Onderdeel van Adel Media BV
bijzondere grafische producties
Energie is helaas niet altijd
vanzelfsprekend
het magazine, ga...
Onderdeel van Adel Media BV
bijzondere grafische producties
DRC, Dutch Refurbish Centre, is een bedrijf dat zich bezighoud...
Onderdeel van Adel Media BV
bijzondere grafische producties
Sephora is de naam van een internationale cosmeticaketen, geve...
Onderdeel van Adel Media BV
bijzondere grafische producties
Is jouw medicijn veilig?
publiekscampagne ‘Geneesmiddelen in h...
Onderdeel van Adel Media BV
bijzondere grafische producties
De RaVU (Regionale ambulance Voorziening Utrecht) is de organi...
Onderdeel van Adel Media BV
bijzondere grafische producties
Lekker bakkie
serie brochures voor Stichting Koffie en Gezondh...
Onderdeel van Adel Media BV
bijzondere grafische producties
Danoontje Powerrrr
reclame-uitingen voor Danone Nederland
Iede...
Onderdeel van Adel Media BV
bijzondere grafische producties
.......Zzzzzzz
publiekscampagne ‘Slapen kun je leren’
In opdra...
Onderdeel van Adel Media BV
bijzondere grafische producties
Samen werken
campagne ‘samen aan het werk’
SW & mKB samen aan ...
Onderdeel van Adel Media BV
bijzondere grafische producties
Een sterke burger
ringband en verschillende aanvullingen
Zorgb...
Onderdeel van Adel Media BV
bijzondere grafische producties
Een vak apart
brochure ‘Totaalsloop is een vak apart’
Janssen ...
Onderdeel van Adel Media BV
bijzondere grafische producties
Tot stand brengen
beursstand voor multinational
Bürkert Contro...
Onderdeel van adel media BV
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Stimio Successtories

615 views

Published on

Stimio staat voor veelzijdigheid en creativiteit. Dit blijkt zowel uit ons uitgebreide pakket aan producten en diensten als uit de diversiteit van ons relatiebestand. Leest u onze successtories...

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
615
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
13
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Stimio Successtories

 1. 1. Onderdeel van Adel Media BV bijzondere grafische producties Energie is helaas niet altijd vanzelfsprekend het magazine, gala brochure en een nieuwe website Elke week worden er een à twee kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Eenvoudig gezegd betekent dit zoiets als het hebben van een defecte batterij. als een kind met deze ziekte wordt geboren dan laadt de batterij heel langzaam op, is maximaal halfvol en is snel weer leeg. Ook wordt het lichaam aangetast door de afvalstoffen die in het lichaam achterblijven. In de milde vorm kan je er volwassen mee worden, maar helaas zijn er ook agressievere vormen waardoor een kind nooit volwassen zal worden. Tal van vrijwilligers zijn continu in de weer om zoveel mogelijk geld te genereren. Ook organiseren de vrijwilligers regelmatig leuke bijeenkomsten waarbij kinderen met ener- giestofwisselingsziekten in het middelpunt staan. HSGB ondersteunt Stichting Energy4all in de vorm van sponsoring. Veel drukwerkuitin- gen, zoals het magazine, worden gratis door HSGB ontworpen. Ook het basisontwerp voor de website vindt zijn oorsprong bij HSGB. Stichting Energy4all is een stichting die via allerlei acties het financieel mogelijk maakt om onderzoek te verrichten naar energiestofwisselingsziekten en zo te werken aan een medicijn tegen deze verschrikkelijke ziekte.
 2. 2. Onderdeel van Adel Media BV bijzondere grafische producties DRC, Dutch Refurbish Centre, is een bedrijf dat zich bezighoudt met het reinigen en reviseren van technische apparatuur. Zij gebruiken hiervoor de allernieuwste methoden, bijvoorbeeld ultrasoon. Een website ontwerp je niet zomaar. Voordat de ontwerper kon starten waren er verschil- lende gesprekken nodig om duidelijk te krijgen wat er van HSGB verwacht werd. HSGB ontwikkelde het idee, schreef de teksten en verzorgde de vormgeving van de site. In navolging van de site vroeg DRC HSGB ook om een aantal folders te ontwikkelen op ba- sis van het ontwerp van de site. Ook hiervoor werden de teksten door HSGB geschreven en de ontwerpen gemaakt. De productie werd verzorgd door HSGB. Reinigen met de allernieuwste methoden een nieuwe uitstraling voor een jong bedrijf Ultrasoon is een reinigingsmethode die gebruik maakt van trillingen waardoor aanslag, vuil of vet afgebroken wordt. Om het werk van DRC onder de aandacht te brengen werd aan HSGB de vraag gesteld om onder anderen een gebruiksvriendelijke website te ontwikkelen.
 3. 3. Onderdeel van Adel Media BV bijzondere grafische producties Sephora is de naam van een internationale cosmeticaketen, gevestigd in Parijs, dat in 13 winkels van V&D in Nederland een cosmetica-vestiging heeft. Sephora is in staat om tegen concurrerende prijzen grote merken aan de consument aan te bieden. Daarbij speelt ook de adviserende taak van de medewerkers van Sephora een grote rol. mensen willen goed voorgelicht worden over het gebruik van de verschillende soorten en merken cosmetica. Het gaat hierbij om grote merken zoals Dior, Clinique, Estée Lauder, BVLGARI, Mugler, Loréal etc. De start van elke actie moet natuurlijk tegelijkertijd in alle vestigingen van Sephora plaatsvinden. Dit betekent dat alle vestigingen in heel Nederland op dezelfde dag bevoorraad moeten worden. Omdat de acties regelmatig wisselen is het van belang om de organisatie rondom deze materialen continu scherp te houden. De winkelaankleding varieert van antidiefstalpoortjes, plafond-hangers tot meubelaan- kledingen in vele vormen en maten. Beauty in motion... pos materiaal voor de cosmeticabranche HSGB is het bedrijf dat de POS (Point of Sale) materialen voor Sephora ontwikkeld, ontwerpt en produceert. Als een merk zich wil profileren in een vestiging van Sephora dan verzorgt HSGB de materialen die daarvoor nood- zakelijk zijn. Tevens verzorgt HSGB de logistiek van deze materialen rondom de vestigingen van Sephora.
 4. 4. Onderdeel van Adel Media BV bijzondere grafische producties Is jouw medicijn veilig? publiekscampagne ‘Geneesmiddelen in het verkeer’ IVm, Instituut voor Verantwoord medicijngebruik is hèt instituut voor goed, veilig en doelmatig medicijngebruik. Het instituut heeft een team van adviseurs in dienst dat re- gelmatig voorlichting geeft over het gebruik van medicijnen. Deze adviseurs hebben een medische, farmaceutische of organisatieachtergrond. IVm doet dit uit maatschappelijk perspectief zonder commercieel of beroepsbelang en is een stichting zonder winstoogmerk. Ook organiseert IVm in opdracht van diverse overhe- den voorlichtingscampagnes. Tevens moest er een mogelijkheid zijn voor alle huisartsen en apotheken om deze folders na te bestellen. Een logistiek lastig verhaal omdat er ook een regelmatige rapportage moest zijn om de respons te kunnen meten. In totaal werden er meer dan 300.000 folders gedrukt en samen met de displays verstuurd. HSGB verzorgde de uitwerking van de ontwerpen, het drukken en afwerken, de logistiek en distributie en de administratie daaromheen. Zo kreeg HSGB van IVM de opdracht om een publiekscampagne mee te helpen organiseren over het gebruik van geneesmiddelen in het verkeer. Alle huisartsen en apotheken in Nederland moesten worden voorzien van folders in een display, geproduceerd door HSGB.
 5. 5. Onderdeel van Adel Media BV bijzondere grafische producties De RaVU (Regionale ambulance Voorziening Utrecht) is de organisatie die in de provincie Utrecht al het ambulancevervoer organiseert. met 400 medewerkers verzorgt RaVU ongeveer 80.000 keer per jaar een hulpverlening. 11 standplaatsen en 8 steunpunten verdeeld over de provincie moeten ervoor zorgen dat bij calamiteiten de ambulance zo snel mogelijk hulp kan verlenen. Het mag binnen de hekken van de RaVU geen doolhof zijn. In overleg met het manage- ment heeft HSGB voorstellen gedaan voor deze bewegwijzering; ontwerpen werden gemaakt en materialen aangeboden die natuurlijk ook weerbestendig moesten zijn. Ook de productie en de plaatsing van de bewegwijzering werd verzorgd. Bij alle stand- plaatsen werden vlaggenmasten en diverse borden geplaatst, zoals het grote naambord en de borden om parkeerplaatsen aan te geven en vooral ook om aan te wijzen waar de ambulances staan. Deze ambulances mogen natuurlijk niet gehinderd worden bij het uitrijden. Op de juiste weg bewegwijzering voor de RAVU HSGB heeft voor het hoofdkantoor én alle ambulancestandplaatsen van de RAVU de bewegwijzering verzorgd. De opdracht van de RAVU was: ontwerp de bewegwijzering voor alle locaties zodat bezoekers direct weten waar ze moeten zijn.
 6. 6. Onderdeel van Adel Media BV bijzondere grafische producties Lekker bakkie serie brochures voor Stichting Koffie en Gezondheid Bovenstaande term doet vermoeden dat koffie zomaar een product is dat iedereen drinkt, maar we vergeten dat daarachter een hele wereld schuilgaat. Van de boeren die koffie verbouwen tot en met de koffie-branders in Nederland, koffie is een hele industrie waar veel in omgaat. Het voorlichtingsbureau bespreekt in de brochures een aantal onafhankelijke weten- schappelijke onderzoeken. HSGB heeft voor deze serie een basisontwerp gemaakt dat voor alle uitgaven wordt gebruikt. Het drukwerk en de distributie van deze brochures heeft HSGB verzorgd. Zo heeft HSGB voor het Voorlichtings-bureau voor Koffie en Gezondheid een reeks van brochures vormgegeven. Deze brochures beschrijven de voor- en nadelen die het drinken van koffie heeft op de gezondheid.
 7. 7. Onderdeel van Adel Media BV bijzondere grafische producties Danoontje Powerrrr reclame-uitingen voor Danone Nederland Iedereen kent Danone en ieder kind heeft weleens een Danoontje gegeten. De vraag van Danone was: bedenk een reclame-uiting voor de verpakking van ons succesproduct Danoontje. Omdat het ging om een voedingsproduct moest er iets bedacht worden bin- nen de eisen voor voedings- en genotsmiddelen. Bovendien moest het ontwerp binnen de huisstijl vallen van Danone. Ook heeft HSGB voor Danone diverse aankledingen voor koelingen ontworpen. Deze koe- lingen staan in diverse supermarkten opgesteld. Ziet u in een winkel een display of koe- ling van Danone dan is de kans groot dat deze is ontworpen en geproduceerd door HSGB. HSGB is aan de slag gegaan en ontwikkelde een wikkel. Omdat de wikkel handmatig om het product moest heeft HSGB een wikkel ontworpen die in 1 handeling om de verpakking heen kan. HSGB verzorgde de productie van de wikkels.
 8. 8. Onderdeel van Adel Media BV bijzondere grafische producties .......Zzzzzzz publiekscampagne ‘Slapen kun je leren’ In opdracht van de Unie KBO heeft HSGB het project ‘Slapen kun je leren’ opgezet als een publiekscampagne. In het voorjaar van 2009 heeft HSGB 90.000 brochures gedrukt, waarin allerhande tips worden gegeven om tot een goede nachtrust te komen. Wat doe je wel en wat moet je vooral niet doen? En wat zijn de bedreigingen van een goede nachtrust? Om deze brochure onder de aandacht te brengen van voorschrijvers, artsen en apothekers, heeft HSGB een mailing verstuurd naar alle huisartsen en apotheken in Nederland. Tot aan de dag van vandaag worden de brochures nog steeds aangevraagd en verzorgt HSGB nog steeds de logistiek rondom dit project; alle aanvragen worden verwerkt en geadministreerd om tot een regelmatige rapportage te komen om vervolgens te kunnen meten wat het effect van deze campagne is.
 9. 9. Onderdeel van Adel Media BV bijzondere grafische producties Samen werken campagne ‘samen aan het werk’ SW & mKB samen aan het werk is een samenwerkingsproject van Cedris (de branche- organisatie voor sociale werkgelegenheid & arbeidsintegratie) en mKB Nederland. Dit samenwerkingsproject heeft ervoor gezorgd dat de onbekendheid met het aannemen van mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt bij midden- en kleinbedrijven werd doorbroken. Bij een aantal pilotbedrijven zijn mensen met een achterstand op de arbeids- markt geplaatst en door intensieve begeleiding konden deze mensen een eigen plaats verwerven die anders niet vervuld zou worden. met het oog op de toekomst waarbij elke arbeidskracht nodig is om arbeidstekorten door vergrijzing tegen te gaan was dit een belangrijk initiatief. Ter afsluiting van dit project werd er in Den Haag een slotcongres georganiseerd. In opdracht van BmC advies en management heeft HSGB de ideeën ontwikkeld en de uitvoering hiervan verzorgd. Door de intensieve samenwerking tussen BmC en HSGB is een prachtig product tot stand gekomen dat alom waardering kreeg om zijn uitvoering maar ook om de functionaliteit. Voor het slotcongres is een box ontwikkeld met daarin verscheidende producten: een werkboek, diverse brochures, een dvd met daarop een film over de werkgeversbenadering en een USB-stick met daarop alle materialen die binnen het project zijn ontwikkeld. Deze box werd in een speciale rugtas met geborduurd projectlogo aangeboden aan de congresgangers.
 10. 10. Onderdeel van Adel Media BV bijzondere grafische producties Een sterke burger ringband en verschillende aanvullingen Zorgbelang Brabant verzorgt sinds 2005 de ringband ‘Workmate voor een sterke burger’. Dit is een ringband met een handleiding hoe te werken met de Wet maatschappelijke Ondersteuning. Vanuit het perspectief van de cliënt zorgt de Wet maatschappelijke Ondersteuning ervoor dat iedereen mee kan blijven doen in onze maatschappij en eventueel financieel kan worden ondersteund. Het gaat met name over de invloed die lokale belangen-organisa- ties kunnen hebben op de gemeente. De gemeenten krijgen een enorme vrijheid bij het invullen en uitvoeren van de WmO, daarom is het belangrijk dat de lokale belangenorga- nisaties een handvat hebben waarmee die invloed kan worden vergroot. alle abonnees krijgen automatisch elke update toegezonden die verschijnt. Het voordeel voor Zorgbelang Brabant is dat zij zich alleen met de inhoud bezig hoeven te houden. De rest wordt allemaal door HSGB verzorgd. HSGB zorgt ervoor dat de ringbanden worden vervaardigd en de inhoud wordt gedrukt. Regelmatig worden er aan- vullingen in de ringband aangebracht waardoor de ringband up to date blijft. HSGB regelt het hele logistieke traject en de abonnementenadministratie.
 11. 11. Onderdeel van Adel Media BV bijzondere grafische producties Een vak apart brochure ‘Totaalsloop is een vak apart’ Janssen Recycling Groep is een internationaal opererend bedrijf dat in de loop der jaren is uitgegroeid tot een van de grotere gerespecteerde spelers op de markt van slopen en hergebruik van materialen die vrijkomen bij slopen of verwijderen van gebouwen en/of installaties. als start werden er interviews afgenomen met de directie van Janssen Recyling Groep. Hierdoor werd een goed beeld verkregen van het bedrijf en kon de tekst worden geschre- ven. Na goedkeuring van de tekst is de tekst vertaald naar het Duits. De volgende fase was het ontwerpen van de brochure op basis van heel veel aangeleverd fotomateriaal. Het uitzoeken van de juiste foto’s en het ontwerpen van de brochure was een kolfje naar de hand van de ontwerpers van HSGB. De uitdaging was het samenbrengen van de twee talen zonder dat de leesbaarheid in het gedrang zou komen. Natuurlijk moest de brochure ook een passende uitstraling krijgen. De productie van de brochure lag ook bij ons in handen. Deze kon in heel korte tijd tot stand komen omdat vanaf het eerste contact alles bij HSGB lag. De opdrachtgever was te- vreden omdat men te maken had met één aanspreekpunt voor het hele traject. Dit spaart tijd en kosten en geeft veel gemak en duidelijkheid. De vraag aan HSGB: schrijf en ontwerp een brochure, geschikt voor de Nederlandse en Duitse markt, die een goed beeld geeft van de kennis en kunde van Janssen Recycling Groep.
 12. 12. Onderdeel van Adel Media BV bijzondere grafische producties Tot stand brengen beursstand voor multinational Bürkert Contromatic Benelux is een van de meest vooraanstaande en innovatieve leveran- ciers en ontwikkelaars van regelsystemen voor de beheersing van gas- en vloeistofstro- men. Door de diversiteit aan producten zoals sensoren, membraanventielen, regelklep- pen en regelsystemen zijn de producten overal toepasbaar. Bürkert Contromatic vindt u in vele landen en op vele continenten. De opdracht van Bürkert was: ontwikkel een beursstand die laat zien wat Bürkert in huis heeft, regelmatig gebruikt kan worden en aan te passen is aan elke beschikbare ruimte. De kleuren van het bedrijf en de huisstijl moesten onderdeel uitmaken van het ontwerp van de stand. Omdat Bürkert met vloeistoffen werkt is het idee ontstaan om met die vloeistoffen iets te doen binnen het ontwerp. als basis werd de kubus gebruikt. Vanuit deze basis ontstond het plan om 3 kubussen te plaatsen met daarin en daarop verwerkt 3 transparante pijpen met continu bubbelend water. Samen met de verlichting gaf dit een prachtig en ook uitnodigend beeld voor de beursbezoeker. Doordat de stand regelmatig gebruikt kan worden kunnen de kosten verdeeld worden over meerdere evenementen. Deze beursstand heeft volgens de opdrachtgever er mede toe bijgedragen dat er veel afspraken genoteerd konden worden. De ontwerpers van HSGB zijn aan de slag gegaan met de wetenschap dat Bürkert een technisch bedrijf is en dat er continue activiteit in de stand mogelijk moest zijn.
 13. 13. Onderdeel van adel media BV

×