Brosura Factura Verde

458 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
458
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
19
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Brosura Factura Verde

  1. 1. Trimite, Primeşte şi Plăteşte facturi în format electronic şi creşte profitabilitatea afacerii tale. Uşor. Rapid. Ecologic.
  2. 2. Cuprins Ce este Factura Verde? Facturarea electronică în Europa. Cum funcţionează Factura Verde? Servicii adiţionale. Avantaje şi beneficii. Uşor. Rapid. Ecologic.
  3. 3. Ce este Factura Verde? Factura Verde este o soluţie simplă şi rapidă care permite firmelor transmiterea de facturi în format electronic către clienţii lor. Astfel, vine în întâmpinarea nevoilor acestora de a reduce timpul necesar procesării facturilor, a costurilor aferente şi, nu în ultimul rând, a poluării. Prin integrarea directă cu programul tău de contabilitate şi securizarea prin semnarea digitală a facturilor, Factura Verde iţi va automatiza activitatea de facturare, asigurându-se că afacerea ta creşte profitabil. Viziunea noastră este ca Factura Verde, prin dezvoltarea unor tehnologii de comunicare accesibile clienţilor şi prietenoase cu mediul, să devină principalul mijloc utilizat pentru transmiterea facturilor în România. Misiunea noastră este să oferim clienţilor nostri soluţii tehnice inovatoare care să le înlesnească desfăşurarea activităţii de facturare, contribuţia la un mediu mai curat şi în acelaşi timp să le aducă un plus de profitabilitate.
  4. 4. Facturarea electronică în Europa Facturarea electronică este considerată un accelerator cheie în cadrul Programului de acţiune al Comisiei Europene pentru reducerea poverilor administrative în UE şi politicile de încurajare a acesteia sunt în creştere. (sursa: Raportul Final al Grupului de Experti in e-Facturare, Noiembrie 2009). Facturarea electronică înregistrează o adoptare tot mai largă în Europa, cele mai dezvoltate în acest domeniu fiind Ţările Nordice, dar şi ţări precum Spania, Germania sau Franta. Un studiu recent arată că numai pentru sectorul B2B se preconizează înregistrarea unor beneficii anuale de peste 40 de miliarde de euro la nivel european prin folosirea facturilor electronice. (sursa: Comisia Europeana). Spre exemplu, în Danemarca facturile pe hârtie pentru comerţul cu sectorul public au fost eliminate înca din 2005. Astfel, se estimează că economia anuală realizată este de peste 100 de milioane de euro. Un alt exemplu este Norvegia care, alături de celelate ţări nordice, joacă un rol important în dezvoltarea internaţională a facturării electronice. Membru al NES, Norvegia a creat înca din 2005 un standard comun pentru facturarea electronică în sectorul privat, care este acum larg folosit atât în sectorul privat cât şi în cel public. NES este o organizaţie înfiinţată în scopul creării unei platforme comune pentru documentele electronice şi cuprinde reprezentanţi din Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda, Marea Britanie şi Islanda. Factura Verde urmează modelul norvegian de facturare electronică, pe care l-a adaptat la nevoile actuale ale pieţei romîneşti.
  5. 5. Cum funcţionează Factura Verde? Modul de funcţionare a sistemului este foarte simplu şi este descris mai jos în 3 paşi. Pas 1: Furnizorul, utilizând fie un Modul de Integrare special dezvoltat pentru programul său de contabilitate de către unul dintre partenerii noştri, fie programul Factura Verde Profesional (FVP) generează o factură pentru un Client. Pas 2: Factura nou generată va fi securizată (prin semnare digitală) şi trimisă către serverul Factura Verde pentru procesare. În caz de succes această factură va apărea imediat în lista ambilor parteneri. Pas 3: Clientul va primi această factură pe calculatorul său utilizând fie Factura Verde Profesional (FVP), fie Factura Verde Expres (FVE), fie un Modul de Integrare dezvoltat de unul dintre partenerii noştri pentru programul său de contabilitate. Clientul poate însă să verifice şi online un sumar al facturii de oriunde din lume sau de pe orice aparat cu acces la Internet (telefon mobil, PDA etc) Figura 1. Circuitul facturii între Furnizor şi Client Toată comunicarea dintre Factura Verde şi tine, pentru datele confidenţiale, se face încriptat utilizând protocolul SSL pe minim 128 biţi (securitatea este similară cu cea a sistemelor de Internet Banking sau plată prin card).
  6. 6. Servicii adiţionale Arhivare electronică Toate documentele transmise prin Factura Verde sunt arhivate electronic. Acest lucru inseamnă pentru emitent şi beneficiar: Costuri reduse de stocare, prelucrare şi regăsire a datelor Siguranţă sporită dată de posibilitatea recuperării datelor în caz de dezastre. Accesul la date de la distantă şi la orice moment de timp Securitatea datelor prin permiterea accesului la ele doar a persoanelor autorizate Auditare a operaţiunilor Fiecare document transmis prin Factura Verde este înregistrat în baza de date iar modificările suferite de acesta (anulare, respingere, descărcare) sunt înregistrate împreună cu alte câteva date ce identifică utilizatorul. De asemenea, orice cerere de modificare a unor date importante este auditată şi aprobată numai dupa ce modificările cerute se regăsesc fie pe site -ul Ministerului de Finanţe sau al Registrului Comertului, acest lucru asigurând corectitudinea şi validitatea datelor. Astfel, la orice moment de timp se poate observa starea unui document sau istoricul acestuia. Factura Verde este operator autorizat de date cu caracter personal, înregistrat la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal cu numărul 14418 din 17 Noiembrie 2009.
  7. 7. Avantaje şi Beneficii Avantaje Trimiterea unei facturi se face rapid şi securizat. Prin utilizarea certificatului digital se poate verifica identitatea emitentului. Documentele pierdute se pot recupera uşor. Starea unei facturi se poate vedea online. Nu se consumă hârtie. Nu se consumă toner de imprimantă. Beneficii Nu există costuri de transport. Creşterea profitabilităţii companiei Livrarea este garantată. tale prin reducerea costurilor de Destinatarul facturii nu mai facturare cu peste 60%. poate spune că nu a primit factura, Automatizarea activităţii de deşi a verificat primirea ei. facturare. Livrarea facturii se face şi în Imbunătăţirea imaginii companiei cazul în care clientul şi-a schimbat tale ca fiind Responsabilă Social adresa poştală. prin contribuţia la o planetă mai verde.
  8. 8. Pătru Bogdan Vasile PFA Str. Azotului Nr. 10A Făgăraş, Jud. Braşov 505200 România e-mail: contact@facturaverde.ro www. facturaverde.ro

×