 2. 2. ÍNDEX1. Biografía2. Context històric3. Obres4. Anècdotes de la seva vida
 3. 3. 1. BiografíaJoan Salvat i Papasseit, va nèixer a Barcelona, el 1984, i va morir a Ibídem, el 1924.Va ser un escriptor molt autodidacta. Era conegut com a poeta d’Avantfuarda, i va tenir una época com a redactor d’articles de crítica social en castellà i català.Era simpatitzant danarquistes i socialistes de l’época.Va morir jove, als 30 anys, degut una tuberculosi. I encara llavors, les seves obres no eren molt conegudes.No va ser fins als anys 60, que la seva figura va ser popularitzada, gracies als autors de la Nova Cançó. Que van posar música a alguns dels seus poemes.En l’actualitat, es considerat un dels escriptors catalans més importants del segle XX, i a més a més, el seu recull de poemes “El poema de la rosa als llavis” ha estat lectura obligada a l’ensenyament secundari de Catalunya.
 4. 4. 2. Context històric Va ser un dels principals poetes de la literaturadavantguarda. Va ser influït pels cal·ligrames dApollinaire i pelfuturisme de Marinetti. Va desenvolupar una línia lírica que s’acosta a lapoesia popular -la cançó- i a levolució que va portara terme part del moviment noucentista, amb el qualmanté molta relació. Tot i que va començar com apoeta avantguardista, escrivint cal·ligrames, finalmentderiva cap a formes clàssiques. La trajectòria de Joan Salvat-Papasseit convida aespecular cap on hagués evolucionat el seu estil.
 5. 5. 2. Context històric Va partir de la seva realitat quotidiana i de les novetatsque li arribaven a través de les cartes per a elaborar tatnels seus escrits en prosa com bona part de la sevapoesia. El tractament de lamor i lerotisme és un tretcaracterístic de la poesia de Salvat-Papasseit. Joan Salvat-Papasseit és potser el poeta que ha tractatel sexe i lerotisme duna manera més neta.El mar, el port, el mariner, el pirata i lambient marinerformen part de la seva vida.Bona part de la seva vida va transcórrer prop del mar,concretament prop del Port de Barcelona. També vamarcar-lo la figura del seu pare, mariner mort en altamar.
 6. 6. 3. ObresQuan va abandonar la política va començar a dedicar- se únicament a la poesia.
 7. 7. Aquestes són algunes de les seves obres Poemes en ondes hertzianes (1919) més rellevants: Lirradiador del Port i les gavines (1921) Les conspiracions (1922) La gesta dels estels (1922) El poema de La rosa als llavis (1923) Óssa Menor (1925, edició pòstuma) Moltes de Poemes esparsos les seves obres han estat Amada, amadatraduïdes a diferents idiomes. Cançó de lamor efímera Cançó futura
 8. 8. 4. AnècdotesJoan Salvat i Papasseit va tenir una infancia molt complicada. El seu pare va morir el 1901 en un accident en en Montevideo.Papasseit no va poder anar a l’escola primaria. Només durant una temporada, amb els salesians, d’aquella manera, va poder aprendre a llegir i escriure.Des de molt jove va haver de treballar com aprenent dadroguer o tallista descultura religiosa.El 1914 la seva afició a lescriptura ja era consolidada i a finals dany va entrar amb Eroles a la redacció de la revista llibertària “Los Miserables”, subtitulada “Eco de los que sufren hambre y sed de justicia”, on va estar 2 anys.Quan va morir, sota el seu coixí van trobar una sèrie de poemes inèdits que van ser ordenats per Agustí Esclasans i publicats per Joan Merli el 1925 sota el títol Óssa Menor.
 9. 9. C A TA LÀTreball autors i autores catalans 3r trimestre – 4t ESO

×