Català portafoli

545 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
545
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
257
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Català portafoli

 1. 1. Nerea Morón. PORTAFOLI LLENGUA CATALANA CURS 2013-2014 NEREA MORÓN
 2. 2. Que vull fer?  En aquest portafoli parlaré sobre mi i com m’ha anat aquest trimestre a les clases de català,del que he millorat del que m’ha costat més…
 3. 3. PRESENTACIÓ Aquesta sóc jo…
 4. 4.  Sóc una alumna de 1erC del institut SI CERVELLÓ.
 5. 5. Sempre intento esforçar-me al màxim per fer les coses el millor possible! La formiga és un animal molt treballador …
 6. 6. M’agrada treballar i ajudar als meus companys.
 7. 7. M’agrada estudiar i aprendre coses noves!
 8. 8. Intento fer coses que m’ajudin a l’hora d’estudiar i a l’hora d’aprendre sobretot amb companys que sempre et poden treure de dubtes.
 9. 9. PRESENTACIÓ  COM PORTO EL CATALÀ?  El català és un llengua que porto bastant bé, encara així hi ha paraules que em costen dir- les amb bona pronunciació. X, S…. PUFF…
 10. 10.  Com he dit hi ha paraules que em costen pronunciar com les que porten x o s, però en canvi a l’hora d’escriure no em costa tant.
 11. 11.  Però s’em dona molt bé la lectura en català i l’escriptura
 12. 12. PROVES...POSITIVES!  De les proves que he fet, participar al blog és la que més m’agrada. És un prova important, perquè amb ella fas també català, fas entrades, aprens coses noves...  Crec que és molt interessant. http://generacio2013.blogspot.com.es/ Entra al blog!
 13. 13. Entrades al blog…   Aquestes són 4 de les meves entrades:  Ho Maquines  impossibles Cup cakes
 14. 14. Entrades al blog…  Hoquei Excursió per Cervelló
 15. 15. PREGUNTES DE REFLEXIÓ: Per què has seleccionat aquesta prova? Com he dit crec que es una prova interessant i sobretot molt divertida en la que pots aprendre moltes coses. Què vas aprendre quan feies aquesta tasca? Amb aquesta prova he après ha utilizar millor un blog, i també a he reduit el nombre de faltes d’ortografía, ja que amb el blog també es practica l’ortografía. Si l’haguessis de tornar a fer, la faries igual o canviaries alguna cosa? Per què? Aquesta prova la seguiré fent sempre que pugui ja que m’encanta. No li canviaria res, crec que ja està molt bé com està.
 16. 16. PROVES...POSITIVES!  El tweet és una prova que crec que es molt important, perquè en ajuda a saber aprofitar l’espai a l’hora d’escriure.
 17. 17. PREGUNTES DE REFLEXIÓ: Per què has seleccionat aquesta prova? Perquè crec que és molt important saber aprofitar l’espai a l’hora d’escriure i aquesta prova t’ajuda a fer-ho. Què vas aprendre quan feies aquesta tasca? Com he dit a saber aprofitar l’espai i també a expresar la meva opinió davant d’un tema. Si l’haguessis de tornar a fer, la faries igual o canviaries alguna cosa? Per què? El que canviaria seria algunes opinions, perquè després de veure la correcció m’he adonat que hi han opinions millors que podría haver escrit.
 18. 18. PROVES...POSITIVES!  El dictat és una prova molt positiva ja que ens ajuda a conèixer paraules.
 19. 19. PREGUNTES DE REFLEXIÓ: Per què has seleccionat aquesta prova? Perquè amb ella he millorat a l’hora d’escriure i crec que es molt important per conèixer paraules noves. Què vas aprendre quan feies aquesta tasca? A escriure parules sense tant problemes com abans. Si l’haguessis de tornar a fer, la faries igual o canviaries alguna cosa? Per què? La faria igual perquè és una prova que m’ha ajudat molt.
 20. 20. PROVES...POSITIVES!  L’examen de lectura trimestral m’ha semblat molt interessant perquè m’ha motivat més per llegir i m’ha ajudat a conèixer llibres nous. 
 21. 21. PREGUNTES DE REFLEXIÓ: Per què has seleccionat aquesta prova? Perquè és una prova molt entretinguda i que t’ajuda molt a més és molt interessant i divertida sobretot als que ens agrada la lectura Què vas aprendre quan feies aquesta tasca? Vaig aprendre a llegir amb més atenció i a descobrir llibres nous. Si l’haguessis de tornar a fer, la faries igual o canviaries alguna cosa? Per què? La faria igual perquè m’ha ajudat molt.
 22. 22. PROVA… NEGATIVA!  La prova que per a mi ha sigut més negativa és la comprensió lectora…
 23. 23. LA LECTURA COMPRENSIVA…   És una prova que m’ha costat molt millorar-la perquè sempre hi havien preguntes que no arribava a entendre.  Però ara ja l’he millorat.
 24. 24. PREGUNTES DE REFLEXIÓ: Per què consideres que és la pitjor tasca que has realitzat? Perquè és amb la que més problemes he tingut ja que em costa molt comprendre les lectures i a més les he de llegir moltes vegades per poder comprendre-les millor. Què hauries d’haver fet diferent? Crec que hauria de posar molta atenció a l’hora de llegir, però de totes maneres he millorat molt i crec que ara ja ho porto molt millor!
 25. 25. (Ara la lectura és una cosa que m’encanta, mai m’havia agradat tant em sento com si fos la prtagonista i veig i sento tot el que sent el personatge i crec que és una experiencia única i molt divertida)
 26. 26. S’APRÉN MÉS D’UNA COSA..  No només he après català a les classes de català, també durant tot el curs he après català a altres classes com: Socials, matemàtiques, música, tecnologia, jocs populars, naturals…
 27. 27. A qui he ajudat?  En la prova de lectura he ajudat al Raül. Ens hem ajudat de la següent manera:  Vam estar comentant el llibre de P.K Pinkerton.  Ens vam fer preguntes l’un a l’altre sobre el llibre. Ens va ajudar a entendre millor el llibre
 28. 28. A la meva vida diària  Vaig estar tres anys fent teatre a la Petita Calaixera on alla utilitzavem molt el català i l’utilitzavem molt als papers de les obres de teatre.
 29. 29.  Però actualment faig karate i encara que no ho sembli s’utilitza la comunicació… Com? Doncs; als campionats que són a altres llocs coneixes gent nova i parles amb ella.
 30. 30. També…  També he utilitzat el català a les reds socials com twitter que crec que és molt interessant perquè practiques l’escriptura,també hi ha gent que pot opionar els teus tweets i pots compartir opinions.
 31. 31.  Una altre activitat que faig al meu temps lliure és llegir llibres perquè desde aquest curs és una cosa que m’encanta. Però no només llibres, també llegeixo revistes i comics.
 32. 32. HE LLEGIT…  Tots els Diaris de Greg Aquests llibres els recomano a tothom perquè són molt entretinguts i divertits.
 33. 33.  I altres com: dofus É s un comic manga molt chulo que em van regalar a la fira del manga a BCN. Els comics són una forma diferent de llegir, però igual de divertida
 34. 34. CONCLUSIÓ...  Aquestes proves m’han ajudat moltíssim i he millorat molt a català en respecte el curs passat.
 35. 35. Ara tinc menys problemes amb alguns dubtes que tenía i és més facil per a mi perquè a català hi havien coses que em costaven ja que la meva llengua materna és el castellà. PROBLEMES
 36. 36. I AQUÍ ACABA EL MEU PORTAFOLI…

×