Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Loading…

Flash Player 9 (or above) is needed to view presentations.
We have detected that you do not have it on your computer. To install it, go here.

Prednosti Internet promocije putem portala za nekretnine

Predavanje prof. Dragana Varagića na temu promocije nekretnina na interenetu održanog u Privrednoj komori Srbije pod medijskim pokroviteljstvom Magazina NekretnineSrbije.biz

  • Login to see the comments

Prednosti Internet promocije putem portala za nekretnine

  1. 1. Seminar: Upotreba IKT I e-poslovanja u sektoru prodaje nekretnina Prednosti Internet promocije putem portala za nekretnine Dragan Varagić, E-business konsultant www.draganvaragic.com, www.probjave.com
  2. 2. PKS Da li vas ne interesuju vaši upiti za nekretnine?  “Mi imamo naš Web sajt i to nam je sasvim dovoljno.”  “Ah, još jedan portal za nekretnine. Ne, nismo zainteresovani?”  “Ne interesuju nas upiti za nekretnine sa vašeg sajta, imamo ih sasvim dovoljno”!!!!
  3. 3. PKS Povećanje prodaje nekretnina Vs. dodatni posao  Koliko je potrebno ostvariti kontakata da bi se prodala jedna kuća, stan...?  Da li agencije za nekretnine mogu da dozvole sebi isključivanje telefona u radno vreme?  Da nije možda najveći problem to što zaposleni ne žele dodatni posao (dodavanje nekretnina i praćenje rezultata na većem broju sajtova)?  Da li vlasnici agencija znaju šta sve zaposleni ne žele da rade, a trebalo bi zbog povećanja prodaje?
  4. 4. PKS Posećenost sajtova i Internet oglašavanje u Srbiji  Najposećeniji sajtovi u Srbiji imaju preko 300.000 posetilaca mesečno.  Najposećeniji portali za nekretnine imaju preko 2.000 do 3.000 posetilaca dnevno.  Najposećeniji sajtovi u Srbiji sigurno ne okupljaju više potencijalnih kupaca nekretnina!
  5. 5. PKS Primer: Saveti za oglašavanje nekretnina u SAD  Postavljanje Agencija i njihovih nekretnina u online listinge nekretnina.  Baner i tekstualno oglašavanje na sajtovima u vezi sa nekretninama.  Prijavljivanje sajta agencije na pretraživače i direktorijume.  Korišćenje e-mail komunikacije.  Postojanje sopstvenog sajta agencije za nekretnine. www.internationalrealestatefederation.com
  6. 6. PKS Klasični oglasnici Vs. e-servisi za nekretnine  Efekti klasičnih oglasnika su i dalje veći u odnosu na online servise.  Online servisi za nekretnine donose značajnije veće efekte u odnosu na cenu oglašavanja u njima.  Cena oglašavanja u online servisima za nekretnine dozvoljava istovremeno oglašavanje na onim servisima koji donose najbolje efekte.
  7. 7. PKS Besplatni Vs. plaćeni e-servisi za nekretnine  Plaćeni e-servisi za nekretnine imaju veću obavezu da donesu efekte (klijenti neće plaćati oglašavanje ako nema efekata).  Samo u slučaju kada besplatni online servisi za nekretnine imaju prihod na drugom mestu, onda mogu ulagati značajnija sredstva za promociju servisa.  Agencija svakako može isprobati besplatne servise, a svi plaćeni servisi daju besplatan promotivni period. Upoređivanje efekata servisa daje odgovor na pitanje koje sve portale za nekretnine treba koristiti.
  8. 8. PKS Online servisi za nekretnine – Zaključak  Da li možda zaposleni u agenciji “umanjuju” efekte online oglašavanja zbog dodatnog posla koji se njima nameće?  Internet oglašavanje u Srbiji donosi sve ozbiljnije efekte, i cena oglašavanja dozvoljava korišćenje većeg broja online servisa za nekretnine.  Najjednostavniji način odabira online servisa za oglašavanje jeste procena kakve efekte donosi pojedinačni servis – Malo utrošenog vremena može da donese značajno poboljšanje efekata!
  9. 9. Pitajte… dragan@varagic.com dragan@varagic.com

×